autor:

Piri Piri e Canela

» » , , , Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci, Torturi

Tort de biscuiti (Bolo de bolacha)

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Portugalia


    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Portugalia


Reteta postata pe: 08 noiembrie 2010

Ingrediente
7 foi de gelatinã incolorã, 1 cutie (400 gr.)lapte condensat, 100 ml. lapte, 500 ml smântânã pt. bãtut, 50 gr. zahãr, cca. 200 gr. biscuiti simpli, 200 ml. cafea cãldutã, Ornament:, biscuiti simpli zdrobiti, fructe de pãdure sau fisális

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

10 voturi

Mod de preparare

Este un tortulet rapid care place tuturor din casã.
Este un dulce tipic portughez pe care deasemenea îl putem cumpãra din majoritatea patiseriilor si supermarketurilor.Pt. cei care preferã sã îl facã acasã:
1)Bate smântâna friscã cu 50 gr. zahãr.Pãstreazã la rece.
2)Pune foile de gelatinã in apã rece pt. 3 minute. Scurge si pune la topit în bain-marie, amestecãnd pânã se topesc.
Separat amestecã laptele cu laptele condensat, încorporeazã gelatina si amestecã bine.
Adaugã la sfârsit frisca amestecãnd foarte bine.
3)Trece 7-8 biscuiti prin café si aseazãi în formã de floare deasupra unei farfuri normale rotunde.
Deasupra farfuriei pune o formã detasabilã fãrã fund.
Deci, un rând de biscuiti trecuti prin café, crema, biscuiti si tot asa pânã terminãm biscuiti.
Ultimul rând va fi de cremã.
Se orneazã cu câtiva biscuiti zdrobiti si fructe.
Se dã la rece pânã se întãreste.
Eu când fac, nu am rãbdare pânã se întãreste.Nu mie bine pânã nu tai o felie :)
Poftã bunã :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti (Bolo de bolacha)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Belobreasca

Belobreasca

Ingredientele pt blat se amesteca toate si se fac doua foi (se coc la foc mic pentru ca sunt bezea). CREMA: -10

25 voturi    3 comentarii
1h
Torturi
Pandispan cu chantilly de ciocolata

Pandispan cu chantilly de ciocolata

Galbenusurile se bat bine, se adauga zaharul (100 g), se continua mixarea pana devine o crema spumoasa. Albusurile

8 voturi    5 comentarii
2h 40 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2010

    Cred ca este o bunatate si este foarte usor de facut. Felicitari !

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2010

    Am gustat ceva asemanator in Portugalia si pot spune ca e excelenta si merita incercata. Felicitari*****

  • Adriana K.D.

    Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2010

    ce gustos e...:) Bravo!

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

10 voturi

Ingrediente

  • 7 foi de gelatinã incolorã
  • 1 cutie (400 gr.)lapte condensat
  • 100 ml. lapte
  • 500 ml smântânã pt. bãtut
  • 50 gr. zahãr
  • cca. 200 gr. biscuiti simpli
  • 200 ml. cafea cãldutã
  • Ornament:
  • biscuiti simpli zdrobiti
  • fructe de pãdure sau fisális

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate si este foarte usor de facut. Felicitari !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort racoritor de  inghetata cu capsuni si oreo Tort racoritor de inghetata cu capsuni si oreo

Se separa ouale in doua boluri. Se bat albusurile cu jumatate din zahar si galbenusurile cu uleiul de cocos. Se bate smantana cu zahar

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat Tort diplomat

Se pune gelatina la hidratat in 3 linguri de apă rece şi se lasă până preparăm cremele. Se pregateste budinca de vanilie

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Tort de iarna