autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu carne, Torturi

Tort de varza acra cu praz si bacon

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 bucati): Pentru aluat - 10 g drojdie proaspata, , 150 ml apa calduta, , 200 g faina, , sare, , 20 g unt moale., Pentru umplutura - 2 cepe, , 100 g praz, , 150 g bacon (slaninuta afumata), , 1 lingura unt topit, , 400 g varza murata taiata fideluta, , 150 g smantana groasa, , 2 oua, , sare, , piper, , chimen macinat, , 200 g cascaval ras.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Se inmoaie drojdia in apa calduta, se amesteca cu faina, sarea si untul si se framanta 3 minute pana ce se obtine un aluat neted. Se presara cu putina faina si se lasa sa creasca circa 30 de minute. Se intinde cu sucitorul si se imbraca cu aluat o forma rotunda (diametrul: 24 cm), ridicandu-l pe margini cam 2-3 cm. Se acopera forma cu un stergar si se mai lasa sa creasca inca 15 minute. Umplutura - Se curata ceapa si se toaca marunt; prazul curatat si spalat se taie rondele groase de 1 cm, iar baconul se taie fasii subtiri. Se pune untul sa se-ncinga, se caleste putin ceapa, apoi se adauga prazul si varza, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba „al dente” - cu capac - aproximativ 15 minute la foc potrivit. Baconul se rumeneste - fara grasime - intr-o tigaie de teflon. Se bate bine smantana cu ouale, se condimenteaza cu sare, piper si chimen si se amesteca cu varza si baconul rumenit. Umplutura astfel preparata se intinde peste aluat si se presara cu cascaval ras. Se baga tortul in cuptorul incins la 200°C si se coace circa 30 de minute. (Ca sa nu se arda deasupra, se poate acoperi cu o folie de aluminiu.) Se scoate din cuptor, se lasa cateva minute sa se odihneasca, se taie bucati si se serveste fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de varza acra cu praz si bacon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de Dragobete, inimioara

Tort de Dragobete, inimioara

Pregatim un pandispan astfel: batem cele 3 albusuri spuma tare, adaugam zaharul, vanilia si praful

7 voturi    11 comentarii
1h
Torturi
Tort cu nutella

Tort cu nutella

Untul moale il amestecam cu nutella;Unul cate unul adaugam ouale intregi mixand cu mixerul dupa fiecare

3 voturi    4 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    L (Chef de cuisine) , 07 august 2008

    Dupa parerea mea, acest fel culinar cred ca nu ar fi trebuit postat la categoria torturi (dulciuri).

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 bucati): Pentru aluat - 10 g drojdie proaspata
  • 150 ml apa calduta
  • 200 g faina
  • sare
  • 20 g unt moale.
  • Pentru umplutura - 2 cepe
  • 100 g praz
  • 150 g bacon (slaninuta afumata)
  • 1 lingura unt topit
  • 400 g varza murata taiata fideluta
  • 150 g smantana groasa
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • chimen macinat
  • 200 g cascaval ras.

Raporteaza reteta

Fara foto

L (Chef de cuisine)

Dupa parerea mea, acest fel culinar cred ca nu ar fi trebuit postat la categoria torturi (dulciuri).

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
tort de zahar ars