autor:

emilia g

» » Prajituri

Tort cu stafide

Autor: emilia g (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 august 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: emilia g (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 august 2009

Ingrediente
Blat:, 4 galbenuse ,, 4 linguri de zahar,, 1 lingura de cacao,, 3 linguri de faina., Crema:, 4 galbenuse,, 4 linguri de zahar,, 1 lingura de faina,, 1/2 lapte,, 2 plicuri de gelatina,, 500 ml frisca,, 200 grame de stafide,, esenta de rom.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se freaca galbenusele cu zaharul 1 lingura de cacao,3 linguri de faina,apoi albusele batute fara zahar.

Laptele se fierbe se raceste apoi se aduga galbenusele si din nou se pune pe foc,se aduga gelatina,apoi frisca batuta.

Intr-un vas s pune esenta de rom putina apa stafidele zaharul si se lasa sa se umfle.

Se incorporeaza stafidele in crema obtinuta si se pune intre foi
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu stafide" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Prajitura cu foaie sfaramata

Prajitura cu foaie sfaramata

Se amesteca bine untura cu margarina si 200 g zahar pina devine ca o spuma. Adaugam faina, cele

9 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 40 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 4 galbenuse ,
  • 4 linguri de zahar,
  • 1 lingura de cacao,
  • 3 linguri de faina.
  • Crema:
  • 4 galbenuse,
  • 4 linguri de zahar,
  • 1 lingura de faina,
  • 1/2 lapte,
  • 2 plicuri de gelatina,
  • 500 ml frisca,
  • 200 grame de stafide,
  • esenta de rom.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Clafoutis cu cirese Clafoutis cu cirese

Pastram ingredientele la temperatura camerei.   Se amesteca faina cu sare, praf de copt, zahar, peste faina se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Amandine Amandine

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma, adauga zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar la final faina cernuta

35 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu prune si aluat fraged