autor:

Retete_Culinare

» » , , Dulciuri diverse, Retete de Craciun, Torturi

Tort de ciocolata in forma de bradulet de craciun

Autor: Retete_Culinare (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Retete_Culinare (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 decembrie 2015

Ingrediente
Pentru blat:, -170 gr. de unt fara sare, -300 gr. de zahar, -6 oua, -300 gr. de faina, -75 ml. de lapte, -70 gr. cacao fara zahar, -3 lingurite praf de copt, - 1 varf de cutit de sare, - 1 lingura esenta de vanilie, Pt. crema ganache:, -600 gr de ciocolata, -500 ml. smantana pt. frisca, , Pt crema de unt:, -450 gr.de unt fara sare, -450 gr. de zahar pudra, -1 lingura esenta de vanilie, -colorant verde alimentar

Dificultate: Medie Timp: 3h

3 voturi

Mod de preparare

ACEASTA RETETA SE POTRIVESTE CU : Green Sugar Cooking
http://greensugar.ro/produs/green-sugar-cooking-borcan-350-gr-2/

Video cu modul de preparare a retetei aici : https://www.youtube.com/watch?v=RwJmxIjME54

In bolul unui mixer punem untul si zaharul si mixam bine pana cand untul devine cremos,dupa adaugam ouale pe rand,amestecand bine dupa fiecare oua adaugat,dupa adaugam faina ,punem cate o lingura amestecand bine dupa fiecare lingura pusa,dupa punem sarea,laptele,praful de cacao si amestecam bine,la sfarsit adaugam esenta de vanilie , praful de copt,mai mixam putin pana se incorporeza bine,dupa care oprim mixerul. Pentru coacerea blatului , vom utiliza 3 forme de diametrul de 15 cm. pe care le vom unge cu unt sau un spray special destinat ungerii formelor pentru copt.
Acum vom imparti masa in cele 3 forme,incercam sa impartim cat mai uniform,si le vom pune in cuptorul preincalzit la 160 de grade, pentru 30-35 de minute!

Intretimp vom prepara crema ganache,punem smantana pentru frisca la fiert,si cand incepe sa fierbe o luam de pe foc, adaugam ciocolata si amestecam bine pana cand aceasta se topeste,dupa care o punem la rece !

Dupa ce sau copt blaturile le scaotem din cuptor,le scoatem din forme si lasam sa se raceasca dupa care le vom taia horizontal fiecare in 3 parti egale,obtinund 9 parti egale din blat .

Cand crema ganache sa racit , incepem sa montam tortul,dupa care lasam 10 minute sa se intareasca ciocolata pusa intre blaturi,iar acuma cu ajutorul unui cutit ascutit vom incepe sa ii dam forma de bradulet, cu ce ramane din blat facem cakepops.
Pentru a da mai multa stabilitate tortului vom introduce un bat in mijlocul lui,dupa care vom acoperi tot tortul cu crema ganache,si lasam 1 ora 2 la racit.

Acum vom prepara crema de unt pentru a face frunzele bradului.In bolul unui mixer punem untul si zaharul si mixam bine minim 10 minute,dupa care adaaugam o lingura de esenta de vanilie si colorantul verde ,apoi mai mixam pana cand obtinem culoarea dorinta.

`Punem crema de unt intr-un sac de patiserie cu duza in forma de frunza si incepem sa facem frunzele braduletului.
Pentru decorare vom folosi bomboane colorate,am facut cadouri si o steluta din fondant !

Punem tortul la frigider , dupa care servim.

Video cu modul de preparare a retetei aici : https://www.youtube.com/watch?v=RwJmxIjME54
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata in forma de bradulet de craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de vanilie si capsune

Tort de vanilie si capsune

Se face siropul la foc mic si se lasa la racit,apoi se pregateste crema conform instructiunilor de

3 voturi    0 comentarii
45 min
Torturi
Tort rapid

Tort rapid

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma tare (cand intorci castronul

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -170 gr. de unt fara sare
  • -300 gr. de zahar
  • -6 oua
  • -300 gr. de faina
  • -75 ml. de lapte
  • -70 gr. cacao fara zahar
  • -3 lingurite praf de copt
  • - 1 varf de cutit de sare
  • - 1 lingura esenta de vanilie
  • Pt. crema ganache:
  • -600 gr de ciocolata
  • -500 ml. smantana pt. frisca
  • Pt crema de unt:
  • -450 gr.de unt fara sare
  • -450 gr. de zahar pudra
  • -1 lingura esenta de vanilie
  • -colorant verde alimentar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
TORT RAPID