autor:

anuta

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort de toamna cu mere si gutui

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 octombrie 2018

Ingrediente
Blat biscuiti:, 350 g biscuiti fragezi, 150 g margarina (unt), 3 linguri de miere de albine, zahar vanilat, umplutura fructe:, 4 mere, 2 gutui, 1 cana de zahar , un praf de scortisoara , 3-4 linguri vin alb, crema fina de branza:, 250 g crema de branza de vaci 20%grasime), 250 g smantana proaspata (15%grasime), 100 g zahar pudra, zahar vanilat, un plic de gelatina alimentara(10 g), Ornat:, cacao., bomboane de ciocolata, jumatati de biscuiti trasi in ciocolata

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Se pregatesc intai fructele. Merele curatate de coaja se dau prin razatoare, la fel si gutuile, spalate bine si sterse. Gutuile se dau cu tot cu coaja, pentru o aroma deosebita. Se pune cana de zahar si se caramelizeaza cu 2 linguri de apa sau vin alb, apoi se pune razatura de fructe si se lasa sa fiarba la foc domol, pana se inmoaie bine fructele si scade bine zeama. La sfarsit parfumam totul cu un praf de scoprtisoara. Trebuie sa aibe o consistenta de jeleu. Se dau la racit.
Se prepara blatul din biscuitii dati la robot, macinati fin se amesteca cu untul moale si mierea de albine. Se framanta, apoi se intinde in strat uniform si bine presat, intr-o forma de tort cu inel detasabil, cu diametrul de 23 cm. Se da la frigider sa se intareasca.
Se mixeaza crema de branza cu zaharul pudra si vanilia, apoi se adauga treptat si smantana si se mixeaza pana obtinem o crema pufoasa. Se hidrateaza gelatina in 50 ml apa rece, apoi se topeste la bain marie, fara sa fiarba, doar sa se spumeze deasupra si se adauga in crema, in fir subtire, dupa ce s-a racorit putin.
Se toarna si niveleaza frumos, stratul de fructe fierte si racite, apoi deasupra se toarna crema fina de branza. Se da o ora la frigider, apoi se decoreaza cu un praf de cacao, bombonele fine de ciocolata si jumatati de biscuiti trasi in ciocolata. Se mai da o ora la frigider, apoi se poate felia. Este delicios, racoros, bun pentru o zi de vara sau toamna tarzie, nu necesitand coacere.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de toamna cu mere si gutui" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tortul meu Snickers

Tortul meu Snickers

Pentru blat mixam albusurile spuma, adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Amestecam faina cu

2 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort Barbies

Tort Barbies

Se separa oualele, se bat spuma albusurile se incorporeaza galbenusurile frecate cu zahar, apoi nuca

20 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat biscuiti:
  • 350 g biscuiti fragezi
  • 150 g margarina (unt)
  • 3 linguri de miere de albine
  • zahar vanilat
  • umplutura fructe:
  • 4 mere
  • 2 gutui
  • 1 cana de zahar 
  • un praf de scortisoara 
  • 3-4 linguri vin alb
  • crema fina de branza:
  • 250 g crema de branza de vaci 20%grasime)
  • 250 g smantana proaspata (15%grasime)
  • 100 g zahar pudra
  • zahar vanilat
  • un plic de gelatina alimentara(10 g)
  • Ornat:
  • cacao.
  • bomboane de ciocolata
  • jumatati de biscuiti trasi in ciocolata

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

2 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Halloween pumpkin and chocolate cake Halloween pumpkin and chocolate cake

Pornim cuptorul la 250 grade C. Tapetam doua forme pentru dovleac cu unt si faina. Pregatim o tava cu hartii mici pentru muffins. Muffins: Cernem

0 voturi    0 comentarii
5h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de toamna pentru siluete fine Tort de toamna pentru siluete fine

Pentru blat Semintele si nucile se vor frula pana a obtine o faina. Se amesteca toate ingredientele pana ad avea o consistenta omogena Se

0 voturi    0 comentarii
55 min
Dulciuri diverse
Tort Dilpomat
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide