autor:

Alina

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort cu visine si ciocolata

Autor: Alina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 13 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 13 februarie 2018

Ingrediente
Blat:, , 3 oua mari, 40 g indulcitor natural din stevia (pulbere), 40 g mix universal Farina, 10 g cacao, 1 praf sare, , , Piure + jeleu de visine:, , 500 g visine congelate (fara samburi), 100 g indulcitor natural, 6 foi de gelatina, , , Crema de frisca:, , 200 g smantan lichida, 20 g indulcitor natural, 5 g gelatina granule, 30 ml apa, , Crema de ciocolata:, , 200 g smantana lichida, 100 g ciocolata neagra, , Pentru insiropat:, , 1 lg sirop visine amestecat cu 2 lg apa plata sau 3-4 linguri compot visine

Dificultate: Medie Timp: 4h

1 vot

Mod de preparare

Dragostea poate fi exprimata cu ingredientul preferat -ciocolata.

Blat:

1. Pornim cuptorul si il setam la 180 grade Celsius.

2. Separam albusurile de galbenusuri.

3. Mixam albusurile spuma cu praful de sare.

4. Adaugam indulcitorul peste albusuri si mixam spuma moale.

5. Adaugam galbenusurile si mixam pana la incorporare.

6. Adaugam cacaua (o cernem) si o inglobam cu o spatula prin miscari circulare.

7. Cernem faina si o inglobam in trei transe prin miscari circulare, de sus in jos.

8. Turnam compozitia intr-o tava 20x20 cm si introducem in cuptor petnru 15-20 min sau pana cand trece testul scobitorii.

9. Scoatem tava din cuptor si lasam blatul sa se raceasca complet, apoi taiem parte superioara (mai bombata) si o dam deoparte.

Nota: ouale trebuie sa aiba temperatura mediului ambiant cand ne apucam de lucru.



Piure si jeleul de visine

1. Punem la hidratat foile de gelatina in apa rece.

2. Intr-un vas neaderent punem visinele impreuna cu 100 g indulcitor natural din stevie, punem vasul 5 minute pe foc mic, pana cand se dezgheata visinele, apoi marim flacara si lasam 10 minute la foc mare.



dupa 5 minute la foc mic

Dupa 10 minute la foc mare



3. Strecuram 150 ml sirop si il dam deoparte, iar visinele le pasam pentru a obtine un piure.

4. Punem in piureul de visine (racorit cu aproximatie pana la temperatura corpului) 4 foi de gelatina si amestecam cu o spatula pana cand se dizolva.

5.Pentru jeleu: in siropul caldut punem 2 foi de gelatina si amestecam pana cand se dizolva. Dam deoparte pana in momentul folosirii.



Crema de ciocolata:

Intr-un vas rupem ciocolata in bucati si o topim pe bain-marie. Luam ciocolata deoparte si turnam smantan lichida in trei transe, ingloband fiecare transa amestecand energic cu o spatula. Lasam amestecul sa se raceasca la temperatura camerei si apoi bagam vasul in frigider.



Asamblare:

1. Tapetam tava in care am copt blatul cu hartie de copt, punem blatul, il insiropam, il ungem cu 150 g piure de visine.

Preparam crema de frisca: hidratam gelatina in apa rece pentru 10 minute apoi o dizolvam pe bain-marie. Mixam smantana lichida cu indulcitorul pana cand creste in volum si devine aerat, adaugam gelatina hidratata si mixam pana la inglobare.

2. Turnam frisca peste blatul uns cu piure si introducem in congelator pentru 1-2 ore sau in frigider pentru 4 ore.

3. Scoatem tava din congelator, turnam piureul de visine ramas (200 g), il intindem, punem deasupra 3 linguri crema de ciocolata si introducem in congelator (2-3 ore).

4. Incalzim usor jeleul de visine pe bain-marie, scoatem tava din congelator, scoatem usor tortul din tava si il punem pe un gratar, turnam jeleul deasupra (veti observa ca se solidifica destul de repede la contactul cu tortul congelat), apoi mutam tortul cu grija pe un platou si introducem in frigider pentru 1-2 ore.

5. Scoatem crema de ciocolata din frigider si o lasam 2-3 minute la temperatura camerei, apoi o mixam pana cand se deschide usor la culoare si creste in volum.

6. Punem crema intr-un pos si ornam tortul dupa preferinta.



Nota: puteti utiliza o marca de ciocolata care sa nu contina zahar sau gluten.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata cu visine

Tort de ciocolata cu visine

Se prepara fiecare blat separat sau se prepara un singur blat din dublul ingredientelor si se taie

1 vot    1 comentariu
2h
Torturi
Tort cu visine si doua feluri de ciocolata

Tort cu visine si doua feluri de ciocolata

Pentru ca trebuie sa stea la frigider, incepem mai intai cu cele doua creme de ciocolata. Crema

10 voturi    0 comentarii
3h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

4h

1 vot

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua mari
  • 40 g indulcitor natural din stevia (pulbere)
  • 40 g mix universal Farina
  • 10 g cacao
  • 1 praf sare
  • Piure + jeleu de visine:
  • 500 g visine congelate (fara samburi)
  • 100 g indulcitor natural
  • 6 foi de gelatina
  • Crema de frisca:
  • 200 g smantan lichida
  • 20 g indulcitor natural
  • 5 g gelatina granule
  • 30 ml apa
  • Crema de ciocolata:
  • 200 g smantana lichida
  • 100 g ciocolata neagra
  • Pentru insiropat:
  • 1 lg sirop visine amestecat cu 2 lg apa plata sau 3-4 linguri compot visine

Raporteaza reteta

Retete
de Alina
Mancare de Vinete

Mancare de Vinete

Se curata vinetele partial de coaja si se spala, se pun apoi in apa cu sare pentru 20 minute. Se

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paine cu mei si seminte

Paine cu mei si seminte

1. Preparam maiaua astfel: dizolvam drojdia in apa calduta si amestecam cu lingurita de zahar si

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

Prajitura cu visine, cacao si ciocolata

1. Preincalzim cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem albusurile

2 voturi    0 comentarii
45 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Cheesecake cu lamaie si fructe de padure Cheesecake cu lamaie si fructe de padure

Cred că sunt puţini cei cărora să nu le placă cheesecake-ul.Cu siguranţă noi nu ne numărăm printre ei. De obicei,eu prefer

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Tort cu spuma de zmeura si ciocolata Tort cu spuma de zmeura si ciocolata

Se prepară întâi crema de ciocolată care trebuie să stea la frigider până pregătim blatul şi spuma de zmeură. Se

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Dobos cu alune de padure