autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

TORT DIPLOMAT

Autor: CRISTINA CIUCIAN (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 03 octombrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CRISTINA CIUCIAN (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 03 octombrie 2008

Ingrediente
500gr. lapte, 6oua, 7linguri zahar,3 vanilii,1kg frisca, piscoturi sau un blat din 3oua taiat in lung, 4 pliculete gelatiae, un compot de ananas sau tutti frutti si fructe (portocale, kiwi, ananas etc.)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

• se bat ouale cu zaharul si vanilia, se adauga laptele si se bat pe abur pana se ingroase ca o ciulama, nu prea tare;
• intre timp se pune gelatina la inmuiat in sucul de la compot si daca trebuie se mai pune si apa si mesteca din cand in cand;
• cand este aproape rece crema se adauga gelatina inmuiata cel putin 1/2ora,daca se ingroase gelatina se pune itr-un vas cu apa calda si se dizolva;
• cind este rece crema se adauga 1/2din frisca batuta si se amesteca;
• se pune intr-o forma celofan sau punga si se imbraca bine sa stea crema ptr.ca este mai moale;
• prima data pune portocala taiata cu coaja rotunda, pe margine asa frumos
• un strat de crema,fructe,piscot cu interval intre ele;
• iar crema,fructe piscot, crema.
Este delicios, va urez pofta buna si multa sanatate!
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DIPLOMAT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Mai intai ,pregatim forma. Se unge cu putin ulei si o tapetam cu folie alimentara ( unsa si pa dinauntru

9 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Se pune la inmuiat gelatina in 100 ml. apa rece timp de 10 minute. Cand geletina este gata se pune

1 vot    1 comentariu
50 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • 500gr. lapte
  • 6oua
  • 7linguri zahar,3 vanilii,1kg frisca
  • piscoturi sau un blat din 3oua taiat in lung
  • 4 pliculete gelatiae
  • un compot de ananas sau tutti frutti si fructe (portocale
  • kiwi
  • ananas etc.)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Cheesecake cu lichior de cafea