autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort de criza

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 februarie 2010

Ingrediente
Blatul:6 oua,6 linguri faina, 6 linguri zahar., Crema:200 grame unt, 2 linguri nutella,, Siropul: 200 grame zahar 300 ml apa, esenta rom., Frisca vegetala 2 plicuri, 300 ml lapte., bombonele colorate pentru decor.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

9 voturi

Mod de preparare

Se freaca galbenusul cu zaharul se adauga faina, se bate albusul spuma si se incorporeaza usor.
Se coace un blat.
Crema se freaca untul spuma apoi se adauga 2 linguri nutella.
Se bate frisca cu 300 ml lapte.
Se taie blatul in 3 parti, se insiropeaza cu sirtopul facut din zahar apa si rom.
se pune blat sirop,crema,blat sirop,crema,blat sirop frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de criza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
KINDER PINGUIN TORT

KINDER PINGUIN TORT

Modul de preparare Gălbenusurile se freacă bine cu zahărul, se adaugă treptat laptele se adaugă

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Torturi
Tort cu spuma si dulceata de trandafiri

Tort cu spuma si dulceata de trandafiri

Spalam ouale cu apa calda si separam albusurile de galbenusuri. Intr-un castron, mixam albusurile

2 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

    Asa se faceau torturile pe vremea raposatului cand nu se gasea nimic prin comert.Super, usor si gustos.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    Tare bine mai arata...

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

9 voturi

Ingrediente

  • Blatul:6 oua,6 linguri faina
  • 6 linguri zahar.
  • Crema:200 grame unt
  • 2 linguri nutella,
  • Siropul: 200 grame zahar 300 ml apa
  • esenta rom.
  • Frisca vegetala 2 plicuri
  • 300 ml lapte.
  • bombonele colorate pentru decor.

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    1 comentariu
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci

NADIA MARIA (Chef de cuisine)

Asa se faceau torturile pe vremea raposatului cand nu se gasea nimic prin comert.Super, usor si gustos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort bust de femeie