Incazleste cuptorul la 180°C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de tort dorita.
Intr-un vas bate untul cu zaharul.Separat, bate albusurile spuma cu un praf de sare.Adauga galbenusurile la unt si amesteca.Incorporeaza apoi ciocolata topita si vermouth-ul. Intr-un vas, amesteca faina cu praful de copt si scortisoara apoi incorporeaza-le in amestecul cu oua.Toarna compozitia obtinuta in forma pregatita si da totul la copt 35-45 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca apoi injumatateste-l pe orizontala.
Pentru crema, bate frisca apoi incorporeaza ciocolata.Umpla blaturile cu aceasta crema, pastrand crema si pentru a unge intreg tortul. Tortul se poate servi asa cum este sau se poate decora dupa fantezia fiecaruia.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii