autor:

Dachman Laura

» » , , , , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci, Torturi

Tort de vanilie cu pudding, visine si ciocolata

Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru aluat, 1 baton de vanilie, 4 oua, 120 gr zahar, 120 gr faina, 20 gr amidon alimentar, 1 lingurita praf de copt, 40 gr unt sau margarina Rama, topit(a), , Pentru umplutura si décor, 1L lapte, 1 plic praf de pudding de ciocolata, 1 plic praf de pudding de frisca, 5-6 linguri zahar, 200 gr visine din compot, 100 gr ciocolata, topita

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 190ᵒC.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina forma de copt.
Se rad semintele batonuluii de vanilie.Se bat ouale cu zaharul si semintele de vanilie.Se amesteca faina cu amidonul si praful de copt.Se inglobeaza faina in amestecul cu oua, apoi se adauga untul/margarina topit si se mixeaza pana la omogenizare.Se toarna compozitia obtinuta in forma si se da la copt 30 minute, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca.
Se prepara pudding-ul comform intructiunilor de pe ambalaj.Se taie blatul pe orizontala in 2.Primul blat se unge cu pudding de ciocolata, se presara 200 gr visine, se pune deasupra pudding-ul de frisca, iar in final se aseaza al 2-lea blat.Se decoreaza tortul cu ciocolata topita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de vanilie cu pudding, visine si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu piscoturi

Tort cu piscoturi

Am lasat gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas timp de 15-20 de minute conform indicatiilor

6 voturi    2 comentarii
2h
Torturi
Tort de brânză

Tort de brânză

Cuptorul se preincălzeşte la cca.170 grade. O formă rotundă de tort, cu diametrul de 24 cm se

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 1 baton de vanilie
  • 4 oua
  • 120 gr zahar
  • 120 gr faina
  • 20 gr amidon alimentar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 40 gr unt sau margarina Rama
  • topit(a)
  • Pentru umplutura si décor
  • 1L lapte
  • 1 plic praf de pudding de ciocolata
  • 1 plic praf de pudding de frisca
  • 5-6 linguri zahar
  • 200 gr visine din compot
  • 100 gr ciocolata
  • topita

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

O minunatie!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat