autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

TORT DIPLOMAT

Autor: CRISTINA CIUCIAN (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 03 octombrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CRISTINA CIUCIAN (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 03 octombrie 2008

Ingrediente
500gr. lapte, 6oua, 7linguri zahar,3 vanilii,1kg frisca, piscoturi sau un blat din 3oua taiat in lung, 4 pliculete gelatiae, un compot de ananas sau tutti frutti si fructe (portocale, kiwi, ananas etc.)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

• se bat ouale cu zaharul si vanilia, se adauga laptele si se bat pe abur pana se ingroase ca o ciulama, nu prea tare;
• intre timp se pune gelatina la inmuiat in sucul de la compot si daca trebuie se mai pune si apa si mesteca din cand in cand;
• cand este aproape rece crema se adauga gelatina inmuiata cel putin 1/2ora,daca se ingroase gelatina se pune itr-un vas cu apa calda si se dizolva;
• cind este rece crema se adauga 1/2din frisca batuta si se amesteca;
• se pune intr-o forma celofan sau punga si se imbraca bine sa stea crema ptr.ca este mai moale;
• prima data pune portocala taiata cu coaja rotunda, pe margine asa frumos
• un strat de crema,fructe,piscot cu interval intre ele;
• iar crema,fructe piscot, crema.
Este delicios, va urez pofta buna si multa sanatate!
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DIPLOMAT" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tort diplomat

Tort diplomat

Galbenusurile se freaca cu zaharul. Se adauga laptele si se pun intr o cratita la foc mic. Se amesteca

6 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Se pune gelatina la inmuiat in apa rece (daca folositi foite de gelatina, le rupeti in jumatate si

2 voturi    4 comentarii
1h 18 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • 500gr. lapte
  • 6oua
  • 7linguri zahar,3 vanilii,1kg frisca
  • piscoturi sau un blat din 3oua taiat in lung
  • 4 pliculete gelatiae
  • un compot de ananas sau tutti frutti si fructe (portocale
  • kiwi
  • ananas etc.)

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Chec cu lamaie