autor:

» » , Mancaruri cu carne, Torturi

Tort de varza acra cu praz si bacon

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 bucati): Pentru aluat - 10 g drojdie proaspata, , 150 ml apa calduta, , 200 g faina, , sare, , 20 g unt moale., Pentru umplutura - 2 cepe, , 100 g praz, , 150 g bacon (slaninuta afumata), , 1 lingura unt topit, , 400 g varza murata taiata fideluta, , 150 g smantana groasa, , 2 oua, , sare, , piper, , chimen macinat, , 200 g cascaval ras.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Se inmoaie drojdia in apa calduta, se amesteca cu faina, sarea si untul si se framanta 3 minute pana ce se obtine un aluat neted. Se presara cu putina faina si se lasa sa creasca circa 30 de minute. Se intinde cu sucitorul si se imbraca cu aluat o forma rotunda (diametrul: 24 cm), ridicandu-l pe margini cam 2-3 cm. Se acopera forma cu un stergar si se mai lasa sa creasca inca 15 minute. Umplutura - Se curata ceapa si se toaca marunt; prazul curatat si spalat se taie rondele groase de 1 cm, iar baconul se taie fasii subtiri. Se pune untul sa se-ncinga, se caleste putin ceapa, apoi se adauga prazul si varza, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba „al dente” - cu capac - aproximativ 15 minute la foc potrivit. Baconul se rumeneste - fara grasime - intr-o tigaie de teflon. Se bate bine smantana cu ouale, se condimenteaza cu sare, piper si chimen si se amesteca cu varza si baconul rumenit. Umplutura astfel preparata se intinde peste aluat si se presara cu cascaval ras. Se baga tortul in cuptorul incins la 200°C si se coace circa 30 de minute. (Ca sa nu se arda deasupra, se poate acoperi cu o folie de aluminiu.) Se scoate din cuptor, se lasa cateva minute sa se odihneasca, se taie bucati si se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de varza acra cu praz si bacon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu mascarpone si capsuni

Tort cu mascarpone si capsuni

Blatul: Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, pana isi dubleaza volumul. Se adauga alternativ,

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu

  • L (Chef de cuisine) , 07 august 2008

    Dupa parerea mea, acest fel culinar cred ca nu ar fi trebuit postat la categoria torturi (dulciuri).

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 bucati): Pentru aluat - 10 g drojdie proaspata
  • 150 ml apa calduta
  • 200 g faina
  • sare
  • 20 g unt moale.
  • Pentru umplutura - 2 cepe
  • 100 g praz
  • 150 g bacon (slaninuta afumata)
  • 1 lingura unt topit
  • 400 g varza murata taiata fideluta
  • 150 g smantana groasa
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • chimen macinat
  • 200 g cascaval ras.

Raporteaza reteta

L (Chef de cuisine)

Dupa parerea mea, acest fel culinar cred ca nu ar fi trebuit postat la categoria torturi (dulciuri).

Retete

din Torturi

Tort cu zmeura si whisky Tort cu zmeura si whisky

Pentru Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana

0 voturi    0 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort cu blat cu gem de gutui Tort cu blat cu gem de gutui

Se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se pun la robot cu putina sare si se mixeaza la viteaza mare pana se obtine o spuma

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tort din piscoturi cu crema de lamaie