autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort de criza

Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 12 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PETRUTA CARMEN JAVLA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 12 februarie 2010

Ingrediente
Blatul:6 oua,6 linguri faina, 6 linguri zahar., Crema:200 grame unt, 2 linguri nutella,, Siropul: 200 grame zahar 300 ml apa, esenta rom., Frisca vegetala 2 plicuri, 300 ml lapte., bombonele colorate pentru decor.

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

9 voturi

Mod de preparare

Se freaca galbenusul cu zaharul se adauga faina, se bate albusul spuma si se incorporeaza usor.
Se coace un blat.
Crema se freaca untul spuma apoi se adauga 2 linguri nutella.
Se bate frisca cu 300 ml lapte.
Se taie blatul in 3 parti, se insiropeaza cu sirtopul facut din zahar apa si rom.
se pune blat sirop,crema,blat sirop,crema,blat sirop frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de criza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort

Tort "Printesa" cu frisca

Se separa ouale, se bate albusul spuma, se adauga zaharul, vanilia si la urma galbenusurile si faina,

18 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Tort  gen diplomat cu fructe

Tort gen diplomat cu fructe

Am frecat galbenusele cu zaharul si am adaugat sucul de la compot si l-am pus la foc mic. Am amestecat

60 voturi    31 comentarii
12h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

    Asa se faceau torturile pe vremea raposatului cand nu se gasea nimic prin comert.Super, usor si gustos.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 februarie 2010

    Tare bine mai arata...

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

9 voturi

Ingrediente

  • Blatul:6 oua,6 linguri faina
  • 6 linguri zahar.
  • Crema:200 grame unt
  • 2 linguri nutella,
  • Siropul: 200 grame zahar 300 ml apa
  • esenta rom.
  • Frisca vegetala 2 plicuri
  • 300 ml lapte.
  • bombonele colorate pentru decor.

Raporteaza reteta

Retete
de PETRUTA CARMEN JAVLA
CHEC BRAN

CHEC BRAN

Se bate albusul spuma tare. se face siropul din zahar si apa si se toarna fierbinte peste albusul

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

TORT DIPOLMAT CU FRUCTE EXOTICE

Blatul: Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce-si dubleaza volumul si se albesc,apoi se adauga

6 voturi    1 comentariu
24h
Torturi
spuma de fructe

spuma de fructe

Fructele coapte bine se curata foarte bine de frunze si se spala in strecuratoare, la un jet de apa

6 voturi    3 comentarii
20 min
Spume si creme dulci

NADIA MARIA (Chef de cuisine)

Asa se faceau torturile pe vremea raposatului cand nu se gasea nimic prin comert.Super, usor si gustos.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort ptr aniversare.