autor:

Dachman Laura

» » , , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci, Torturi

Tort de ciocolata amaruie

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 04 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 04 iulie 2010

Ingrediente
Pentru blat, 200 gr unt, la temperature camerei, 300 gr zahar brun, 6 oua, separate, 300 gr ciocolata amaruie, topita, 200 ml vermouth, 200 gr faina, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita scortisoara macinata, un praf de sare, , Pentru crema, 200 gr ciocolata amaruie, topita si racita putin, 200 ml frisca lichida

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Incazleste cuptorul la 180°C.Unge cu grasime si tapeteaza cu faina o forma de tort dorita.
Intr-un vas bate untul cu zaharul.Separat, bate albusurile spuma cu un praf de sare.Adauga galbenusurile la unt si amesteca.Incorporeaza apoi ciocolata topita si vermouth-ul. Intr-un vas, amesteca faina cu praful de copt si scortisoara apoi incorporeaza-le in amestecul cu oua.Toarna compozitia obtinuta in forma pregatita si da totul la copt 35-45 minute pana cand la inserarea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.Lasa blatul sa se raceasca apoi injumatateste-l pe orizontala.
Pentru crema, bate frisca apoi incorporeaza ciocolata.Umpla blaturile cu aceasta crema, pastrand crema si pentru a unge intreg tortul. Tortul se poate servi asa cum este sau se poate decora dupa fantezia fiecaruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata amaruie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata amaruie si rom

Tort de ciocolata amaruie si rom

1) - Blatul: Separam albusul de galbenus de la oua. In albusuri bagam un varf de cutit de sare si

2 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort de ciocolata amaruie cu menta

Tort de ciocolata amaruie cu menta

Se face blatul de tort, se coace si se raceste. Aveti nevoie de acea forma de copt rotunda cu inel

1 vot    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 05 iulie 2010

    Foarte frumos!

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

6 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat
  • 200 gr unt
  • la temperature camerei
  • 300 gr zahar brun
  • 6 oua
  • separate
  • 300 gr ciocolata amaruie
  • topita
  • 200 ml vermouth
  • 200 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • un praf de sare
  • Pentru crema
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • topita si racita putin
  • 200 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    9 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

20 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri
ALINA BANICA

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Foarte frumos!

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu cirese si ciocolata