autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Torturi

TORT DE PORTOCALE

Autor: alina - maria buterchi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alina - maria buterchi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2008

Ingrediente
Blat, , 4 oua la temperatura camerei, 1 cana de 250 ml de faina, 1 cana de 250 ml de zahar, 125 ml ulei, 1 lingurita praf de copt, zeama de la 1/2 lamaie, coaja de la 1/2 de portocala, 1 pliculet de zahar vanilat, ulei si faina pentru tapetat forma, , Crema, 6 galbenusuri, 6 linguri de zahar, 200 ml lapte, 500 ml frisca batuta, 4 lingurite rase de gelatina, o cescuta mica de cafea cu apa, Montarea tortului, 6-8 portocale mari

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Blatul
1. Blatul se poate cumpara sau: se amesteca ouale cu zaharul si zaharul vanilat cu mixerul pana cand creste in volum bine. Se adauga uleiul si se amesteca, apoi se pune faina, coaja de portocala, praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se mai amesteca 2-3 minute. Se toarna compozitia intr-o cratita cu diametrul de 23-25 cm. unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor - 350°F aproximativ 45-55 minute. Primele 30 de minute nu se deschide usa cuptorului. Se verifica daca este copt cu o scobitoare. Daca o infigeti in mijloc si iese curata inseamna ca este facut.
Crema
2. Se amesteca apa fierbinte cu gelatina pana se dizolva. Cele 6 galbenusuri, zaharul si laptele se pun intr-o craticioara la foc mic si se amesteca continuu pana se ingroasa si se topeste zaharul. Peste crema se adauga gelatina dizolvata. Se lasa sa se raceasca. Cand este rece se adauga frisca batuta si se amesteca cu grija. Se da la frigider aproximativ o ora.
Montarea tortului
3. Se storc 2-3 portocale. Se cojesc 4-5 portocale si se taie in rondele de 4-5 mm. Se imbraca cratita in care ati copt blatul in folie de plastic (daca aveti o cratita cu diametrul mai mare cu 1-2 cm fata de cea in care ati copt blatul folositi-o pe aceea). Blatul se taie pe orizontala in trei felii egale.
4. Se pun felii de portocala pe fundul si peretii cratitei. Se pune crema cat sa le acopere bine, avand grija ca toate gaurelele sa fie bine umplute cu crema. Se imparte crema ramasa in 2 parti egale. Peste portocale se pune o felie de blat si se insiropeaza cu suc de portocale amestecat cu zahar - daca portocalele sunt prea acre. Se pune crema, blatul insiropat, crema si ultima felie de blat. Se acopera cu celofan si se tine la frigider minim 2 ore. Se pune platoul peste tort, se acopera si se rastoarna. Se dezveleste de celofan si se mananca.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE PORTOCALE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT PORTOCALE FARA BLAT

TORT PORTOCALE FARA BLAT

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana devine o pasta omogena, apoi se pune

11 voturi    6 comentarii
45 min
Torturi
Tort diplomat cu portocale

Tort diplomat cu portocale

Razi coaja portocalelor, le cureti de pielita si le tai rondele cam de 3-4 mm grosime. Intr-un castron

10 voturi    5 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 14 februarie 2013

    Mmmmmm, delicios!

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

    Arata tare bine tortul tau si insiropat cu suculetul de portocale cred ca e dulce acrisor.Felicitari!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 30 iunie 2009

    E bun si racoritor.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 mai 2009

      Tortuletul tau de fructe arata bine. Eu pregatesc acest tort numai cu portocale : 6 foi de gelatina 5 portocale 600 g frisca 400 g piscoturi sampanie 4 galbenusuri o cana lapte si separat 1 l lapte coaja de la 2 portocale o cana zahar Gelatina,laptele si coaja de portocala se fierb in bain marie.Zaharul si galbenusurile se amesteca cu gelatina si se fierb din nou la bain marie.Se amesteca totul cu frisca. Piscoturile se inmoaie in putin lapte si se aseaza pe marginile formei. Portocalele se curata si se taie rondele.Fundul formei se tapeteaza cu portocale,apoi se toarna compozitia. Se lasa la rece si apoi se rastoarna compozitia.

    • nasea alina

      nasea alina (Chef de cuisine) , 05 mai 2009

      Acesta este blat cumparat (acela deja taiat). De ce te-ai mai ostenit sa tastezi o reteta, pe care ai facut-o aproape referat? Am facut si eu "tentativa" de tort (aprilie 11). Nu aveam timp, nepotul meu este fitos si am luat blat, 3 feluri de compoturi (mult) si un tub de frisca. A! Si decor: flori albastre+frunzulite facute din zahar si budinci de la dr.o. Dar nu a fost asa plostit! Te-ai suparat, las'ca-ti trece!

    • Fara foto

      L (Chef de cuisine) , 07 august 2008

      Daca ii zice tort de portocale si in imaginea postata ar fi trebuit sa vedem tot portocale si nicidecum kiwi si ananas

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 4 oua la temperatura camerei
  • 1 cana de 250 ml de faina
  • 1 cana de 250 ml de zahar
  • 125 ml ulei
  • 1 lingurita praf de copt
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • coaja de la 1/2 de portocala
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • ulei si faina pentru tapetat forma
  • Crema
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 200 ml lapte
  • 500 ml frisca batuta
  • 4 lingurite rase de gelatina
  • o cescuta mica de cafea cu apa
  • Montarea tortului
  • 6-8 portocale mari

Raporteaza reteta

Retete
de alina - maria buterchi
peste la cuptor

peste la cuptor

Pestele curatat se aseaza intr-o tava, se presara cu sare, piper si cimbru apoi se pun deasupra ardeii

9 voturi    4 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Ciorba de pui

Ciorba de pui

Intr-o oala cu apa se pune la fiert un morcov, o radacina de patrunjel si o ceapa taiata marunt.

2 voturi    15 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
minciunele

minciunele

Se face un aluat mai putin moale decat cel de taitei. Se intinde foaia subtire, cat muchia de cutit.

15 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Mmmmmm, delicios!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Delicioasa