Foi: Preincalzesti cuptorul la 200 grade Celsius.
Foi:
Preîncălzești cuptorul la 200 grade Celsius.
Cerni 450 g făină într-un vas, adaugi praful de copt, drojdia (nedizolvată), merdenchiul (eu l-am folosit rece, de la frigider), untul, uleiul de cocos, iaurtul (rece de la frigider) și sarea. Amesteci cu o lingură, apoi frămânți bine cu mâna până când obții un aluat omogen. Daca este cazul și aluatul este lipicios adaugi și cele 20 g de făină rămase. Acoperi aluatul cu o folie alimentară și îl lași la dospit o oră.
Imparți aluatul în două și întinzi fiecare bilă de aluat (pe o hârtie de copt ușor pudrată cu făină) până la grosimea de 0,5-0,8 cm.
Tai foile după preferință sau după tava în care ai de gând sa asamblezi tortul (le poți tăia și după coacere). Eu le-am taiat în 3 (una a ieșit cu defect și a "salvat-o" atomicul după coacere

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii