autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort de biscuiti cu finetti

Autor: alexandru liliana (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 28 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alexandru liliana (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 28 octombrie 2006

Ingrediente
o cutie finetti de 400 g, o punga de lapte praf de 125 g, un pachet de unt de 200 g, 2 pachete de biscuiti "petit beurre" de marime obisnuita, o esenta de rom, 200 ml de apa, zahar pentru sirop

Dificultate: Redusa Timp: 1h

52 voturi

Mod de preparare

Se amesteca cu mixerul intr-un vas ciocolata finetti, untul si laptele praf (in stare solida, nedizolvat). daca vi se pare ca se produce o decolorare a cremei rezultate se mai poate adauga un praf de cacao (fara a mai adauga alt zahar deoarece laptele praf este dulce)
se face un sirop din apa, zahar si esenta de rom. se lasa sa se raceasca putin dupa care se inmoaie biscuitii foarte putin, pret de citeva secunde fiecare.
atentie : nu tineti biscuitii prea mult in sirop pentru ca se inmoaie
Se aseaza succesiv straturi de biscuiti si crema (in strat foarte subtire)
Se imbraca in crema si se orneaza dupa idei originale
Este foarte gustos si rapid.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti cu finetti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Prajitura Kinder

Prajitura Kinder

Pregatim foile: Untul moale temperatura camerei il batem impreuna cu zaharul pana devine o crema

2 voturi    0 comentarii
30 min
Torturi
Tarta cu crema de lamaie si portocale

Tarta cu crema de lamaie si portocale

Se pune pasta foietaj intr-o tava rotunda de 26 mm impreuna cu hartia sa de copt ca sa nu se prinda

1 vot    0 comentarii
35 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

52 voturi

Ingrediente

  • o cutie finetti de 400 g
  • o punga de lapte praf de 125 g
  • un pachet de unt de 200 g
  • 2 pachete de biscuiti "petit beurre" de marime obisnuita
  • o esenta de rom
  • 200 ml de apa
  • zahar pentru sirop

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu crema de ciocolata si piersici