Este un tortulet rapid care place tuturor din casã.
Este un dulce tipic portughez pe care deasemenea îl putem cumpãra din majoritatea patiseriilor si supermarketurilor.Pt. cei care preferã sã îl facã acasã:
1)Bate smântâna friscã cu 50 gr. zahãr.Pãstreazã la rece.
2)Pune foile de gelatinã in apã rece pt. 3 minute. Scurge si pune la topit în bain-marie, amestecãnd pânã se topesc.
Separat amestecã laptele cu laptele condensat, încorporeazã gelatina si amestecã bine.
Adaugã la sfârsit frisca amestecãnd foarte bine.
3)Trece 7-8 biscuiti prin café si aseazãi în formã de floare deasupra unei farfuri normale rotunde.
Deasupra farfuriei pune o formã detasabilã fãrã fund.
Deci, un rând de biscuiti trecuti prin café, crema, biscuiti si tot asa pânã terminãm biscuiti.
Ultimul rând va fi de cremã.
Se orneazã cu câtiva biscuiti zdrobiti si fructe.
Se dã la rece pânã se întãreste.
Eu când fac, nu am rãbdare pânã se întãreste.Nu mie bine pânã nu tai o felie :)
Poftã bunã :)
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii