autor:

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort de criza

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 februarie 2010

Ingrediente
Blatul:6 oua,6 linguri faina, 6 linguri zahar., Crema:200 grame unt, 2 linguri nutella,, Siropul: 200 grame zahar 300 ml apa, esenta rom., Frisca vegetala 2 plicuri, 300 ml lapte., bombonele colorate pentru decor.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

9 voturi

Mod de preparare

Se freaca galbenusul cu zaharul se adauga faina, se bate albusul spuma si se incorporeaza usor.
Se coace un blat.
Crema se freaca untul spuma apoi se adauga 2 linguri nutella.
Se bate frisca cu 300 ml lapte.
Se taie blatul in 3 parti, se insiropeaza cu sirtopul facut din zahar apa si rom.
se pune blat sirop,crema,blat sirop,crema,blat sirop frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de criza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

  • 2 comentarii

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

    Asa se faceau torturile pe vremea raposatului cand nu se gasea nimic prin comert.Super, usor si gustos.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    Tare bine mai arata...

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

9 voturi

Ingrediente

  • Blatul:6 oua,6 linguri faina
  • 6 linguri zahar.
  • Crema:200 grame unt
  • 2 linguri nutella,
  • Siropul: 200 grame zahar 300 ml apa
  • esenta rom.
  • Frisca vegetala 2 plicuri
  • 300 ml lapte.
  • bombonele colorate pentru decor.

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    2 comentarii
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

8 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci

NADIA MARIA (Chef de cuisine)

Asa se faceau torturile pe vremea raposatului cand nu se gasea nimic prin comert.Super, usor si gustos.

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort cu mouse de ciocolata alba