autor:

» » Prajituri

Tort cu visine in forma de inima

Autor: Monica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Monica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 iulie 2010

Ingrediente
Blat:, 8 oua, 8 linguri apa adaugate la inceput si 4 lg la sfarsit, 16 lg zahar, 5 lg ulei, 16 lg ulei, 1 praf de copt, sare, esenta de vanilie, 1 lg scortisoara, Crema:, 2 budinci de vanilie, 1 l lapte, 15 lg zahar, 150 g unt, senta de vanilie, 1 borcan de gem capsuni sau daca aveti si 500 g proaspete, 10 linguri nuca taiata marunt, Sirop:, 300 ml apa sau sirop de la compot, 5 linguri zahar, suc de lamaie, esenta de rom, Decor:, 250 g frisca,, 4 cuburi de ciocolata menaj, si visine proaspete

Dificultate: Medie Timp: 3h

10 voturi

Mod de preparare

Blatul:

Se bat spuma albusurile cu apa adaugata la inceput. Cand sunt batute bine s adauga zaharul(8 lg) si apa.

Galbenusurile batute cu 8 lg zahar, 5g ulei, esenta de vanilie.

Galbenusurile se pun peste albusuri putin cate putin. Apoi se adauga faina si praful de copt,scortisoara. Se amesetca cu lingura de lemn de sus in jos.

Se pune intr-o tava cu hartie de copt.

Se lasa in cuptor aprox 25 min. Proba cu scobitoarea este cea mai buna.

Crema:

Se face budinca. Se lasa la racit. Se bate untul spuma si apoi se adauga budinca, lingura cu lingura.

Apoi se adauga in crema restul de ingrediente.

Sirop:

Se pune in apa zaharul, sucul de lamaie si esenta de rom si se amesteca.

Se taie tortul in doua dupa ce s-a racit.

Se insiropeaza. Apoi se pune crema.

Deasupra torul se decoreaza fiecare cum vrea.

Eu am pus 250 g frisca, 4 cuburi de ciocolata menaj si visine proaspete.

Pentru mai multe retete, vizitati blogul meu: wwww.bunataticulinare.wordpress.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine in forma de inima" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • mia

    mia (Chef de cuisine) , 15 iulie 2010

    E ceva de munca la el ,dar gred ca merita la cum arata!!!!!ai 5*****

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Grozav tortuletul...Felicitari !*****

  • Monica (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    A avut un gust super...incat familia mea nu se mai satura de el!!!:)

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

      Foarte frumos arata si sigur gustul este pe masura.

    • Dana Saila( Salwa Nabhani)

      Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

      Fantastic tort! Felicitari imi place cum arata si gustos nu incape indoiala! Bravo ai votul meu!

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

      Arata tare bine!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

10 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 oua
  • 8 linguri apa adaugate la inceput si 4 lg la sfarsit
  • 16 lg zahar
  • 5 lg ulei
  • 16 lg ulei
  • 1 praf de copt
  • sare
  • esenta de vanilie
  • 1 lg scortisoara
  • Crema:
  • 2 budinci de vanilie
  • 1 l lapte
  • 15 lg zahar
  • 150 g unt
  • senta de vanilie
  • 1 borcan de gem capsuni sau daca aveti si 500 g proaspete
  • 10 linguri nuca taiata marunt
  • Sirop:
  • 300 ml apa sau sirop de la compot
  • 5 linguri zahar
  • suc de lamaie
  • esenta de rom
  • Decor:
  • 250 g frisca,
  • 4 cuburi de ciocolata menaj
  • si visine proaspete

Raporteaza reteta

Retete
de Monica
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se bat ouale apoi se aduga zaharul, uleiul, sarea, laptele si bicarbonatul (stins cu sirop de la

15 voturi    6 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura cu mac delicioasa sau Tosca

Prajitura cu mac delicioasa sau Tosca

Blatul: Se bat albusurile bine apoi se adauga zaharul. Se pune cocos, macul. Apoi se adauga faina

54 voturi    14 comentarii
1h 45 min
Prajituri
Prajitura cu visine

Prajitura cu visine

Peste visinile fara sambur se pun 2 lg de zahar si se lasa pana faci compozitia. Untul il bati spuma,

2 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri

mia (Chef de cuisine)

E ceva de munca la el ,dar gred ca merita la cum arata!!!!!ai 5*****

Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu crema de ciocolata