autor:

Retete_Culinare

» » , , Dulciuri diverse, Retete de Craciun, Torturi

Tort de ciocolata in forma de bradulet de craciun

Autor: Retete_Culinare (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Retete_Culinare (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 decembrie 2015

Ingrediente
Pentru blat:, -170 gr. de unt fara sare, -300 gr. de zahar, -6 oua, -300 gr. de faina, -75 ml. de lapte, -70 gr. cacao fara zahar, -3 lingurite praf de copt, - 1 varf de cutit de sare, - 1 lingura esenta de vanilie, Pt. crema ganache:, -600 gr de ciocolata, -500 ml. smantana pt. frisca, , Pt crema de unt:, -450 gr.de unt fara sare, -450 gr. de zahar pudra, -1 lingura esenta de vanilie, -colorant verde alimentar

Dificultate: Medie Timp: 3h

3 voturi

Mod de preparare

ACEASTA RETETA SE POTRIVESTE CU : Green Sugar Cooking
http://greensugar.ro/produs/green-sugar-cooking-borcan-350-gr-2/

Video cu modul de preparare a retetei aici : https://www.youtube.com/watch?v=RwJmxIjME54

In bolul unui mixer punem untul si zaharul si mixam bine pana cand untul devine cremos,dupa adaugam ouale pe rand,amestecand bine dupa fiecare oua adaugat,dupa adaugam faina ,punem cate o lingura amestecand bine dupa fiecare lingura pusa,dupa punem sarea,laptele,praful de cacao si amestecam bine,la sfarsit adaugam esenta de vanilie , praful de copt,mai mixam putin pana se incorporeza bine,dupa care oprim mixerul. Pentru coacerea blatului , vom utiliza 3 forme de diametrul de 15 cm. pe care le vom unge cu unt sau un spray special destinat ungerii formelor pentru copt.
Acum vom imparti masa in cele 3 forme,incercam sa impartim cat mai uniform,si le vom pune in cuptorul preincalzit la 160 de grade, pentru 30-35 de minute!

Intretimp vom prepara crema ganache,punem smantana pentru frisca la fiert,si cand incepe sa fierbe o luam de pe foc, adaugam ciocolata si amestecam bine pana cand aceasta se topeste,dupa care o punem la rece !

Dupa ce sau copt blaturile le scaotem din cuptor,le scoatem din forme si lasam sa se raceasca dupa care le vom taia horizontal fiecare in 3 parti egale,obtinund 9 parti egale din blat .

Cand crema ganache sa racit , incepem sa montam tortul,dupa care lasam 10 minute sa se intareasca ciocolata pusa intre blaturi,iar acuma cu ajutorul unui cutit ascutit vom incepe sa ii dam forma de bradulet, cu ce ramane din blat facem cakepops.
Pentru a da mai multa stabilitate tortului vom introduce un bat in mijlocul lui,dupa care vom acoperi tot tortul cu crema ganache,si lasam 1 ora 2 la racit.

Acum vom prepara crema de unt pentru a face frunzele bradului.In bolul unui mixer punem untul si zaharul si mixam bine minim 10 minute,dupa care adaaugam o lingura de esenta de vanilie si colorantul verde ,apoi mai mixam pana cand obtinem culoarea dorinta.

`Punem crema de unt intr-un sac de patiserie cu duza in forma de frunza si incepem sa facem frunzele braduletului.
Pentru decorare vom folosi bomboane colorate,am facut cadouri si o steluta din fondant !

Punem tortul la frigider , dupa care servim.

Video cu modul de preparare a retetei aici : https://www.youtube.com/watch?v=RwJmxIjME54
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata in forma de bradulet de craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
tort

tort

Se taie blatul in 3, daca e facut in casa, daca e cumparat este gata taiat. Se aseaza pe un platou.

4 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
Tort Printesa. O incantare pentru fetita dumneavoastra !!!

Tort Printesa. O incantare pentru fetita dumneavoastra !!!

Blatul Se separa albusurile de galbenusuri Albusurile se bat spuma cu un pic de sare. Cand spuma

35 voturi    15 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 740 lei
1699.99 lei
959.99 lei

Trimmer T800E

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • -170 gr. de unt fara sare
  • -300 gr. de zahar
  • -6 oua
  • -300 gr. de faina
  • -75 ml. de lapte
  • -70 gr. cacao fara zahar
  • -3 lingurite praf de copt
  • - 1 varf de cutit de sare
  • - 1 lingura esenta de vanilie
  • Pt. crema ganache:
  • -600 gr de ciocolata
  • -500 ml. smantana pt. frisca
  • Pt crema de unt:
  • -450 gr.de unt fara sare
  • -450 gr. de zahar pudra
  • -1 lingura esenta de vanilie
  • -colorant verde alimentar

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort trenulet