autor:

Ana-Maria

» » Dulciuri diverse

Tort cu zmeura

Autor: Ana-Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ana-Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 noiembrie 2009

Ingrediente
Blat:, 8 linguri de faina, 8 linguri de zahar, 1 praf de copt, 2 linguri de cacao, 4 oua, 6 linguri de lapte, 6 linguri de ulei, , Crema:, 400 de grame de zmeura congelata, 4 albusuri, 2 plicuri de gelatina granule, 200 de grame de smantana, 200 de grame ciocolata alba, 150 de grame de iaurt cu 3,5% grasime, 400 de grame de zahar, , Decor:, 200g de ciocolata alba

Dificultate: Medie Timp: 2h 10 min

2 voturi

Mod de preparare

Blatul:
Se bat albusurile spuma cu zaharul, intre timp praful de copt se amesteca cu faina si cacaoa, se adauga treptat galbenusele, laptele, uleiul si faina amestecand usor.
Se da la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade.

Crema:
Se rupe in bucati mici ciocolata alba,se adauga smantana si se pun intr-o cratita.
Se pune pe foc mic si se amesteca incontinuu, pana se dizolva ciocolata si se ia imediat cratita deoparte,si se lasa la racit.
Cand s-a racit se pune cratita cu crema de smantana in frigider.

Zmeura si 200 de grame de zahar se pun intr-o cratita si se fierbe cateva minute. Continutul cratitei se rastoarna intr-o sita asezata deasupra unui vas.
Se paseaza pana se obtine un piure de zmeura.

Albusurile se bat spuma tare, se adauga restul de zahar si se continua baterea pana la obtinerea unei bezele ferme, apoi se pune pe o cratita cu apa fierbinte si se bate in continuare pana cand bezeaua este foarte ferma. Se ia de pe foc si se lasa la racit.
Peste gelatina se pun doua linguri de apa si se pune pe foc pana devine lichida cand se amesteca cu o parte din piureul de zmeura (cealalta parte, aprox 150g, se lasa pentru ornat)
Se bate cu mixerul crema de smantana 5 minute, apoi se amesteca cu iaurtul si se mai bate 3 minute dupa care se ameteca cu piureul de zmeura.
Apoi se adauga gelatina si totul se toarna peste bezea, mixand cateva secunde, doar pana cand se omogenizeaza.
Intr-o forma de tort cu inel detasabil se aseaza blatul, se pun fasii de hartie de copt pe margini si se toarna crema.
Se da tortul la frigider pentru 3 ore.
Dupa 3 ore, se fierbe piureul de zmeura ramas cu o lingura de gelatina omogenizata cu putina apa, apoi se toarna peste tort.
Si se da la frigider pentru inca 1 ora.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort cu zmeura si glazura de ciocolata

Tort cu zmeura si glazura de ciocolata

Blatul: Mixam ouale cu zaharul spuma. Apoi punem apa si uleiul. Incorporam praful de copt si esenta. La

0 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort etajat cu mascarpone, ciocolata, visine si zmeura

Tort etajat cu mascarpone, ciocolata, visine si zmeura

Blat 1. 1. Preincalzim cuptorul la 190 grade C. 2. Separam albusurile de galbenusuri. 3. Batem

9 voturi    3 comentarii
4h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Joy Revita Arquero , 28 iunie 2013

    yes sissy... ;)

  • Fara foto

    Adela Danciu , 27 iunie 2013

    Cum sa pui poza see you fluturi cand e reteta pt tort?

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 iulie 2012

    E apetisant, gustul e deosebit precis, eu ador zmeura!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Foarte bun!

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      foarte bun !

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2009

      Arata super, mai ales fluturasii!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 10 min

2 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 linguri de faina
  • 8 linguri de zahar
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri de cacao
  • 4 oua
  • 6 linguri de lapte
  • 6 linguri de ulei
  • Crema:
  • 400 de grame de zmeura congelata
  • 4 albusuri
  • 2 plicuri de gelatina granule
  • 200 de grame de smantana
  • 200 de grame ciocolata alba
  • 150 de grame de iaurt cu 3,5% grasime
  • 400 de grame de zahar
  • Decor:
  • 200g de ciocolata alba

Raporteaza reteta

Retete
de Ana-Maria
Tort diplomat

Tort diplomat

Se pun pachetele de gelatina intr`un bol se toarna peste siropul din compotul de ananas se amesteca

18 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Ciuperci Umplute

Ciuperci Umplute

Curatam ciupercile, le spalam si le punem la scurs. Separat tocam coditele ciupercilor, ceapa, usturoiul,

7 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Vinete umplute

Vinete umplute

1. Se indeparteaza cozile, se taie vinetele in doua - pe lung - si se scoate miezul (se lasa cam

2 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Aperitive

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

E apetisant, gustul e deosebit precis, eu ador zmeura!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Briose cu dulceata de mure