Tort de ciocolata in forma de bradulet de craciun

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Tort de ciocolata in forma de bradulet de craciun

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -170 gr. de unt fara sare
  • -300 gr. de zahar
  • -6 oua
  • -300 gr. de faina
  • -75 ml. de lapte
  • -70 gr. cacao fara zahar
  • -3 lingurite praf de copt
  • - 1 varf de cutit de sare
  • - 1 lingura esenta de vanilie
  • Pt. crema ganache:
  • -600 gr de ciocolata
  • -500 ml. smantana pt. frisca
  • Pt crema de unt:
  • -450 gr.de unt fara sare
  • -450 gr. de zahar pudra
  • -1 lingura esenta de vanilie
  • -colorant verde alimentar

Mod de preparare

ACEASTA RETETA SE POTRIVESTE CU : Green Sugar Cooking

http://greensugar.ro/produs/green-sugar-cooking-borcan-350-gr-2/

Video cu modul de preparare a retetei aici : https://www.youtube.com/watch?v=RwJmxIjME54

In bolul unui mixer punem untul si zaharul si mixam bine pana cand untul devine cremos,dupa adaugam ouale pe rand,amestecand bine dupa fiecare oua adaugat,dupa adaugam faina ,punem cate o lingura amestecand bine dupa fiecare lingura pusa,dupa punem sarea,laptele,praful de cacao si amestecam bine,la sfarsit adaugam esenta de vanilie , praful de copt,mai mixam putin pana se incorporeza bine,dupa care oprim mixerul. Pentru coacerea blatului , vom utiliza 3 forme de diametrul de 15 cm. pe care le vom unge cu unt sau un spray special destinat ungerii formelor pentru copt.

Acum vom imparti masa in cele 3 forme,incercam sa impartim cat mai uniform,si le vom pune in cuptorul preincalzit la 160 de grade, pentru 30-35 de minute!

Intretimp vom prepara crema ganache,punem smantana pentru frisca la fiert,si cand incepe sa fierbe o luam de pe foc, adaugam ciocolata si amestecam bine pana cand aceasta se topeste,dupa care o punem la rece !

Dupa ce sau copt blaturile le scaotem din cuptor,le scoatem din forme si lasam sa se raceasca dupa care le vom taia horizontal fiecare in 3 parti egale,obtinund 9 parti egale din blat .

Cand crema ganache sa racit , incepem sa montam tortul,dupa care lasam 10 minute sa se intareasca ciocolata pusa intre blaturi,iar acuma cu ajutorul unui cutit ascutit vom incepe sa ii dam forma de bradulet, cu ce ramane din blat facem cakepops.

Pentru a da mai multa stabilitate tortului vom introduce un bat in mijlocul lui,dupa care vom acoperi tot tortul cu crema ganache,si lasam 1 ora 2 la racit.

Acum vom prepara crema de unt pentru a face frunzele bradului.In bolul unui mixer punem untul si zaharul si mixam bine minim 10 minute,dupa care adaaugam o lingura de esenta de vanilie si colorantul verde ,apoi mai mixam pana cand obtinem culoarea dorinta.

`Punem crema de unt intr-un sac de patiserie cu duza in forma de frunza si incepem sa facem frunzele braduletului.

Pentru decorare vom folosi bomboane colorate,am facut cadouri si o steluta din fondant !

Punem tortul la frigider , dupa care servim.

Video cu modul de preparare a retetei aici : https://www.youtube.com/watch?v=RwJmxIjME54

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti

Mucenici moldovenesti
Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon

Ciorba de vacuta cu tarhon
Orez cu lapte

Orez cu lapte

Reteta de orez cu lapte. Orez cu lapte reteta simpla si rapida. Retete de deserturi cu orez. Retete rapide.

Orez cu lapte
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise