Pentru ca este 1 Aprilie va propun un "tort" bulz.
Se prepara un ceaun mic de mamaliga, nu foarte tare.
Mamaliga se fierbe doar 5 minute.
Se bat putin ouale si se amesteca impreuna cu cele 3 tipuri de branza.
Se taie carnatii felii si se prajesc putin. Eu ii pun in vas acoperit la microunde cateva minute. Astfel iese multa grasime, pe care o scurg, din ei. Atentie sa nu ii prajiti prea tare!
Se unge o craticioara cu ulei si apoi se adauga un strat de mamaliga, un strat de amestec de branza cu oua, carnatii si inca un strat de mamaliga si se baga la cuptor pentru 30-35 minute.
Dupa ce scoateti "tortul" din cuptor trebuie sa il lasati putin sa se racesca si apoi sa il rasturnati pe un platou.
Cand am preparat eu acest "tort", prin iarna, nu a mai fost timp de rasturnat si nici de ornat.
Se poate orna cu un strat de smantana slaba. Eu inlocuiesc smantana cu iaurt grecesc 10%. Mai sanatos si mai gustos! Gustos.ro! Mai ales ca este bulzul este "made in Romania".
Tip: In general cand faceti mamaliga, daca vreti sa nu se prinda de ceaun, adaugati o lingura de ulei de masline. Sanatos si practic! Ideal este sa faceti mamaliga intr-un vas acoperit cu ceramica.
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii