Tort de varza acra cu praz si bacon

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 bucati): Pentru aluat - 10 g drojdie proaspata,
  • 150 ml apa calduta,
  • 200 g faina,
  • sare,
  • 20 g unt moale.
  • Pentru umplutura - 2 cepe,
  • 100 g praz,
  • 150 g bacon (slaninuta afumata),
  • 1 lingura unt topit,
  • 400 g varza murata taiata fideluta,
  • 150 g smantana groasa,
  • 2 oua,
  • sare,
  • piper,
  • chimen macinat,
  • 200 g cascaval ras.

Mod de preparare

Aluatul - Se inmoaie drojdia in apa calduta, se amesteca cu faina, sarea si untul si se framanta 3 minute pana ce se obtine un aluat neted. Se presara cu putina faina si se lasa sa creasca circa 30 de minute. Se intinde cu sucitorul si se imbraca cu aluat o forma rotunda (diametrul: 24 cm), ridicandu-l pe margini cam 2-3 cm. Se acopera forma cu un stergar si se mai lasa sa creasca inca 15 minute. Umplutura - Se curata ceapa si se toaca marunt; prazul curatat si spalat se taie rondele groase de 1 cm, iar baconul se taie fasii subtiri. Se pune untul sa se-ncinga, se caleste putin ceapa, apoi se adauga prazul si varza, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba „al dente” - cu capac - aproximativ 15 minute la foc potrivit. Baconul se rumeneste - fara grasime - intr-o tigaie de teflon. Se bate bine smantana cu ouale, se condimenteaza cu sare, piper si chimen si se amesteca cu varza si baconul rumenit. Umplutura astfel preparata se intinde peste aluat si se presara cu cascaval ras. Se baga tortul in cuptorul incins la 200°C si se coace circa 30 de minute. (Ca sa nu se arda deasupra, se poate acoperi cu o folie de aluminiu.) Se scoate din cuptor, se lasa cateva minute sa se odihneasca, se taie bucati si se serveste fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise