autor:

Banica Maria

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort de vara

Autor: Banica Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 august 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Banica Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 august 2011

Ingrediente
blat de tort (cumparat), 1 cutie compot ananas bucati, 3,4 mere potrivite, 2,3 piersici sau nectarine, 1 portocala, 2 pliculete Dr. Oetker Praf Spuma cu Gust de Frisca, 1 plic Crema Pentru Prajituri de la Dr. Oetker, 600 ml. lapte rece, 1 ciocolata cu lapte, esente (vanilie, rom) cate o lingurita din fiecare, 100 gr zahar, 100 ml. apa

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

1. Se rad merele, (cu sau fara coaja) dupa preferinta, se calesc cu 50 de gr. de zahar pana se inmoaie. Se iau de pe foc si se lasa la racit.

2. Tocam fructele in bucati medii, si le punem, impreuna cu ananasul din compot, pastrand sucul, intr-un bol cu 50 de gr. de zahar, esente de vanilie si rom, cate o lingurita din fiecare si 50 de ml de apa apoi le dam la frigider.

3. Mixam cele 2 pliculete de praf de frisca cu 300 de ml. lapte rece ,timp de 3, 4 minute (nu te speria daca e mai moale se va intari cand vei termina tortul si in vei tine la frigider vreo 2 ore).

4. Ca sa topesti ciocolata, cel mai usor e sa pui o oala cu apa pe foc si in ea un vas mai mic in care pui ciocolata asa se va topi fara a se lipi sau sa fie nevoie sa pui lapte sau apa peste ea.

5. In cele din urma, facem crema de vanilie, cu 300 ml lapte rece de asemenea o mixam pana devine tare. Am lasat-o la final, deoarece nu are voie sa stea la frigider. Din lipsa de timp eu am facut gresala sa o fac inainte sa ma apuc sa pun totul pe tort, si am lasat-o la frigider 10 minute timp in care sa branzit si nu am mai avut ce sa fac, decat sa o arunc si sa fac alta.

6. Peste sucul din compotul de ananas pe care l-am oprit punem 50 de ml de apa si ne apucam de insiropat blaturile tortului pe rand.

7. Pe primele 2 nivele ale tortului punem fructele, (dupa ce am insiropat bine) crema de vanilie si frisca,apoi pe ultimul nivel punem crema de vanilie, frisca si ornam cu glazura de ciocolata. Se da la frigider pret de 2, 3 ore.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de vara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort vis de vara

Tort vis de vara

Blatul : Nucile se pun cateva minute la cuptor dupa care se macina. Untul tinut la temperatura

1 vot    0 comentarii
2h
Torturi
Tort usor de vara cu iaurt

Tort usor de vara cu iaurt

Se toarna geletina in sucul de la compot si se lasa la inmuiat, dupa care se pune la topit la foc

8 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • blat de tort (cumparat)
  • 1 cutie compot ananas bucati
  • 3,4 mere potrivite
  • 2,3 piersici sau nectarine
  • 1 portocala
  • 2 pliculete Dr. Oetker Praf Spuma cu Gust de Frisca
  • 1 plic Crema Pentru Prajituri de la Dr. Oetker
  • 600 ml. lapte rece
  • 1 ciocolata cu lapte
  • esente (vanilie
  • rom) cate o lingurita din fiecare
  • 100 gr zahar
  • 100 ml. apa

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata