Tort de mere cu nuca si frisca

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie
Tort de mere cu nuca si frisca

Ingrediente

  • 8-9 mere
  • 14 linguri zahar
  • 5 oua
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri apa
  • 1 praf de copt
  • 50 g stafide
  • 70 g nuca
  • scortisoara
  • frisca
  • zahar vanilat

Mod de preparare

6 linguri zahar se caramelizeaza in cratita in care vom pregati tortul.Dupa ce zaharul s-a caramelizat( nu se lasa prea mult ca prinde un gust amar)cu miscari de rotatie il intindem pe marginile cratitei.Punem cratita afara la rece sa se intareasca zaharul caramel.

Curatam merele inclusiv de cotor.In locul lasat liber de cotor , cu lingurita punem amestecul format din nuca faramitata, stafidele muiate in rom, zahar si scortisoara.

Asezam merele in cratita cu zaharul caramel racit . Peste ele punem pandispanul facut astfel :

- separam albusurile de galbenusuri

- galbenusurile cu 6 linguri de zahar se mixeaza bine pina cand isi tripleaza volumul. Adaugam apoi zaharul vanilat si apa si amestecam bine.

- albusurile se bat spuma tare.

- faina si praful de copt se adauga compozitiei de galbenusuri.

- 1/2 din albusuri se amesteca incet cu aceasta coca apoi adaugam si cealalta 1/2.

Dupa ce am pus pandispanul peste mere se da cratita la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade.Se coace aproximativ o ora si se incearca pandispanul cu scobitoarea.Daca iese curata din pandispan inseamna ca pandispanul este copt.

Dupa ce s-a copt tortul il rasturnam pe o farfurie astfel ca merele ce au fost jos sa fie acum sus.

Se da tortul la rece.

Frisca se face dupa indicatiile de pe plic apoi se orneaza tortul.

Daca este nevoie se mai poate adauga in farfurie sirop de zahar ars....

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise