autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu carne, Torturi

Tort de varza acra cu praz si bacon

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 bucati): Pentru aluat - 10 g drojdie proaspata, , 150 ml apa calduta, , 200 g faina, , sare, , 20 g unt moale., Pentru umplutura - 2 cepe, , 100 g praz, , 150 g bacon (slaninuta afumata), , 1 lingura unt topit, , 400 g varza murata taiata fideluta, , 150 g smantana groasa, , 2 oua, , sare, , piper, , chimen macinat, , 200 g cascaval ras.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Se inmoaie drojdia in apa calduta, se amesteca cu faina, sarea si untul si se framanta 3 minute pana ce se obtine un aluat neted. Se presara cu putina faina si se lasa sa creasca circa 30 de minute. Se intinde cu sucitorul si se imbraca cu aluat o forma rotunda (diametrul: 24 cm), ridicandu-l pe margini cam 2-3 cm. Se acopera forma cu un stergar si se mai lasa sa creasca inca 15 minute. Umplutura - Se curata ceapa si se toaca marunt; prazul curatat si spalat se taie rondele groase de 1 cm, iar baconul se taie fasii subtiri. Se pune untul sa se-ncinga, se caleste putin ceapa, apoi se adauga prazul si varza, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba „al dente” - cu capac - aproximativ 15 minute la foc potrivit. Baconul se rumeneste - fara grasime - intr-o tigaie de teflon. Se bate bine smantana cu ouale, se condimenteaza cu sare, piper si chimen si se amesteca cu varza si baconul rumenit. Umplutura astfel preparata se intinde peste aluat si se presara cu cascaval ras. Se baga tortul in cuptorul incins la 200°C si se coace circa 30 de minute. (Ca sa nu se arda deasupra, se poate acoperi cu o folie de aluminiu.) Se scoate din cuptor, se lasa cateva minute sa se odihneasca, se taie bucati si se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de varza acra cu praz si bacon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort in patru culori (cu ciocolata si sos de caramel)

Tort in patru culori (cu ciocolata si sos de caramel)

Acesta a fost desertul de pe masa de Paste, insa daca doresti sa il decorezi altfel, se preteaza

4 voturi    5 comentarii
2h
Torturi
Tort cu crema de ciocolata

Tort cu crema de ciocolata

Blatul: Ouale intregi se bat ft bine,treptat se adauga zaharul,se mixeaza totul cam 15 minte pana

46 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    L (Chef de cuisine) , 07 august 2008

    Dupa parerea mea, acest fel culinar cred ca nu ar fi trebuit postat la categoria torturi (dulciuri).

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 bucati): Pentru aluat - 10 g drojdie proaspata
  • 150 ml apa calduta
  • 200 g faina
  • sare
  • 20 g unt moale.
  • Pentru umplutura - 2 cepe
  • 100 g praz
  • 150 g bacon (slaninuta afumata)
  • 1 lingura unt topit
  • 400 g varza murata taiata fideluta
  • 150 g smantana groasa
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • chimen macinat
  • 200 g cascaval ras.

Raporteaza reteta

Fara foto

L (Chef de cuisine)

Dupa parerea mea, acest fel culinar cred ca nu ar fi trebuit postat la categoria torturi (dulciuri).

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Timis