autor:

gabriela bacila

» » Spume si creme dulci

Tort de ciocolata amaruie cu menta

Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gabriela bacila (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Ingrediente
Blat: 3 oua, 3 linguri de zahar, 1 lingurita cacao, 2 linguri faina, Crema:, 750 ml frisca lichida, 250 gr ciocolata lapte, 250 gr ciocolata amaruie, 10 gr geletina, 50 ml apa

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se face blatul de tort, se coace si se raceste. Aveti nevoie de acea forma de copt rotunda cu inel detasabil. Blatul se aseaza pe un platou, dupa care se aseaza in jurul lui inelul formei de copt.



In 50 ml de apa se pune la inmuiat 10 gr gelatina alimentara timp de zece minute. Se topeste apoi deasupra focului si se lasa la racorit.



Ciocolata se toaca foarte marunt pentru a se topi uniform. Se pun intr-un vas 250 ml de frisca lichida si se lasa sa se incalzeasca pina la temperatura de fierbere. Atentie sa nu fiarba.



Se amesteca incontinuu pina la topirea totala a ciocolatei. Daca ramine ciocolata netopita mai puneti vasul doar citeva secunde pe foc si amestecati. Ciocolata topita se amesteca treptat cu gelatina fiarta si racorita.



Se amesteca incontinuu pentru incorporarea gelatinei in ciocolata. Se adauga apoi esenta de menta dupa gust.



Pina se racoreste ciocolata, bateti 500 ml frisca lichida. Apoi, se incorporeaza frisca in ciocolata. Ciocolata amestecata cu frisca se pune peste blatul de tort si se lasa la frigider cel putin o ora. Atentie: frisca si ciocolata topita trebuie sa aiba aproximativ aceeasi temperatura. Va recomand sa scoateti frisca din frigider cu cel putin 3-4 ore inainte de pregatire.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata amaruie cu menta" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Croissant cu ciocolata si caramel

Croissant cu ciocolata si caramel

Pentru aluat, amesteca apa calduta cu zaharul pana cand s-a dizolvat apoi adauga drojdia uscata si

12 voturi    15 comentarii
3h
Spume si creme dulci
Briose pentru printese

Briose pentru printese

Intr-un bol se mixeaza ouale cu zaharul pana se spumeaza si se formeaza o crema.Apoi se adauga uleiul

1 vot    1 comentariu
50 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • Marcela Botezan , 21 iunie 2014

    nu am testat reteta dar vreau sa o incerc

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Blat: 3 oua
  • 3 linguri de zahar
  • 1 lingurita cacao
  • 2 linguri faina
  • Crema:
  • 750 ml frisca lichida
  • 250 gr ciocolata lapte
  • 250 gr ciocolata amaruie
  • 10 gr geletina
  • 50 ml apa

Raporteaza reteta

Retete
de gabriela bacila
Crema de ciocolata

Crema de ciocolata

Se amesteca untul sau margarina cu nutella .cind s-au omogenizat se adauga cele 2 lunguri de cacao

12 voturi    0 comentarii
15 min
Torturi
Ciorba de burta

Ciorba de burta

Burta, osul de vita si genunchiul de vitel se oparesc o jumatate de ora. Apa se arunca. Apoi, se

31 voturi    7 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ardei iuti murati

Ardei iuti murati

Ardeii se spala si se aseaza in borcane.in fiecare borcan se pune o treime otet,1 lingurita de zahar,sare

30 voturi    2 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Desert fitness Desert fitness

Se amesteca iaurtul natural cu semintele, apoi se asaza in pahar in straturi cu fructele taiate. Inainte a-l sevi punem desertul in

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Spumata de zmeura Spumata de zmeura

Se separă albușurile de gălbenușuri, apoi se iau albușurile și împreună cu praful de sare se bat. Separat se amestecă

2 voturi    2 comentarii
14 min
Dulciuri diverse
Dulceata de zmeura