autor:

Alina

» » , , Delicii sanatoase de la bloggeri, Dulciuri diverse, Torturi

Tort cu pere

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 februarie 2018

Ingrediente
Blat, 6 oua medii (de la gaini de curteam folosit eu), 100 g zahar tos, 3 lg ulei de palmier (topit), 25 g cacao, 80 g faina fara gluten (Schar), un praf sare, 1 lgt pudra de portocale/coaja de portocala, Crema:, , 3 pere (600 g) - untoasa Bosc, 80 g zahar, 1 lg whisky/cognac (Ballantines), 400 g smantana lichida (Pilos), 100 g iaurt, 10g gelatina granule (Dr. Oetker), 40 ml apa, Decor:, 300 g smantana lichida, 1 lg zahar, 150 g mascarpone, chipsuri de pere (optional)

Dificultate: Medie Timp: 4h

0 voturi

Mod de preparare

Tort cu pere si dragoste-ingredientul reusitei garantate. :)

Blat:

1. Incalzim cuptorul la 180 grade Celsius.

2. Separam albsurile de galbenusuri.

3. Punem albusurile cu praful de sare in bolul mixerului si mixam pana obtinem o spuma aerata, moale. Adaugam zaharul si mixam pana la dizolvarea acestuia.

4. Adaugam galbenusurile peste spuma de albusuri, si mixam pana la inglobarea acestora. Adaugam si uleiul de palmier si mixam bine.

5. Punem cacaua intr-o sita si o cernem in compozitie. O inglobam cu ajutorul spatulei prin miscari circulare.

6. Cernem faina fara gluten si o inglobam in compozitie in doua transe. Inglobam fiecare transa cu ajutorul unei spatule prin miscari circulare, de sus in jos. La final inglobam pudra de portocale.

7. Turnam compozitia intr-o tava cu fund detasabil (18 cm diametru), tapetata cu hartie de copt. Introducem tava in cuptor pentru 40 minute, sau pana cand trece testul scobitorii.

8. Dupa coacere, scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca complet apoi taiem blatul in 4 felii.





Crema:

1. Spalam perele, le taiem in jumatate si scoatem cotorul cu seminte apoi le taiem cuburi. Le punem apoi intr-un vas neaderent impreuna cu 60 g zahar si cu lingura de whisky, amestecam si lasam la foc mic pana cand se inmoaie perele (7-8 min). Oprim focul si lasam sa se raceasca. Scurgem siropul format pentru a-l folosi ulterior la insiropat feliile de blat.



2. ATENTIE! pasul acesta il vom realiza cand avem pregatit totul pentru asamblat!

Hidratam gelatina in apa rece pentru 10 minute apoi o dizolvam pe bain-marie. Intr-un bol punem frisca si o mixam cu 20 g zahar (o lingura) pana cand creste considerabil in volum si devine aerata, adaugam iaurtul si gelatina dizolvata si mixam, apoi inglobam cuburile de pere cu ajutorul unei spatule. Cantarim crema pentru a o putea repartiza egal intre straturi.



Asamblare:

Acoperim tava in care am copt blatul cu folie alimentara, punem prima felie de blat, o insiropam putin sirop pastrat de la crema, punem o parte din crema, a doua felie de blat, insiropat, a doua parte de crema, apoi a treia felie de blat, insiropat si ultima parte de crema, acoperim cu ultima felie de blat pe care o vom insiropa si introducem in frigider pentru 4 ore, minimum.





Decor:

1. Mixam smantana lichida cu zaharul pana cand creste in volum si devine aerata. Adaugam branza mascarpone si mixam pana la omogenizare.

2. Scoatem tava cu torul din frigider, punem platoul deasupra si rastunam cu grija tortul pe el. Acoperim torul cu o parte din crema obtinuta la pasul anterior, iar o parte o vom pune intr-un pos cu dui stea si il decoram dupa preferinta.

Nota: Chipsurile le-am obtinut feliilnd subtire doua pere si stropindu-le cu zeama de lamaie apoi le-am pus intr-o tava intinsa tapetata cu hartie de copt si le-am introdus in cuptor la 5 grade Celsius pentru 4 ore, am crescut apoi temperatura la 70 grade Celsius si am mai lasat o ora apoi am oprit focul si am lasat in cuptor pana cand acesta s-a racit complet.

Nota 2: In locul fainii fara gluten puteti folosi 100 g faina de grau (000).

Nota 3: Daca va deranjeaza coaja perelor, le puteti folosi decojite.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de pere cu ciocolata

Tort de pere cu ciocolata

Mixam bine ouale intregi cu zaharul adaugandu-l putin cate putin,pana devin o crema spumoasa;Adaugam

2 voturi    9 comentarii
55 min
Torturi
Tort de pere

Tort de pere

Am inceput cu decojirea perelor si taierea lor in 4. Intr-o cratita cu 300 ml apa si 100 g zahar

1 vot    2 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    kok miori , 03 martie 2018

    Ma scuzati nu este prea greu crema cu pere si dupa aceia decor cu frisca si mascarpone/ /

Dificultate

Medie

Timp

4h

0 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 6 oua medii (de la gaini de curteam folosit eu)
  • 100 g zahar tos
  • 3 lg ulei de palmier (topit)
  • 25 g cacao
  • 80 g faina fara gluten (Schar)
  • un praf sare
  • 1 lgt pudra de portocale/coaja de portocala
  • Crema:
  • 3 pere (600 g) - untoasa Bosc
  • 80 g zahar
  • 1 lg whisky/cognac (Ballantines)
  • 400 g smantana lichida (Pilos)
  • 100 g iaurt
  • 10g gelatina granule (Dr. Oetker)
  • 40 ml apa
  • Decor:
  • 300 g smantana lichida
  • 1 lg zahar
  • 150 g mascarpone
  • chipsuri de pere (optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
Fara foto

kok miori

Ma scuzati nu este prea greu crema cu pere si dupa aceia decor cu frisca si mascarpone/ /

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
TORT PENTRU MAJORAT