autor:

Alina

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort cu nuca si dulceata de mure (fara zahar)

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 noiembrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 noiembrie 2018

Ingrediente
Aluat foi:, 470 g făină de grâu (tip 000), 1 linguriță de praf de copt, 10 g drojdie proaspătă, 50 g merdenchi, 90 g unt nesărat moale (82% grăsime), 50 g ulei de cocos ecologic, 200 g iaurt gras (homemade), 1/4 lgț sare, , Crema de smântână și nucă, 600 g smântână (20% grăsime, Pilos am folosit eu), 200 g miez de nucă măcinat, 100 g dulceață de mure, fără zahăr, 80 g merdenchi (melasa de struguri), 3 lgț făină de cocos/amidon, , Decor:, 80 g smântână (20% grăsime), 80 g mascarpone, 1 lgț zahăr pudră/indulcitor pudra (opțional), 1-2 linguri dulceață de mure, fără zahăr

Dificultate: Ridicata Timp: 5h

0 voturi

Mod de preparare

Foi:

Preîncălzești cuptorul la 200 grade Celsius.

Cerni 450 g făină într-un vas, adaugi praful de copt, drojdia (nedizolvată), merdenchiul (eu l-am folosit rece, de la frigider), untul, uleiul de cocos, iaurtul (rece de la frigider) și sarea. Amesteci cu o lingură, apoi frămânți bine cu mâna până când obții un aluat omogen. Daca este cazul și aluatul este lipicios adaugi și cele 20 g de făină rămase. Acoperi aluatul cu o folie alimentară și îl lași la dospit o oră.

Imparți aluatul în două și întinzi fiecare bilă de aluat (pe o hârtie de copt ușor pudrată cu făină) până la grosimea de 0,5-0,8 cm.



Tai foile după preferință sau după tava în care ai de gând sa asamblezi tortul (le poți tăia și după coacere). Eu le-am taiat în 3 (una a ieșit cu defect și a "salvat-o" atomicul după coacere
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu nuca si dulceata de mure (fara zahar)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Chocolate cake by Julia Child

Chocolate cake by Julia Child

Tapetam cu unt si faina o forma de tort cu diametrul de 20 de centimetri. Ciocolata o topim

2 voturi    2 comentarii
40 min
Torturi
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

500 ml frisca lichida se bate cu mixerul,la care adaugi o lingura de zahar si un pliculet de zahar

40 voturi    13 comentarii
1h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

5h

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat foi:
  • 470 g făină de grâu (tip 000)
  • 1 linguriță de praf de copt
  • 10 g drojdie proaspătă
  • 50 g merdenchi
  • 90 g unt nesărat moale (82% grăsime)
  • 50 g ulei de cocos ecologic
  • 200 g iaurt gras (homemade)
  • 1/4 lgț sare
  • Crema de smântână și nucă
  • 600 g smântână (20% grăsime
  • Pilos am folosit eu)
  • 200 g miez de nucă măcinat
  • 100 g dulceață de mure
  • fără zahăr
  • 80 g merdenchi (melasa de struguri)
  • 3 lgț făină de cocos/amidon
  • Decor:
  • 80 g smântână (20% grăsime)
  • 80 g mascarpone
  • 1 lgț zahăr pudră/indulcitor pudra (opțional)
  • 1-2 linguri dulceață de mure
  • fără zahăr

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort diplomat Tort diplomat

Se pune gelatina la hidratat in 3 linguri de apă rece şi se lasă până preparăm cremele. Se pregateste budinca de vanilie

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Tort spirala de ciocolata si cafea Tort spirala de ciocolata si cafea

Se prepară aluatul pentru blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se bat în continuare.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Tort cu frisca si fructe