autor:

Sidy

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Retete de Craciun, Torturi

Tort de mere cu nuca si frisca

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 noiembrie 2009

Ingrediente
8-9 mere, 14 linguri zahar, 5 oua, 6 linguri faina, 3 linguri apa, 1 praf de copt, 50 g stafide, 70 g nuca, scortisoara, frisca, zahar vanilat

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

87 voturi

Mod de preparare

6 linguri zahar se caramelizeaza in cratita in care vom pregati tortul.Dupa ce zaharul s-a caramelizat( nu se lasa prea mult ca prinde un gust amar)cu miscari de rotatie il intindem pe marginile cratitei.Punem cratita afara la rece sa se intareasca zaharul caramel.
Curatam merele inclusiv de cotor.In locul lasat liber de cotor , cu lingurita punem amestecul format din nuca faramitata, stafidele muiate in rom, zahar si scortisoara.
Asezam merele in cratita cu zaharul caramel racit . Peste ele punem pandispanul facut astfel :
- separam albusurile de galbenusuri
- galbenusurile cu 6 linguri de zahar se mixeaza bine pina cand isi tripleaza volumul. Adaugam apoi zaharul vanilat si apa si amestecam bine.
- albusurile se bat spuma tare.
- faina si praful de copt se adauga compozitiei de galbenusuri.
- 1/2 din albusuri se amesteca incet cu aceasta coca apoi adaugam si cealalta 1/2.
Dupa ce am pus pandispanul peste mere se da cratita la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade.Se coace aproximativ o ora si se incearca pandispanul cu scobitoarea.Daca iese curata din pandispan inseamna ca pandispanul este copt.
Dupa ce s-a copt tortul il rasturnam pe o farfurie astfel ca merele ce au fost jos sa fie acum sus.
Se da tortul la rece.
Frisca se face dupa indicatiile de pe plic apoi se orneaza tortul.
Daca este nevoie se mai poate adauga in farfurie sirop de zahar ars....
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere cu nuca si frisca" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de ciocolata (de post)

Tort de ciocolata (de post)

Crema: 1. Punem frisca la infierbantat intr-un vas pe foc mediu, amestecand mereu. Cand apar primele

3 voturi    2 comentarii
50 min
Torturi
Pavlova cu nuci caramelizate si cacao

Pavlova cu nuci caramelizate si cacao

1. Preincalzim cuptorul la 140 grade C. 2. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. 3. Se incorporeaza

3 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    bibiana (Bucatar sef):

    eu am incercat reteta,am invatat-o de la mama mea dar cu timpul am incercat sa mai adaug cate ceva,de exemplu nuca amestecata cu ciocolata topita(amaruie)super bun,e si mai usor sa umpli merele si incorporeaza si mai multa nuca si e si mai bun(cu multa nuca).fisca o aromatizez cu vanilie si folosesc mereu frisca naturala,din smantana dulce.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine):

    Nu am cuvinte,este o bunatate !

  • 21 comentarii
  • Fara foto

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2014

    Nu stiu ce ai citit tu, dar eu am scris corect Mariana Pop! Uite : Separam albusurile de galbenusuri. - galbenusurile cu 6 linguri de zahar se mixeaza bine pina cand isi tripleaza volumul. Adaugam apoi zaharul vanilat si apa si amestecam bine. - albusurile se bat spuma tare. - faina si praful de copt se adauga compozitiei de galbenusuri. - 1/2 din albusuri se amesteca incet cu aceasta coca apoi adaugam si cealalta 1/2. Dupa ce am pus pandispanul peste mere se da cratita la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade. Se coace aproximativ o ora si se incearca pandispanul cu scobitoarea.Daca iese curata din pandispan inseamna ca pandispanul este copt.

  • Fara foto

    Tatiana Mardare , 17 februarie 2014

    E f.f. gustos.

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 februarie 2011

    Un tort rapid si gustos.Imi place!

    • Dana Saila( Salwa Nabhani)

      Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010

      Salutare Sidy,azi cred ca voi face tortul tau...am o reteta de la mama dar mai simpla, vreau sa incerc si varianta ta...sper sa imi iasa...te pup

    • Carmyna

      Carmyna (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2010

      Imi aduce aminte de copilarie, este reteta mamei mele... foarte buna prajiturica.

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 25 aprilie 2010

      o reteta de tort foarte buna, arata foarte bine.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Grozav arata!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      Am facut din nou acest tort ,ai mei nu se mai satura de el,e racoritor si foarte bun !

    • Fara foto

      mary , 19 martie 2010

      Fac si eu destul de des acest tort.Este preferatul uneia dintre fiicele mele.Succes mai departe !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

      Am facurt acest tort este usor de facut si foarte bun .Felicitari Sidy !

    • Fara foto

      Adriana (Bucatar) , 25 februarie 2010

      Am facut tortul si a iesit grozav, l-a laudat su fiul meu care este foarte critic in priviinta mancarurilor.

    • Fara foto

      leti , 24 februarie 2010

      foarte bun si foarte deosebit acest tort se mai poate pune si rahat in mere.

    • panseluta

      panseluta (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      eu fac frecvent acest tip de tort.e simplu si foarte gustos.

    • lumi

      lumi (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      foarte bine arata!

    • emadina

      emadina (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      delicioasa reteta si la indemana oricui...nu e f.pretentioasa dar efectul e super...

    • iuliana tarnoveanu

      iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 03 ianuarie 2010

      Arata super,nu-i costisitor si nici prea complicat de realizat.Felicitari Sidy!

    • Fara foto

      suciu roxana , 30 decembrie 2009

      acesta nu as putea spune ca e comentariu mai de graba este un mod de a multumi tenru ca exista aceasta reteta este o reteta excelenta

    • Fara foto

      ana maria , 24 decembrie 2009

      si uleiul???

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      Apetisant!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 noiembrie 2009

      Bun,bun,super bun...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 noiembrie 2009

      Foarte bun! Îmi place foarte mult dar fac aşa rar tort de mre fiindcă nu-i place lui Alex. Şi de obicei eu fac dlciuri ca să mănânce el.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

87 voturi

Ingrediente

  • 8-9 mere
  • 14 linguri zahar
  • 5 oua
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri apa
  • 1 praf de copt
  • 50 g stafide
  • 70 g nuca
  • scortisoara
  • frisca
  • zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

Nu stiu ce ai citit tu, dar eu am scris corect Mariana Pop! Uite : Separam albusurile de galbenusuri. - galbenusurile cu 6 linguri de zahar se mixeaza bine pina cand isi tripleaza volumul. Adaugam apoi zaharul vanilat si apa si amestecam bine. - albusurile se bat spuma tare. - faina si praful de copt se adauga compozitiei de galbenusuri. - 1/2 din albusuri se amesteca incet cu aceasta coca apoi adaugam si cealalta 1/2. Dupa ce am pus pandispanul peste mere se da cratita la cuptorul dinainte incalzit la 180 grade. Se coace aproximativ o ora si se incearca pandispanul cu scobitoarea.Daca iese curata din pandispan inseamna ca pandispanul este copt.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Belobreasca