autor:

anuta

» » Prajituri

Tort cu sarlota si ciocolata

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 februarie 2016

Ingrediente
Blat6 oua,100 g faina,125 g zahar,esenta,un praf de sare, sarlota750 g iaurt de fructe(dupa preferinta),250 branza fina de vaci(20% grasime),150 g zahar pudra ,20 g gelatina alimentara,zahar vanilat, decorbezele trase in ciocolata, g ciocolata neagra de menaj,150 g ciocolata alba

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu galbenusurile zdrobite,cu faina turnata in ploaie si la sfarsit,esenta.Se unge cu un strop de ulei si se tapeteaza cu hartie pentru copt,o forma cu margine detasabila ,se toarna aluatul si se da la copt cca.20 de minute.
2.Se prepara sarlota amestecand iaurtul cu branzica ,zaharul pudra si cel vanilat si la sfarsit geletina,care mai intai am hidratat-o in 150 ml apa rece si apoi am topit-o la bain marin,fara a o fierbe si apoi turnata in fir subtire in crema fina de iaurt.
3.Dupa ce s-a racit bine blatul se taie pe orizontala in doua bucati egale.
Se monteaza forma in care am copt blatul,apoi se aseaza prima bucata de blat,se aranjeaza pe margine bezelele trase in ciocolata(se pot folosi si biscuiti)apoi se toarna crema de sarlota ,se vine deasupra cu cealalta parte de blat,presand usor cu mana ,
Deasupra blatului se toarna ciocolata alba topita si se presara fulgi de ciocolata alba si neagra(se rade ciocolata aflata la temperatura camerei).Se lasa la frigider de seara pana a doua zi,apoi se desface forma si se trece tortul pe platou.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu sarlota si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Rulada bicolora fara coacere

Rulada bicolora fara coacere

Partea maro, din biscuti: Se pune pe aragaz laptele impreuna cu zaharul. Cand zaharul s-a topit

4 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Tort de zahar ars

Tort de zahar ars

Se freaca ouale cu zaharul, se pune apoi laptele rece , vanilia . O cana de zahar se caramelizeaza

4 voturi    3 comentarii
40 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Blat6 oua,100 g faina,125 g zahar,esenta,un praf de sare
  • sarlota750 g iaurt de fructe(dupa preferinta),250 branza fina de vaci(20% grasime),150 g zahar pudra ,20 g gelatina alimentara,zahar vanilat
  • decorbezele trase in ciocolata, g ciocolata neagra de menaj,150 g ciocolata alba

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Gogosi asortate