autor:

Banica Maria

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort de vara

Autor: Banica Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Banica Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 august 2011

Ingrediente
blat de tort (cumparat), 1 cutie compot ananas bucati, 3,4 mere potrivite, 2,3 piersici sau nectarine, 1 portocala, 2 pliculete Dr. Oetker Praf Spuma cu Gust de Frisca, 1 plic Crema Pentru Prajituri de la Dr. Oetker, 600 ml. lapte rece, 1 ciocolata cu lapte, esente (vanilie, rom) cate o lingurita din fiecare, 100 gr zahar, 100 ml. apa

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se rad merele, (cu sau fara coaja) dupa preferinta, se calesc cu 50 de gr. de zahar pana se inmoaie. Se iau de pe foc si se lasa la racit.

2. Tocam fructele in bucati medii, si le punem, impreuna cu ananasul din compot, pastrand sucul, intr-un bol cu 50 de gr. de zahar, esente de vanilie si rom, cate o lingurita din fiecare si 50 de ml de apa apoi le dam la frigider.

3. Mixam cele 2 pliculete de praf de frisca cu 300 de ml. lapte rece ,timp de 3, 4 minute (nu te speria daca e mai moale se va intari cand vei termina tortul si in vei tine la frigider vreo 2 ore).

4. Ca sa topesti ciocolata, cel mai usor e sa pui o oala cu apa pe foc si in ea un vas mai mic in care pui ciocolata asa se va topi fara a se lipi sau sa fie nevoie sa pui lapte sau apa peste ea.

5. In cele din urma, facem crema de vanilie, cu 300 ml lapte rece de asemenea o mixam pana devine tare. Am lasat-o la final, deoarece nu are voie sa stea la frigider. Din lipsa de timp eu am facut gresala sa o fac inainte sa ma apuc sa pun totul pe tort, si am lasat-o la frigider 10 minute timp in care sa branzit si nu am mai avut ce sa fac, decat sa o arunc si sa fac alta.

6. Peste sucul din compotul de ananas pe care l-am oprit punem 50 de ml de apa si ne apucam de insiropat blaturile tortului pe rand.

7. Pe primele 2 nivele ale tortului punem fructele, (dupa ce am insiropat bine) crema de vanilie si frisca,apoi pe ultimul nivel punem crema de vanilie, frisca si ornam cu glazura de ciocolata. Se da la frigider pret de 2, 3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de vara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat de vara

Tort diplomat de vara

Am inmuiat gelatina in vreo 100 ml de lapte si am lasat sa stea pana am fiert crema (vreo juma de

30 voturi    16 comentarii
2h
Torturi
Tort vis de vara

Tort vis de vara

Blatul : Nucile se pun cateva minute la cuptor dupa care se macina. Untul tinut la temperatura

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • blat de tort (cumparat)
  • 1 cutie compot ananas bucati
  • 3,4 mere potrivite
  • 2,3 piersici sau nectarine
  • 1 portocala
  • 2 pliculete Dr. Oetker Praf Spuma cu Gust de Frisca
  • 1 plic Crema Pentru Prajituri de la Dr. Oetker
  • 600 ml. lapte rece
  • 1 ciocolata cu lapte
  • esente (vanilie
  • rom) cate o lingurita din fiecare
  • 100 gr zahar
  • 100 ml. apa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura

Se spala fructele (caisele se curata de piele si samburi), se maruntesc, pe rand, in robotul de bucatarie, dupa care se dau prin strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort cu fructe de padure Tort cu fructe de padure

Se spala fructele de padure si se lasa sa se scurga. Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie. Intr-un alt

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort tiramisu