autor:

Retete_Culinare

» » , , Dulciuri diverse, Retete de Craciun, Torturi

Tort de ciocolata in forma de bradulet de craciun

Autor: Retete_Culinare (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Retete_Culinare (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 decembrie 2015

Ingrediente
Pentru blat:, -170 gr. de unt fara sare, -300 gr. de zahar, -6 oua, -300 gr. de faina, -75 ml. de lapte, -70 gr. cacao fara zahar, -3 lingurite praf de copt, - 1 varf de cutit de sare, - 1 lingura esenta de vanilie, Pt. crema ganache:, -600 gr de ciocolata, -500 ml. smantana pt. frisca, , Pt crema de unt:, -450 gr.de unt fara sare, -450 gr. de zahar pudra, -1 lingura esenta de vanilie, -colorant verde alimentar

Dificultate: Medie Timp: 3h

3 voturi

Mod de preparare

ACEASTA RETETA SE POTRIVESTE CU : Green Sugar Cooking
http://greensugar.ro/produs/green-sugar-cooking-borcan-350-gr-2/

Video cu modul de preparare a retetei aici : https://www.youtube.com/watch?v=RwJmxIjME54

In bolul unui mixer punem untul si zaharul si mixam bine pana cand untul devine cremos,dupa adaugam ouale pe rand,amestecand bine dupa fiecare oua adaugat,dupa adaugam faina ,punem cate o lingura amestecand bine dupa fiecare lingura pusa,dupa punem sarea,laptele,praful de cacao si amestecam bine,la sfarsit adaugam esenta de vanilie , praful de copt,mai mixam putin pana se incorporeza bine,dupa care oprim mixerul. Pentru coacerea blatului , vom utiliza 3 forme de diametrul de 15 cm. pe care le vom unge cu unt sau un spray special destinat ungerii formelor pentru copt.
Acum vom imparti masa in cele 3 forme,incercam sa impartim cat mai uniform,si le vom pune in cuptorul preincalzit la 160 de grade, pentru 30-35 de minute!

Intretimp vom prepara crema ganache,punem smantana pentru frisca la fiert,si cand incepe sa fierbe o luam de pe foc, adaugam ciocolata si amestecam bine pana cand aceasta se topeste,dupa care o punem la rece !

Dupa ce sau copt blaturile le scaotem din cuptor,le scoatem din forme si lasam sa se raceasca dupa care le vom taia horizontal fiecare in 3 parti egale,obtinund 9 parti egale din blat .

Cand crema ganache sa racit , incepem sa montam tortul,dupa care lasam 10 minute sa se intareasca ciocolata pusa intre blaturi,iar acuma cu ajutorul unui cutit ascutit vom incepe sa ii dam forma de bradulet, cu ce ramane din blat facem cakepops.
Pentru a da mai multa stabilitate tortului vom introduce un bat in mijlocul lui,dupa care vom acoperi tot tortul cu crema ganache,si lasam 1 ora 2 la racit.

Acum vom prepara crema de unt pentru a face frunzele bradului.In bolul unui mixer punem untul si zaharul si mixam bine minim 10 minute,dupa care adaaugam o lingura de esenta de vanilie si colorantul verde ,apoi mai mixam pana cand obtinem culoarea dorinta.

`Punem crema de unt intr-un sac de patiserie cu duza in forma de frunza si incepem sa facem frunzele braduletului.
Pentru decorare vom folosi bomboane colorate,am facut cadouri si o steluta din fondant !

Punem tortul la frigider , dupa care servim.

Video cu modul de preparare a retetei aici : https://www.youtube.com/watch?v=RwJmxIjME54
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata in forma de bradulet de craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT DE SAMPANIE CU PERLE

TORT DE SAMPANIE CU PERLE

Cum procedezi pentru blat: Bati albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul adaugat treptat.

9 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Se incalzeste cuptorul la 180 g C, se ung cu unt si se tapeteaza cu faina 2 forme de tort cu fundul

4 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -170 gr. de unt fara sare
  • -300 gr. de zahar
  • -6 oua
  • -300 gr. de faina
  • -75 ml. de lapte
  • -70 gr. cacao fara zahar
  • -3 lingurite praf de copt
  • - 1 varf de cutit de sare
  • - 1 lingura esenta de vanilie
  • Pt. crema ganache:
  • -600 gr de ciocolata
  • -500 ml. smantana pt. frisca
  • Pt crema de unt:
  • -450 gr.de unt fara sare
  • -450 gr. de zahar pudra
  • -1 lingura esenta de vanilie
  • -colorant verde alimentar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort cu struguri, nuci si crema de branza