Tort de biscuiti (Bolo de bolacha)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tort de biscuiti  (Bolo de bolacha)

Ingrediente

  • 7 foi de gelatinã incolorã
  • 1 cutie (400 gr.)lapte condensat
  • 100 ml. lapte
  • 500 ml smântânã pt. bãtut
  • 50 gr. zahãr
  • cca. 200 gr. biscuiti simpli
  • 200 ml. cafea cãldutã
  • Ornament:
  • biscuiti simpli zdrobiti
  • fructe de pãdure sau fisális

Mod de preparare

Este un tortulet rapid care place tuturor din casã.

Este un dulce tipic portughez pe care deasemenea îl putem cumpãra din majoritatea patiseriilor si supermarketurilor.Pt. cei care preferã sã îl facã acasã:

1)Bate smântâna friscã cu 50 gr. zahãr.Pãstreazã la rece.

2)Pune foile de gelatinã in apã rece pt. 3 minute. Scurge si pune la topit în bain-marie, amestecãnd pânã se topesc.

Separat amestecã laptele cu laptele condensat, încorporeazã gelatina si amestecã bine.

Adaugã la sfârsit frisca amestecãnd foarte bine.

3)Trece 7-8 biscuiti prin café si aseazãi în formã de floare deasupra unei farfuri normale rotunde.

Deasupra farfuriei pune o formã detasabilã fãrã fund.

Deci, un rând de biscuiti trecuti prin café, crema, biscuiti si tot asa pânã terminãm biscuiti.

Ultimul rând va fi de cremã.

Se orneazã cu câtiva biscuiti zdrobiti si fructe.

Se dã la rece pânã se întãreste.

Eu când fac, nu am rãbdare pânã se întãreste.Nu mie bine pânã nu tai o felie :)

Poftã bunã :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise