Ingrediente
Blat:, 8 oua, 8 linguri apa adaugate la inceput si 4 lg la sfarsit, 16 lg zahar, 5 lg ulei, 16 lg ulei, 1 praf de copt, sare, esenta de vanilie, 1 lg scortisoara, Crema:, 2 budinci de vanilie, 1 l lapte, 15 lg zahar, 150 g unt, senta de vanilie, 1 borcan de gem capsuni sau daca aveti si 500 g proaspete, 10 linguri nuca taiata marunt, Sirop:, 300 ml apa sau sirop de la compot, 5 linguri zahar, suc de lamaie, esenta de rom, Decor:, 250 g frisca,, 4 cuburi de ciocolata menaj, si visine proaspete
Dificultate: Medie | Timp: 3h
10 voturi
Mod de preparare
Se bat spuma albusurile cu apa adaugata la inceput. Cand sunt batute bine s adauga zaharul(8 lg) si apa.
Galbenusurile batute cu 8 lg zahar, 5g ulei, esenta de vanilie.
Galbenusurile se pun peste albusuri putin cate putin. Apoi se adauga faina si praful de copt,scortisoara. Se amesetca cu lingura de lemn de sus in jos.
Se pune intr-o tava cu hartie de copt.
Se lasa in cuptor aprox 25 min. Proba cu scobitoarea este cea mai buna.
Crema:
Se face budinca. Se lasa la racit. Se bate untul spuma si apoi se adauga budinca, lingura cu lingura.
Apoi se adauga in crema restul de ingrediente.
Sirop:
Se pune in apa zaharul, sucul de lamaie si esenta de rom si se amesteca.
Se taie tortul in doua dupa ce s-a racit.
Se insiropeaza. Apoi se pune crema.
Deasupra torul se decoreaza fiecare cum vrea.
Eu am pus 250 g frisca, 4 cuburi de ciocolata menaj si visine proaspete.
Pentru mai multe retete, vizitati blogul meu: wwww.bunataticulinare.wordpress.com
Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010
Foarte frumos arata si sigur gustul este pe masura.
Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010
Fantastic tort! Felicitari imi place cum arata si gustos nu incape indoiala! Bravo ai votul meu!
ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010
Arata tare bine!