autor:

Liana

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort curcubeu etajat

Autor: Liana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 29 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Liana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 29 martie 2012

Ingrediente
Blat:, , 400 gr faina, 45 gr amidon, 1,5 lingurita de bicarbonat de amoniu, 1 lingurita sare, 450 gr zer (buttermilk) sau 450 ml lapte amestecat cu 2 linguri de otet, 6 albusuri, 340 gr zahar, 190 gr unt, 150 gr ciocolata alba(optional), 1 fiola esenta vanilie, , coloranti alimentari pe cat posibili naturali (Wilton natural sau ScrapCooking.), , Crema:, 375 gr unt(nu se inlocuieste cu margarina), 450 gr branza tip philadelphia sau mascarpone, 240 gr zahar pudra, 300 ml frisca, 1 fiola esenta de portocale sau lamaie (sau dupa gust)

Dificultate: Medie Timp: 1h 45 min

4 voturi

Mod de preparare

Buttermilk se poate face cu lapte si otet, 2 linguri otet la 450 ml lapte.



Blatul este calculat pentru o tava rotunda de 22 cm. Fiecare blat are cca 220 gr,sunt 6 la numar si groase de cca 1cm.



Este un tort inalt,are cca 10 cm impreuna cu crema..Trebuie luat in seama faptul ca are o crema care contine unt si este foarte satios.



Fiind destul de inalt portiile se taie de cca 3cm fiecare.Tortul are 16-18 portii.



Trebuie sa avem la indemana 6 recipiente (castronase pentru supa,de exemplu)in care vom prepara cele 6 blaturi colorate,6 lingurite si 6 scobitori(ptr coloranti,nu bagati aceeasi scobitoare de mai multe ori in borcans ,crema ramasa pe scobitoare poate altera culoarea).Pentru tavi folositi hartie de copt taiata circular,exact fundul tavii.



Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei(mai ales untul)



Foile coapte de blat sunt umede si pufoase.Se pot umple cu crema a doua zi,cu conditia de a fi pastrate la rece in pungi de plastic ,pentru a nu se usca.Preincalziti cuptorul la 170 grade cu 20 minute inainte de coacere.



Colorantii trebuie pusi in cantitati mici,cantitatea de coloranti este mult mai mica decat la oricare alt tort decorat cu flori sau figurine din fondant .



Eu am fost 3 de la ScrapCooking si 3 de Wilton natural.



Blat:



Faina, cernuta in prealabil, se amesteca cu amidonul,sarea si bicarbonatul (eu nu il "sting").



Intr-un recipient albusurile se bat spuma,se adauga zerul si vanilia.



In alt recipient punem untul impreuna zu zaharul, amestecam pana devine pufos.Adaugam ciocolata alba topita,amestecam pana se omogenizeaza.La acest aluat incorporam treptat cate o parte de faina si una de zer,in cateva parti, pana se omogenizeaza toate ingredientele.



Se imparte in 6 parti egale. Fiecare parte se coloreaza cu 3-4 picaturi de colorant, va ajutati de o scobitoare.Daca vi se pare prea deschisa culoarea nu exagerati, culorile ajung la saturatie si indiferent cat ati mai pune nu isi schimaba nuanta. Albastrul si rosu se omogenizeaza mai greu,verdele si galbenul cel mai usor.



Se coace fiecare culoare pentru blat la 170 grade, timp de 12-15 minute.



Crema:



Untul se amesteca cu zaharul pudra si esenta de portocale, se amesteca cu o spatula pana devine omogen. Se adauga branza,amestecati usor ,adaugati frisca intr-o singura repriza,amestecati cu miscari circulare de sus in jos. Crema trebuie lucrata incet si nu foarte mult timp, untul se poate taia.



Ornarea trebuie sa fie simpla. Blaturile colorate sunt cele care care dau tot farmecul tortului.



O zi plina de culoare va doresc!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort curcubeu etajat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Brownie Cake with forest fruits and custard cream

Brownie Cake with forest fruits and custard cream

Urmand instructiunile gospodinei de pe Gustos.ro: Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam

1 vot    5 comentarii
2h
Torturi
Red Velvet Cake

Red Velvet Cake

Incalzeste cuptorul la 180° Pentru blat, amesteca intr-un vas faina cu pudra de cacao, bicarbonatul

15 voturi    8 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Doina Marin , 27 noiembrie 2013

    Yummy e bun

  • Fara foto

    Nicoara Vasilica , 26 septembrie 2013

    nice

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 iulie 2012

    Foarte frumos tortul!

Dificultate

Medie

Timp

1h 45 min

4 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • 400 gr faina
  • 45 gr amidon
  • 1,5 lingurita de bicarbonat de amoniu
  • 1 lingurita sare
  • 450 gr zer (buttermilk) sau 450 ml lapte amestecat cu 2 linguri de otet
  • 6 albusuri
  • 340 gr zahar
  • 190 gr unt
  • 150 gr ciocolata alba(optional)
  • 1 fiola esenta vanilie
  • coloranti alimentari pe cat posibili naturali (Wilton natural sau ScrapCooking.)
  • Crema:
  • 375 gr unt(nu se inlocuieste cu margarina)
  • 450 gr branza tip philadelphia sau mascarpone
  • 240 gr zahar pudra
  • 300 ml frisca
  • 1 fiola esenta de portocale sau lamaie (sau dupa gust)

Raporteaza reteta

Retete
de Liana
Prajitura Battenberg

Prajitura Battenberg

Cuptorul trebuie preincalzit la 180 grade/mediu cu 20 minute inainte de a fi folosit,altfel aluatul

2 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Torturi
Gum Paste sau reteta bazica pentru modelaj in pasta de zahar

Gum Paste sau reteta bazica pentru modelaj in pasta de zahar

C.M.C. -sau Carboximeytil Celuloza,este o guma sintetica(rasina) care da elasticitate si corp , se

20 voturi    20 comentarii
1h 30 min
Torturi
Somon cu sos de smantana/Garnitura de orez cu ciuperci

Somon cu sos de smantana/Garnitura de orez cu ciuperci

Intai se prepara garnitura avand timpul de preparare mai mulng decat cel al somonului. Se taie ceapa,usturoiul

3 voturi    3 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste
burdulea maria elena

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte frumos tortul!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de prune