autor:

Alina

» » , Retete de Pasti, Torturi

Tort cu struguri, nuci si crema de branza

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 aprilie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 aprilie 2014

Ingrediente
Blat:, , 5 oua foarte mari (XL), 180 g zahar, 150 g faina, 3 lgt ulei de floarea soarelui, coaja de la o lamaie, 80 g boabe de struguri negri (struguri de masa am folosit eu), 40 g miez de nuca, , Crema:, , 500 g mascarpone, 250 g ricotta, 200 g frisca lichida (Pilos), 250 g smantana (fina si cremoasa de la Pilos am folosit), 3-4 linguri de miere poliflora, , Sirop:, , 3 lg sirop concentrat de salcam, 170 ml apa plata

Dificultate: Medie Timp: 40 min

7 voturi

Mod de preparare

Blat
1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Mixam galbenusurile cu 80 g zahar, pana cand se deschid la culoare si cresc in volum, adaugam cele 3 linguri de ulei si mai mixam 2 minute.
4. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam apoi 100 g zahar si mixam pana cand spuma formata devine sidefie, iar zaharul este dizolvat complet.
5. Incorporam galbenusurile spuma in albusurile batute cu ajutorul unei spatule de silicon. Facem operatiunea aceasta prin cat mai putine miscari ca sa nu piarda din volum.
6. Inglobam faina cernuta si coaja de lamaie in compozitie cu ajutorul spatulei de silicon/ lingurii de lemn tot cu atentie prin miscari circulare.

7. Repartizam compozitia in 3 tavi (17 cm diametru) tapetate cu hartie de copt. Taiem boabele de struguri in doua si scoatem semintele. Impartim in 2 cantitatea de struguri, si punem boabele in 2 din cele 3 tavi.
8. Coacem miezul de nuca 5 minute la 200 grade C, il lasam sa se raceasca apoi il punem in cea de-a treia tava.
9. Introducem tavile in cuptor pentru 30-40 minute, pe raftul din mijloc. Facem testul introducand o scobitoare in mijlocul blaturilor, daca iese curata = copt.
10. Scoatem din cuptor si lasam blaturile sa se raceasca pe un gratar.

Crema:
1. Mixam frisca lichida pana capata volum si consitenta.
2. Mixam separat mascarponele cu ricotta, smantana si mierea. Adaugam frisca batuta si amestecam.


Asamblare:
1. Punem un blat cu struguri pe platou, il insiropam asteptam 5-10 minute, punem 200 g de crema, blatul cu nuci pe care il vom insiropa, pauza 5 minute, 200 g crema de branza, ultimul blat cu struguri + insiropat si dat la frigider pentru cel putin 2 ore.
2. Scoatem tortul, il imbracam intr-un start subtire de crema. Punem restul de crema intr-un poche cu sprit simplu si spritam un rand vertical de crema. Luam o lingurita/spatula si intindem spre dreapta fiecare punct de crema, punem iar un rand de puncte si intidem cu coada linguritei spre dreapta. Procedam asa pana cand terminam de decorat. Introducem tortul in frigider 12-24 ore sau macar pentru 3-4 ore daca n-aveti rabdare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu struguri, nuci si crema de branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Pasta de zahar

Pasta de zahar

Punem o craticioara cu putina apa la fiert si dupa ce clocoteste, o dam la o parte. Cernem zaharul

4 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
Tarta cu crema de branza si mac

Tarta cu crema de branza si mac

Preparare blat Mixam zaharul cu untul moale (la temperatura camerei) si cu zaharul vanilat, pana

6 voturi    5 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • SIMONA PATRAS

    SIMONA PATRAS (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2014

    Superb !!!

  • Fara foto

    Reteta-Video , 10 aprilie 2014

    Foarte, foarte, foarte..... bun!

Dificultate

Medie

Timp

40 min

7 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua foarte mari (XL)
  • 180 g zahar
  • 150 g faina
  • 3 lgt ulei de floarea soarelui
  • coaja de la o lamaie
  • 80 g boabe de struguri negri (struguri de masa am folosit eu)
  • 40 g miez de nuca
  • Crema:
  • 500 g mascarpone
  • 250 g ricotta
  • 200 g frisca lichida (Pilos)
  • 250 g smantana (fina si cremoasa de la Pilos am folosit)
  • 3-4 linguri de miere poliflora
  • Sirop:
  • 3 lg sirop concentrat de salcam
  • 170 ml apa plata

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

1 vot    0 comentarii
45 min
Prajituri
SIMONA PATRAS

SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)

Superb !!!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Princess Cake