Tort cu sarlota si ciocolata

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tort cu sarlota si ciocolata

Ingrediente

  • Blat;6 oua,100 g faina,125 g zahar,esenta,un praf de sare
  • sarlota;750 g iaurt de fructe(dupa preferinta),250 branza fina de vaci(20% grasime),150 g zahar pudra ,20 g gelatina alimentara,zahar vanilat
  • decor;bezele trase in ciocolata,100 g ciocolata neagra de menaj,150 g ciocolata alba

Mod de preparare

1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu galbenusurile zdrobite,cu faina turnata in ploaie si la sfarsit,esenta.Se unge cu un strop de ulei si se tapeteaza cu hartie pentru copt,o forma cu margine detasabila ,se toarna aluatul si se da la copt cca.20 de minute.

2.Se prepara sarlota amestecand iaurtul cu branzica ,zaharul pudra si cel vanilat si la sfarsit geletina,care mai intai am hidratat-o in 150 ml apa rece si apoi am topit-o la bain marin,fara a o fierbe si apoi turnata in fir subtire in crema fina de iaurt.

3.Dupa ce s-a racit bine blatul se taie pe orizontala in doua bucati egale.

Se monteaza forma in care am copt blatul,apoi se aseaza prima bucata de blat,se aranjeaza pe margine bezelele trase in ciocolata(se pot folosi si biscuiti)apoi se toarna crema de sarlota ,se vine deasupra cu cealalta parte de blat,presand usor cu mana ,

Deasupra blatului se toarna ciocolata alba topita si se presara fulgi de ciocolata alba si neagra(se rade ciocolata aflata la temperatura camerei).Se lasa la frigider de seara pana a doua zi,apoi se desface forma si se trece tortul pe platou.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gogosari in sos de mustar

Gogosari in sos de mustar

Reteta de gogosari in sos de mustar. Cum prepari gogosari in sos de mustar reteta delicioasa.

Gogosari in sos de mustar
Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste

Papricas cu pui de tara si galuste
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise