TORT DE VINETE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:250gr. faina, 130gr. unt sau margarina, 1/2 lingurita sare, 2-3 linguri apa rece;
  • Pentru umplutura:4 vinete mici, sare, piper macinat, 1 manunchi patrunjel, ulei, 3 oua, 1,5dl. smantana, 100gr. cascaval ras;
  • Pentru uns forma:unt sau margarina;

Mod de preparare

Pentru umplutura, se taie capetele vinetelor, apoi se taie felii groase de un deget, se sareaza, se lasa putin , apoi se tamponeaza cu un servetel de hartie fiecare felie de vanata,se pipereaza si se frig in putin ulei.Se pun pe hartie absorbanta, apoi se presara peste ele patrunjel tocat fin.

Se prepara aluatul:se amesteca faina cu untul sau margarina si , adaugand apa rece , framantam repede un aluat.Ungem o forma de 26 cm. diametru cu unt sau margarina si o captusim cu aluatul preparat.Peste aluat vom aseza feliile de vanata.

Se bat ouale, se adauga smantana si cascavalul ras si cu aceasta compozitie acoperim feliile de vanata.Coacem tortul in cuptor preincalzit, la 180 grade C, timp de 30 minute.Se taie in 8 portii.Acompaniem preparatul cu o bere rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinte sarate cu branza

Placinte sarate cu branza

Drojdia proaspata se marunteste într-un castronel.

Placinte sarate cu branza
Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Cotlet de porc cu rosii la tigaie

Reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie. Cum prepari acasa reteta de cotlet de porc cu rosii la tigaie.

Cotlet de porc cu rosii la tigaie
Dulceata din fructe de soc

Dulceata din fructe de soc

Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.

Dulceata din fructe de soc