Ingrediente
Blat: 3 oua, 3 linguri de zahar, 1 lingurita cacao, 2 linguri faina, Crema:, 750 ml frisca lichida, 250 gr ciocolata lapte, 250 gr ciocolata amaruie, 10 gr geletina, 50 ml apa
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
1 vot
Mod de preparare
In 50 ml de apa se pune la inmuiat 10 gr gelatina alimentara timp de zece minute. Se topeste apoi deasupra focului si se lasa la racorit.
Ciocolata se toaca foarte marunt pentru a se topi uniform. Se pun intr-un vas 250 ml de frisca lichida si se lasa sa se incalzeasca pina la temperatura de fierbere. Atentie sa nu fiarba.
Se amesteca incontinuu pina la topirea totala a ciocolatei. Daca ramine ciocolata netopita mai puneti vasul doar citeva secunde pe foc si amestecati. Ciocolata topita se amesteca treptat cu gelatina fiarta si racorita.
Se amesteca incontinuu pentru incorporarea gelatinei in ciocolata. Se adauga apoi esenta de menta dupa gust.
Pina se racoreste ciocolata, bateti 500 ml frisca lichida. Apoi, se incorporeaza frisca in ciocolata. Ciocolata amestecata cu frisca se pune peste blatul de tort si se lasa la frigider cel putin o ora. Atentie: frisca si ciocolata topita trebuie sa aiba aproximativ aceeasi temperatura. Va recomand sa scoateti frisca din frigider cu cel putin 3-4 ore inainte de pregatire.