Tort cu spuma de zmeura si ciocolata

Se prepara intai crema de ciocolata care trebuie sa stea la frigider pana pregatim blatul si spuma de zmeura.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Tort cu spuma de zmeura si ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 ouă
  • 3 linguri de zahăr
  • 3 linguri de făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingură cu cacao
  • 3 linguri de ulei
  • Spuma de zmeură:
  • 150 ml frişcă lichidă
  • 200 g zmeură
  • 1 lingură cu zahăr pudră vanilat
  • Crema de ciocolată:
  • 150 ml frişcă lichidă
  • 150 g ciocolată
  • 1 lingură cu cacao
  • esenţă de rom
  • Sirop:
  • 100 g zahăr brun
  • 200 ml apă
  • 2 linguri de miere
  • esenţă de rom
  • Ornat:
  • zmeură
  • ciocolată albă rasă

Mod de preparare

Se prepară întâi crema de ciocolată care trebuie să stea la frigider până pregătim blatul şi spuma de zmeură.

Se pun ciocolata, frişca, cacaoa şi esenţa de rom într-un vas la foc mic. Se amestecă până la omogenizare, apoi se dă la rece.

Pentru blat : se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile frecate cu ulei, apoi se pun făina, praful de copt şi cacaoa cernute. Se omogenizează compoziţia şi se pune în crăticioara cu diametrul de 18 cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace la foc mic cam 15-20 de minute. Se face testul scobitorii.

Pentru spuma de zmeură se bate frişca rece cu zahărul pudră, apoi se adaugă zmeura. Iniţial o sa aiba un aspect de cremă tăiata, dar se bate cu lingura foarte bine şi o să capete consistenţa cremoasă dorită. Se dă la rece.

Siropul se prepară caramelizând zahărul, apoi se adaugă apa, se lasă să făarbă 10 minute, apoi se dă deoparte de pe foc şi se adaugă mierea şi esenţa.

Se montează tortul: vasul în care am copt blatul se tapetează cu folie de plastic. Blatul se taie în 3. Peste folie se pune prima foaie (care va fi cea de deasupra la urma, pentru că îl vom rasturna) însiropată, se unge cu un strat subţire de ciocolată, se adaugă spuma de zmeură, apoi ce-a de-a doua foaie de tort însiropată şi unsă cu ciocolată pe ambele părţi şi la urmă ultima foaie de tort uşor însiropată. Se dă la rece câteva ore.

Se răstoarnă tortul pe un platou, se toarnă deasupra restul de ciocolată şi se lasă să se scurgă uşor pe margini, apoi se ornează cu zmeură şi ciocolată albă rasă fin.

Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor