autor:

Patty_Patty

» » Retete de Craciun

Tort de Craciun

Autor: Patty_Patty (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 decembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Patty_Patty (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 decembrie 2016

Ingrediente
Pentru blatul de vanilie:, 6 oua mari, 200 g zahar, 200 g faina, 3 linguri ulei, esenta de vanilie, sare, , Pentru blatul de cacao:, 6 oua mari, 200 g zahar, 170 g faina, 3 linguri ulei, esenta de rom, 30 g cacao, fulgi de ciocolata, sare, , Pentru crema de iaurt de fructe si frisca:, 450 gr iaurt cu aroma de capsuni, 350 ml fsmantana pentru frisca, 2 plicuri gelatina, 75 g zahar pudra, , Pentru crema de mascarpone si ciocolata alba:, 200 g mascarpone, 250 ml smantana pentru frisca, 2 linguri zahar pudra, ciocolata alba Primola, zeama de lamaie, , Pentru insiropat:, sirop de zmeura, Pentru decor:, unt 82%grasime, zahar pudra, pasta de zahar, decupatoare

Dificultate: Ridicata Timp: 12h

2 voturi

Mod de preparare

Pregatirea blaturilor:
Se bat ouale intregi cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul si se mixeaza pana ce compozitia isi tripleaza volumul.
Se adauga uleiul si esenta, iar apoi se incorporeaza si faina amestecand cu ajutorul unei spatule de silicon cu miscari circulare de jos in sus.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam la cuptorul preincins la 160 grade pentru 40 minute.

Blatul de cacao se prepara respectand aceeasi pasi de la blatul de vanilie, doar ca faina se amesteca cu cacao si se amesteca cu compozitia.

Pregatirea cremei de iaurt cu frisca:
Hidratam gelatina cu apa calduta, iar frisca o batem spuma. Gelatina se topeste pe baie de abur dupa care se toarna peste frisca ce a fost batuta, iaurtul de fructe si zahar pudra. Se amesteca bine crema.

Pregatirea cremei de mascarpone cu ciocolata alba:
Smantana pentru frisca se mixeaza pana incepe sa capete consistenta, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se intareste si devine pufoasa. Crema mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra si ciocolata alba topita, apoi se incorporeaza frisca amestecand usor. Se adauga zeama de lamaie dupa gust.

Asamblarea tortului:
Blaturile pufoase racite se taie in doua, obtinand cate 2 blaturi de vanilie/cacao. Pe un platou de tort se aseaza un blat de vanilie insiropat cu sirop de zmeura-crema de iaurt, apoi un blat de cacao insiropat-crema de mascarpone. Operatia se repeta pana la finalizarea blaturilor si cremelor.
Invelit in folie de aluminiu (inel reglabil), tortul se introduce la frigider pentru 5-6 ore.
Dupa ce a stat la rece, se scoate si se imbraca in crema de unt (unt mixat cu zahar pudra), dupa care se introduce iar la frigider pentru a se intari.
Cand untul este bine intarit, iar tortul este bine finisat se imbraca in pasta de zahar si se decoreaza dupa preferinta.
1. Pentru a se taia bine blaturile se lasa 24 ore la racit.
2. Tortul se monteaza cu ajutorul unui inel reglabil de tort, insa in lipsa lui putem folosi si folie de aluminiu care se infasoara in juru lui.
3. La finisarea tortului cu unt se foloseste doar unt foarte gras de 82% grasime.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de Craciun" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Tort Mos Craciun

Tort Mos Craciun

Separam albusurile de galbenusuri, le batem spuma cu un praf desare, adaugam zaharul in ploaie, apoi

12 voturi    7 comentarii
50 min
Torturi
Tort de Craciun

Tort de Craciun

Eu incep cu crema deoarece trebuie racita, apoi fac blatul la aceasta reteta. Blat : Ouale se

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

12h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru blatul de vanilie:
  • 6 oua mari
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 3 linguri ulei
  • esenta de vanilie
  • sare
  • Pentru blatul de cacao:
  • 6 oua mari
  • 200 g zahar
  • 170 g faina
  • 3 linguri ulei
  • esenta de rom
  • 30 g cacao
  • fulgi de ciocolata
  • sare
  • Pentru crema de iaurt de fructe si frisca:
  • 450 gr iaurt cu aroma de capsuni
  • 350 ml fsmantana pentru frisca
  • 2 plicuri gelatina
  • 75 g zahar pudra
  • Pentru crema de mascarpone si ciocolata alba:
  • 200 g mascarpone
  • 250 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • ciocolata alba Primola
  • zeama de lamaie
  • Pentru insiropat:
  • sirop de zmeura
  • Pentru decor:
  • unt 82%grasime
  • zahar pudra
  • pasta de zahar
  • decupatoare

Raporteaza reteta

Retete
de Patty_Patty
Piersicile copilariei

Piersicile copilariei

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul

66 voturi    11 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Nucile copilariei

Nucile copilariei

Se bat ouale cu zaharul si un praf de sare pana se fac o spuma fina, albicioasa. Se adauga treptat

16 voturi    1 comentariu
50 min
Mancaruri pentru copii
Biscuiti decorati

Biscuiti decorati

1.Se mixeaza untul cu zaharul pudra. 2.Cand se spumeaza se adauga oul care e la temperatura

3 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri pentru copii
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aperitive reci cu sunca si cascaval Aperitive reci cu sunca si cascaval

Spalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca de praga, doua felii cascaval,

8 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Steaua Craciunului