Acest tort de ciocolata, nu numai ca arata spectaculos dar este si foarte bun. Se potriveste sa il pregatim in zile mai speciale sau, daca ai un blog despre mancare si gatesti des, se poate face chiar in timpul saptamanii. Glazura de ciocolata de pe deasupra face ca tortul sa arate atit de imbietor. Bineinteles, nu este deloc greu de preparat.
Ingrediente:
Pentru glazura si crema:
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 160 C sau pe treapta 3 pentru cuptorul pe gaz. Unge cu unt o tava rotunda cu diametrul de 20 cm. Folosind mixerul, amesteca untul cu zaharul pana cand sunt cremoase.
Intr-un alt vas bate cele 5 oua si adauga pe rind faina. La sfarsit pune si praful de copt (stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie). Topeste ciocolata amaruie in baie de abur. Apoi amesteca crema din unt cu cea din oua si adauga si ciocolata.
Toarna compozitia in tava si lasa la copt timp de 1 ora si 30 min. Cand este gata blatul trebuie sa fie crescut si cu o crusta mai inchisa la culoare.
Dupa ce e gata, lasa-l la racit si pe urma taie blatul pe orizontala in 2 parti.
Dupa ce s-a racit complet, prepara crema pentru tort. Topeste in baie de abur 200 g cicolata neagra si dupa ce s-a racit putin adauga 200 ml smantana sau crema de branza. Umple tortul cu o parte din crema, iar restul toarn-o pe deasupra. Lasa tortul sa stea cel putin 30 min. inainte de a-l servi.
~ Mai multe retete si fotografii pe site-ul lui Dika Pascu ~
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii