autor:

gabriela bacila

» » Spume si creme dulci

Tort de ciocolata

Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 19 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 19 ianuarie 2014

Ingrediente
Blat: 3 oua, 3 linguri de zahar, 1 lingurita cacao, 2 linguri faina, Crema: 900 ml frisca lichida, 200 gr ciocolata alba, 200 gr ciocolata de lapte, 200 gr ciocolata amaruie, 15 gr gelatina alimentara Dr. Oetker (1 plic si 1/2), 150 gr apa

Dificultate: Medie Timp: 3h

3 voturi

Mod de preparare

Se face blatul de tort, se coace si se raceste. Aveti nevoie de acea forma de copt rotunda cu inel detasabil. Blatul se aseaza pe un platou, dupa care se aseaza in jurul lui inelul formei de copt.



Prima data se prepara crema din ciocolata amaruie.In 50 ml de apa se pune la inmuiat 5 gr gelatina alimentara timp de zece minute. Se topeste apoi deasupra focului si se lasa la racorit.



Ciocolata amaruie se toaca foarte marunt pentru a se topi uniform. Se pun intr-un vas 100 ml de frisca lichida si se lasa sa se incalzeasca pina la temperatura de fierbere. Atentie sa nu fiarba. Se trage vasul de pe foc si se adauga ciocolata amaruie. Se amesteca incontinuu pina la topirea totala a ciocolatei. Daca ramine ciocolata netopita mai puneti vasul doar citeva secunde pe foc si amestecati. Ciocolata topita se amesteca treptat cu gelatina fiarta si racorita. Se amesteca incontinuu pentru incorporarea gelatinei in ciocolata.



Pina se racoreste ciocolata, bateti 200 ml frisca lichida. Apoi se incorporeaza frisca in ciocolata. Ciocolata amestecata cu frisca se pune peste blatul de tort si se lasa la frigider cel putin o ora. Apoi se trece la prepararea ciocolatei de lapte si la sfirsit a celei albe. Atentie: frisca si ciocolata topita trebuie sa aiba aproximativ aceeasi temperatura. Va recomand sa scoateti frisca din frigider cu cel putin 3-4 ore inainte de pregatire. Mentionez ca aceasta este o reteta testata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Tort cu crema de ciocolata

Tort cu crema de ciocolata

Din 5 albusuri se bat spuma cu 5 linguri faina ,apoi adaugam 5 linguri apa,10 linguri faina,1/2 praf

4 voturi    3 comentarii
1h 20 min
Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se bate albusul spuma cu zaharul,peste care se adauga galbenusurile,uleiul si faina.Se adauga

1 vot    1 comentariu
4h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

3 voturi

Ingrediente

  • Blat: 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita cacao
  • 2 linguri faina
  • Crema: 900 ml frisca lichida
  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 gr ciocolata de lapte
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 15 gr gelatina alimentara Dr. Oetker (1 plic si 1/2)
  • 150 gr apa

Raporteaza reteta

Retete
de gabriela bacila
Crema de ciocolata

Crema de ciocolata

Se amesteca untul sau margarina cu nutella .cind s-au omogenizat se adauga cele 2 lunguri de cacao

12 voturi    0 comentarii
15 min
Torturi
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Burta, osul de vita si genunchiul de vitel se oparesc o jumatate de ora. Apa se arunca. Apoi, se

31 voturi    7 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ardei iuti murati

Ardei iuti murati

Ardeii se spala si se aseaza in borcane.in fiecare borcan se pune o treime otet,1 lingurita de zahar,sare

26 voturi    2 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Retete

din Spume si creme dulci

Terci cu fulgi de ovaz si fructe Terci cu fulgi de ovaz si fructe

Imi pare rau, nu este frumos cuvantul terci, dar nu am gasit ceva mai potrivit. Se pun in robotul de bucatarie toate ingredientele,

0 voturi    0 comentarii
15 min
Budinci
Panna cotta Panna cotta

Gelatina se hidrateaza în apă rece. Se crestează batonul de vanilie şi se scoate miezul cu vârful cuţitului. Batonul,

0 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Natillas