autor:

anuta

» » Prajituri

Tort cu sarlota si ciocolata

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 februarie 2016

Ingrediente
Blat6 oua,100 g faina,125 g zahar,esenta,un praf de sare, sarlota750 g iaurt de fructe(dupa preferinta),250 branza fina de vaci(20% grasime),150 g zahar pudra ,20 g gelatina alimentara,zahar vanilat, decorbezele trase in ciocolata, g ciocolata neagra de menaj,150 g ciocolata alba

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

1.Se prepara blatul,mixand albusurile cu un praf de sare apoi cu galbenusurile zdrobite,cu faina turnata in ploaie si la sfarsit,esenta.Se unge cu un strop de ulei si se tapeteaza cu hartie pentru copt,o forma cu margine detasabila ,se toarna aluatul si se da la copt cca.20 de minute.
2.Se prepara sarlota amestecand iaurtul cu branzica ,zaharul pudra si cel vanilat si la sfarsit geletina,care mai intai am hidratat-o in 150 ml apa rece si apoi am topit-o la bain marin,fara a o fierbe si apoi turnata in fir subtire in crema fina de iaurt.
3.Dupa ce s-a racit bine blatul se taie pe orizontala in doua bucati egale.
Se monteaza forma in care am copt blatul,apoi se aseaza prima bucata de blat,se aranjeaza pe margine bezelele trase in ciocolata(se pot folosi si biscuiti)apoi se toarna crema de sarlota ,se vine deasupra cu cealalta parte de blat,presand usor cu mana ,
Deasupra blatului se toarna ciocolata alba topita si se presara fulgi de ciocolata alba si neagra(se rade ciocolata aflata la temperatura camerei).Se lasa la frigider de seara pana a doua zi,apoi se desface forma si se trece tortul pe platou.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu sarlota si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
rulada cu fructe

rulada cu fructe

Se amesteca galbenusurile cu zahar.Se adauga faina si ciocolata rasa si se amesteca in continuare,la

7 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
Chec la microunde

Chec la microunde

In fiecare cana punem 4 linguri de faina rase, 1 lingura de cacao, 4 linguri de zahar rase si cate

48 voturi    20 comentarii
10 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Blat6 oua,100 g faina,125 g zahar,esenta,un praf de sare
  • sarlota750 g iaurt de fructe(dupa preferinta),250 branza fina de vaci(20% grasime),150 g zahar pudra ,20 g gelatina alimentara,zahar vanilat
  • decorbezele trase in ciocolata, g ciocolata neagra de menaj,150 g ciocolata alba

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

5 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura fanta