Reteta postata pe: 18 martie 2005
Ingrediente
150 gr. miere, 9 linguri gris, 100 gr. zahar pudra, 7 oua, 2 tablete de ciocolata (cca.40 gr. in total), 3 linguri apa calduta, 1/4 praf de copt
Dificultate: Medie | Timp: 55 min
Mod de preparare
Se dizolva ciocolata in miere, la bain-marie, amestecind mereu. Se adauga zaharul pudra, apa, galbenusurile si se bate totul spuma. Se adauga spuma de albus, alternativ cu grisul in care s-a amestecat inainte praful de copt. Dupa omogenizarea compozitiei, se toarna in forma de tort si se da imediat la cuptor. Se coace la foc potrivit. Blatul racit se taie orizontal si se umple cu o crema groasa de ciocolata. Suprafata si laturile se ung cu aceeasi crema; deasupra se rade ciocolata sau se orneaza cu glazura fondanta alba; in acest caz, se decoreaza cu jeleuri colorate de fructe.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)
7 voturi
6 comentarii
1h 30 min
Mod de preparare pentru blat:
Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate