autor:

Simona_Georgescu

» » , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Torturi

Tort de ciocolata

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2018

Ingrediente
pt blat:, 200 gr ciocolata 52% cacao, 100 gr ciocolata cu lapte, 60 gr unt, 50 ml ulei de floarea soarelui, 4 oua, 100 ml smantana pt frisca, 100 gr zahar, 150 gr faina, 1 praf de sare, 1 praf de copt, pt crema:, 200 gr ciocolata 52% cacao, 200 ml smantana pt frisca, 150 gr mascarpone, pt sirop:, 2 linguri zahar brut, 300 ml apa, 2 linguri esenta migdale, pt decor:, 1 lingurita cacao, bomboane, 100 ml smantana pt frisca, 2-3 linguri zahar pudra, 100 gr mascarpone

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 40 min

1 vot

Mod de preparare



Pentru blat: ciocolata rupta in bucatele, se pune pe baie de aburi impreuna cu untul, uleiul si smantana pt frisca. Amestecam ingredientele pana se topeste ciocolata, lasam deoparte sa se raceasca. Separam ouale, albusurile le batem spuma cu zaharul, iar galbenusurile le incorporam in ciocolata topita. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea, se adauga in amestecul de ciocolata topita, iar apoi se incorporeaza cu albusurile batute spuma. Se pune aluatul intr-o forma cu inel detasabil, tapetat fundul cu hartie de copt, iar peretii unsi cu unt sau ulei. Se coace la 180 grade C, pt 35-40 minute. Se lasa sa se raceasca, eu l-am lasat peste noapte, si se taie in doua pe orizontala.



Pentru crema: se pune ciocolata rupta bucatele impreuna cu smantana pentru frisca intr-o craticioara cu peretii dublii. Se pune pe foc si se lasa pana ciocolata se topeste, dar sa nu fiarba, se amesteca cu un tel si se da vasul la frigider pentru 1-2 ore. Se mixeaza ciocolata topita cu smantana pt frisca pana capata consistenta cremoasa. Se adauga mascarponele, se mixeaza pana la incorporarea acestuia, dar nu prea mult sa nu se taie crema.



Petru sirop: caramelizam zaharul, adaugam apa si lasam pe foc pana la dizolvarea completa a caramelului. Adaugam esenta de migdale si lasam la racit.



Pentru decor: se mixeaza frisca cu zaharul pudra pana capata consistenta si se adauga mascarponele.



Pt asamblare: insiropam primul blat, adaugam jumatate din crema, punem al doilea blat pe care l-am insiropat cu siropul ramas si imbracam tortul cu crema ramasa. Am pus cacao intr-o strecuratoare, am presarat cacao pe toata suprafata tortului, frisca batuta cu mascarponele am pus-o intr-un pos si am facut moate, iar deasupra am mai adaugat niste bomboane pentru decor. Sa va fie de folos!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu crema de ciocolata

Tort cu crema de ciocolata

Preparare blat Ouale se mixeaza cu zaharul aproximativ 5 minute. Faina se amesteca cu praful de

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort rafinat cu căpșuni și ciocolată

Tort rafinat cu căpșuni și ciocolată

1. Pentru blat, albusurile se bat spuma cu 2 linguri de apa, zaharul tos si cu zaharul vanilat. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 40 min

1 vot

Ingrediente

  • pt blat:
  • 200 gr ciocolata 52% cacao
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 60 gr unt
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 4 oua
  • 100 ml smantana pt frisca
  • 100 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • pt crema:
  • 200 gr ciocolata 52% cacao
  • 200 ml smantana pt frisca
  • 150 gr mascarpone
  • pt sirop:
  • 2 linguri zahar brut
  • 300 ml apa
  • 2 linguri esenta migdale
  • pt decor:
  • 1 lingurita cacao
  • bomboane
  • 100 ml smantana pt frisca
  • 2-3 linguri zahar pudra
  • 100 gr mascarpone

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort diplomat cu portocale