autor:

Vekas

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

TORT DE VINETE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 august 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 august 2007

Ingrediente
Pentru aluat:250gr. faina, 130gr. unt sau margarina, 1/2 lingurita sare, 2-3 linguri apa rece, Pentru umplutura:4 vinete mici, sare, piper macinat, 1 manunchi patrunjel, ulei, 3 oua, 1,5dl. smantana, 100gr. cascaval ras, Pentru uns forma:unt sau margarina,

Dificultate: Medie Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

Pentru umplutura, se taie capetele vinetelor, apoi se taie felii groase de un deget, se sareaza, se lasa putin , apoi se tamponeaza cu un servetel de hartie fiecare felie de vanata,se pipereaza si se frig in putin ulei.Se pun pe hartie absorbanta, apoi se presara peste ele patrunjel tocat fin.
Se prepara aluatul:se amesteca faina cu untul sau margarina si , adaugand apa rece , framantam repede un aluat.Ungem o forma de 26 cm. diametru cu unt sau margarina si o captusim cu aluatul preparat.Peste aluat vom aseza feliile de vanata.
Se bat ouale, se adauga smantana si cascavalul ras si cu aceasta compozitie acoperim feliile de vanata.Coacem tortul in cuptor preincalzit, la 180 grade C, timp de 30 minute.Se taie in 8 portii.Acompaniem preparatul cu o bere rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE VINETE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Vinete cu  fructe de mare a la Cristi Roman

Vinete cu fructe de mare a la Cristi Roman

Se taie vinetele cuburi, ardei rondele, usturoiul se toaca marunt. Intr-o oala cu fundul gros se

3 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
FASOLE FRECATA

FASOLE FRECATA

Fasolea se curata de impuritati, se spala, se pune la fiert in apa rece. Se da in clocot, se arunca

9 voturi    5 comentarii
3h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 19 august 2010

    O bunatate !

Dificultate

Medie

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:250gr. faina
  • 130gr. unt sau margarina
  • 1/2 lingurita sare
  • 2-3 linguri apa rece
  • Pentru umplutura:4 vinete mici
  • sare
  • piper macinat
  • 1 manunchi patrunjel
  • ulei
  • 3 oua
  • 1,5dl. smantana
  • 100gr. cascaval ras
  • Pentru uns forma:unt sau margarina

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
TORT LINZER CU CIRESE

TORT LINZER CU CIRESE

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune

3 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
constanta proca

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi Tocanita de carne cu legume si piure de cartofi

Carnea o spalam bine si o taiem bucatele potrivite, eliminand toate fibrele si grasimea in exces. In tigaia in care vom gati incalzim

2 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda Pulpite de pui cu mancarica de stevie si leurda

Intr-un vas cu capac punem usturoiul trecut prin presa, uleiul de masline, vinul, zeama de lamaie, boiaua, sarea si piperul. Le amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Mancare de vinete cu mozzarella