Pentru umplutura, se taie capetele vinetelor, apoi se taie felii groase de un deget, se sareaza, se lasa putin , apoi se tamponeaza cu un servetel de hartie fiecare felie de vanata,se pipereaza si se frig in putin ulei.Se pun pe hartie absorbanta, apoi se presara peste ele patrunjel tocat fin.
Se prepara aluatul:se amesteca faina cu untul sau margarina si , adaugand apa rece , framantam repede un aluat.Ungem o forma de 26 cm. diametru cu unt sau margarina si o captusim cu aluatul preparat.Peste aluat vom aseza feliile de vanata.
Se bat ouale, se adauga smantana si cascavalul ras si cu aceasta compozitie acoperim feliile de vanata.Coacem tortul in cuptor preincalzit, la 180 grade C, timp de 30 minute.Se taie in 8 portii.Acompaniem preparatul cu o bere rece.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii