autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 mai 2009

Ingrediente
Cantitate : 1 tort de 24cm, , •120 gr ciocolata amaruie (70% cacao), •5 oua, separate, •200 gr unt sau margarina Rama, moale, plus pentru uns tava, •220 gr zahar pudra, •90 gr faina, cernuta, plus pentru pudrat tava, Umplutura, •280 ml frisca lichida, •200 gr creme fraiche (smantana cu 30% grasime), •coaja rasa de la 2 lamai verzi sau 1 lamaie galbena, Glazura si decor, •150 gr ciocolata amaruie, •140 ml frisca lichida, •25 gr ciocolata rasa marunt, pentru decor, •100 gr ciocolata rasa, pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 2h

46 voturi

Mod de preparare

1. Se unge cu unt/margarina si se pudreaza cu faina o tava de copt rotunda de 24cm.Se incalzeste cuptorul la 180°C.Se topeste 120 gr ciocolata intr-un bol.Se raceste 5 minute si se amesteca cu galbenusurile.Intr-un bol, se bate untul/margarina cu 100 gr zahar pana ce devine moale si cremos.Se adauga amestecul de ciocolata si se amesteca.
2. Se bat albusurile cu putina sare, apoi se bat cu 120 gr zahar pana ce devin tari.Se adauga 1/3 din albusuri in amestecul cu ciocolata si se amesteca, dupa care se inglobeaza linguri pline de albusuri si faina, alternandu-le.
3. Se pune compozitia obtinuta in tava, se niveleaza si se coace timp de 45-55 minute, pana ce la introducerea unei scobitori in centru va iesi curata.Se lasa la racit 10 minute, apoi se scoate din tava.Dupa ce s-a racit complet se taie cu grija in jumatate cu un cutit mare.
4. Pentru umplutura, bate intr-un bol frisca pana ce s-a ingrosat, dar nu a devenit tare.Se adauga creme fraiche si coaja de lamaie si se amesteca.
5. Se unge o jumatate de aluat cu crema si se aseaza deasupra cealalta jumatate de aluat.
6. Pentru glazura se topeste 150 gr ciocolata amaruie cu frisca lichida, intr-o cratita pe foc mic, dupa care se lasa putin la racit.Se toarna peste tort si se intinde peste tot.Se presara 25 gr ciocolata rasa marunt.
7. Se aseaza o forma rotunda de prajituri (de aprox.10 cm) in centrul tortului si se umple cu 100 gr ciocolata rasa.Se inlatura cercul cu grija si se lasa ciocolata sa cada usor.Tortul se serveste la temperatura camerei.

:) Pentru mai multe retete noi delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de cirese si ciocolata

Tort cu crema de cirese si ciocolata

Intr-un castron, amestecam faina cu zaharul, zaharul vanilat, cacaua; facem o adancitura in mijloc

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de ciocolata amaruie si rom

Tort de ciocolata amaruie si rom

1) - Blatul: Separam albusul de galbenus de la oua. In albusuri bagam un varf de cutit de sare si

2 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • cristina i.

    cristina i. (Chef de cuisine):

    Am incercat reteta,nu am modificat nimic,doar ca nu mi-a iesit atat de inalt ca al tau Laura.Oricum este delicios,mi-a placut si il voi mai face.

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Georgeta Costache , 05 octombrie 2013

    cred ca e f bun

  • Adriana Despa

    Adriana Despa (Maestru bucatar) , 25 aprilie 2013

    Daca nu gasesc creme fraiche, ce pot folosi? Multumesc.

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 10 februarie 2013

    Foarte fain ! Salvez reteta, este faina combinatia. Multumesc !

    • Fara foto

      mada_iulia (Maestru bucatar) , 25 iulie 2010

      Am incercat reteta, a fost gustos, Mersi de idee! Eu am mai folosti ciocolata alba pt decor.

    • Fara foto

      mada_iulia (Maestru bucatar) , 25 iulie 2010

      am incercat reteta, este foarte gustos

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009

      super o sa-l fac si eu cat de curand

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 31 august 2009

      E foarte bun.

    • Anastasia

      Anastasia (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Mi se pare foarte gustos acest tort !

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 28 august 2009

      Arata super!

    • Fara foto

      Mari (Chef de cuisine) , 12 august 2009

      Sunt foarte dragute pozele, pun pariu ca si tortul a fost excelent!

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Excelent tort!!

    • Crystyna

      Crystyna (Chef de cuisine) , 18 iunie 2009

      Specializate în torturi! Felicitări!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 iunie 2009

      Arata foarte bine. Si eu am sa-l incerc.Cred ca e foarte bun

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 31 mai 2009

      Iti lasa gura apa nu alta,ai talent nu gluma.

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 26 mai 2009

      Dupa cate vad te-ai specializat in torturi. Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

46 voturi

Ingrediente

  • Cantitate : 1 tort de 24cm
  • •120 gr ciocolata amaruie (70% cacao)
  • •5 oua
  • separate
  • •200 gr unt sau margarina Rama
  • moale
  • plus pentru uns tava
  • •220 gr zahar pudra
  • •90 gr faina
  • cernuta
  • plus pentru pudrat tava
  • Umplutura
  • •280 ml frisca lichida
  • •200 gr creme fraiche (smantana cu 30% grasime)
  • •coaja rasa de la 2 lamai verzi sau 1 lamaie galbena
  • Glazura si decor
  • •150 gr ciocolata amaruie
  • •140 ml frisca lichida
  • •25 gr ciocolata rasa marunt
  • pentru decor
  • •100 gr ciocolata rasa
  • pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

Adriana Despa (Maestru bucatar)

Daca nu gasesc creme fraiche, ce pot folosi? Multumesc.

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu afine