autor:

Poliana

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort de ciocolata si cappucino

Autor: Poliana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Statele Unite


    Reteta postata pe: 02 noiembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Poliana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Statele Unite


Reteta postata pe: 02 noiembrie 2012

Ingrediente
Blat, 100 gr unt, 200 gr zahar, 3 oua mari, 50 ml lapte, 175 gr faina, 50 gr cacao, 1 plic praf de copt, 1/2 lingurita sare, 6 lg cafea fierbinte, 1/2 lingurita scortisoara, , Crema, 100 gr ciocolata alba, 200 gr smantana pentru frisca, 1 lingura cafea tare, 1 lingurita esenta de vanilie

Dificultate: Medie Timp: 40 min

27 voturi

Mod de preparare

Ingredientele pentru tort ar fi bine sa fie pregatite cu aproximativ doua ore inainte de a ne apuca de treaba, asta o sa mai elimine din riscurile unei nereusite. Daca totusi nu aveti timp sa le pregatiti dinainte, atunci incalziti cuptorul la 50 de grade pentru 5 minute, si lasati acolo ouale si untul pana pregatiti restul ingredientelor.

Pregatim 2 tavi cu diametrul de 17cm - asa am avut eu - dar cred ca merge si pana la 20cm, doar ca nu va mai fi asa inalt tortul. Tapetam baza cu hartie de copt, ungem pe laterale cu putin unt si presaram cacao (tot pe laterale), avand grija sa fie distribuita uniform si sa nu ramana surplus. Cuptorul il preincalzim la 180 de grade

Untul moale se mixeaza cu zaharul pana devine ca o crema. Eu am mai spus, dar repet, nu mixez mai mult de 10 minute, pentru ca nu am rabdarea necesara, dar din experienta pot sa spun ca este suficient. Adaugam ouale pe rand si mixam cate un minut dupa fiecare adaugare.

Faina o amestecam cu cacaoa, praful de copt, sarea si scortisoara. Pregatim cafeaua, daca nu o avem deja facuta. Turnam jumatate din cantitatea de faina peste compozitia de unt si oua si mixam usor pana la incorporarea completa. Atentie sa nu ramana cocoloase! Turnam laptele si mixam usor, apoi restul de faina. La sfarsit punem si cele 6 linguri de cafea si omogenizam.

Impartim compozitia in cele doua tavi in mod egal pe cat posibil - eu am avut o tava cu fund detasabil si o oala :P - si introducem tavile la cuptor. Lasam timp de 25-30 de minute. La 25 de minute facem testul cu scobitoarea, daca iese curata e gata...daca nu, mai lasam cateva minute si facem din nou proba.

Lasam blaturile sa se raceasca in tava pentru 10 minute, apoi le transferam pe un gratar.

Pentru crema topim ciocolata cu 100ml de frisca la bain marie. Cand compozitia este omogena iar ciocolata topita punem deoparte vasul si adaugam esenta de vanilie. Lasam la racit, iar cand a ajuns la temperatura camerei o punem pentru jumatate de ora in congelator. Daca nu este graba cu tortul, atunci crema poate fi lasata si peste noapte, iar asamblarea va ramane pentru ziua urmatoare.

Restul de 100 ml de frisca ii mixam bine cu jumatate de lingurita de zahar vanilat. Scoatem crema din congelator si o mixam si pe dumneaiei bine de tot, apoi usor incorporam frisca batuta si lingura de cafea.

Acum ca le avem pe toate pregatite urmeaza sa 'montam' tortul. Punem un blat pe un platou, jumatate din crema, celelalt blat si apoi restul de crema. Deasupra presaram cacao cu scortisoara si servim cu mare pofta pentru ca este grozav de bun.

Enjoy!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si cappucino" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Pasta de zahar

Pasta de zahar

Punem o craticioara cu putina apa la fiert si dupa ce clocoteste, o dam la o parte. Cernem zaharul

4 voturi    1 comentariu
2h
Torturi
Tarta cu crema de branza si mac

Tarta cu crema de branza si mac

Preparare blat Mixam zaharul cu untul moale (la temperatura camerei) si cu zaharul vanilat, pana

6 voturi    5 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Andris Cristinel , 06 martie 2015

    frumos si bun,am facut reteta ,exelent

  • Fara foto

    Teodora Enache , 03 februarie 2015

    scuze !!nu se insiropeaza??

  • Fara foto

    Senciuc Ileana , 02 februarie 2014

    se adauga cafea sau cappucino ?

    • Fara foto

      Deni Denisa , 13 octombrie 2013

      delililicios

    • Fara foto

      mariana pavel , 30 august 2013

      delicios,l-am incercat

    • Fara foto

      Stejar Gratiela , 25 iulie 2013

      Bun?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 februarie 2013

      Apetisant!!!!!!!!!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 05 noiembrie 2012

      Foarte apetisant!*****

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 04 noiembrie 2012

      Ma servesti cu o felie din tortul acesta bun? :) Chiar este delicios, cu asa ingrediente.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

40 min

27 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 100 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 3 oua mari
  • 50 ml lapte
  • 175 gr faina
  • 50 gr cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
  • 6 lg cafea fierbinte
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • Crema
  • 100 gr ciocolata alba
  • 200 gr smantana pentru frisca
  • 1 lingura cafea tare
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Poliana
Prajitura marmorata cu prune

Prajitura marmorata cu prune

Modul de prepararea este unul clasic, si trebuie sa incepem cu untul (moale neaparat) si cu zaharul.

12 voturi    2 comentarii
40 min
Prajituri
Peanut Caramel Brownies

Peanut Caramel Brownies

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam o tava de dimensiuni 24/24cm cu hartie de copt. Ciocolata

27 voturi    11 comentarii
20 min
Prajituri
Rulada de cascaval

Rulada de cascaval

Este o rulada ce se face usor, iar cu reteta nu ma pot lauda ca-mi apartine, pentru ca am preluat-o

50 voturi    4 comentarii
40 min
Retete vegetariene

mariana pavel

delicios,l-am incercat

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort alb negru cu crema de martipan capsuni si frisca