autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort de biscuiti cu finetti

Autor: alexandru liliana (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 28 octombrie 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alexandru liliana (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 28 octombrie 2006

Ingrediente
o cutie finetti de 400 g, o punga de lapte praf de 125 g, un pachet de unt de 200 g, 2 pachete de biscuiti "petit beurre" de marime obisnuita, o esenta de rom, 200 ml de apa, zahar pentru sirop

Dificultate: Redusa Timp: 1h

51 voturi

Mod de preparare

Se amesteca cu mixerul intr-un vas ciocolata finetti, untul si laptele praf (in stare solida, nedizolvat). daca vi se pare ca se produce o decolorare a cremei rezultate se mai poate adauga un praf de cacao (fara a mai adauga alt zahar deoarece laptele praf este dulce)
se face un sirop din apa, zahar si esenta de rom. se lasa sa se raceasca putin dupa care se inmoaie biscuitii foarte putin, pret de citeva secunde fiecare.
atentie : nu tineti biscuitii prea mult in sirop pentru ca se inmoaie
Se aseaza succesiv straturi de biscuiti si crema (in strat foarte subtire)
Se imbraca in crema si se orneaza dupa idei originale
Este foarte gustos si rapid.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti cu finetti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Cheesecake cu mascarpone si jeleu de portocale

Cheesecake cu mascarpone si jeleu de portocale

Se pregatește o tava rotunda de tort cu fund detașabil (Ø= 20 cm) și se imbraca cu folie

0 voturi    0 comentarii
4h 30 min
Torturi
Pasta de zahar

Pasta de zahar

Punem o craticioara cu putina apa la fiert si dupa ce clocoteste, o dam la o parte. Cernem zaharul

4 voturi    1 comentariu
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
699.99 lei
559.99 lei

Mixer compact cu bol

- 54 %
499.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

51 voturi

Ingrediente

  • o cutie finetti de 400 g
  • o punga de lapte praf de 125 g
  • un pachet de unt de 200 g
  • 2 pachete de biscuiti "petit beurre" de marime obisnuita
  • o esenta de rom
  • 200 ml de apa
  • zahar pentru sirop

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu cremă mascarpone și sos de fructe