Mai intai prajim feliutele de dovlecel si le punem deoparte. Calim ceapa, adaugam carnea, apoi condimentele si bulionul. Prajim totul cca 20 - 25 minute. Intr-o tava de tort(ca sa putem sa desfacem la sfarsit fara sa rupem foile) punem hartie de copt, apoi jumatate din foile de placinta pe care le ungem separat cu ulei. Asezam jumatate din cantintatea de tocatura, apoi punem restul de foi, apoi restul de carne. Deasupra asezam feliutele de dovlecei si ungem gulerasul de foi din afara tavii cu galbenus de ou. Putem sa lasam foile rebele, asa cum ies ele din tava, sau putem sa le taiem , dandu-le o forma egala.Eu le-am taiat cu o foarfeca de bucatarie.Se da tava la cuptor pana se rumenesc foile.
“Tortul” a iesit nemaipomenit, secretul a fost in ardeiul iute care i-a dat un gust picant care a contrastat cu cel dulce al carnii. Nu uitati de ardei! Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii