autor:

husni

» » , Retete de Pasti, Torturi

Tort Diplomat

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 august 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 august 2010

Ingrediente
Blat:, -6 oua, -160 g zahar tos, -150 g faina, -1/2 lingurita de praf de copt, -2 linguri de ulei, -1 lingura zeama de lamiie, -1 lingurita coaja de lamiie, -1/2 lingurita vanilie pudra, , Crema:, -cca 850 g frisca lichida, -5-6 lingurite de zahar pudra(sau dupa gust), -1 conserva de compot de ananas, -1 conserva de compot de piersici, -3 bucati de kiwi, -14 g gelatina+cca175 ml suc de fructe(din compot) sau apa, , Decor:, -cca 150 ml frisca lichida, -2-3 g gelatina+cca 40 ml suc de fructe(sau apa), -1 lingurita de zahar pudra, -citeva felii de kiwi,de piersici,de ananasfructele se iau din cantitatea de fructe,pt.crema

Dificultate: Medie Timp: 5h

92 voturi

Mod de preparare

Pt.cantitatile scrise,folosesc o forma rotunda,cu diametrul de 25 cm.
Blatul se face asa:albusurile celor 6 oua,se bat f.bine;se pune,apoi,zaharul si zeama de lamiie;se bate totul,in continuare,f.bine,pina ce zaharul e topit ;pe urma,se adauga galbenusurile(6),uleiul si aromele;se bate totul,dar nu mult,numai cit,compozitia sa fie omogena.Apoi se adauga faina cernuta de 2 ori(cu praful de copt);se amesteca cu o lingura de lemn,usor,pina ce compozitia e omogena.
Compozitia,se pune intr-o forma de tort((nu neaparat,cu fund detasabil),cu hirtie de copt,la baza.Se pune in cuptorul,preincalzit,la foc mediu,cca 30 minute;cind e gata,se lasa in forma cca 15 minute,apoi,se intoarce,se inlatura hirtia de copt.Apoi,blatul se lasa sa se raceasca(cca 2 ore).Cind e rece,se taie in 2,pe orizontala.
Fructele din compot,se strecoara,se taie in bucati de cca 1/1 cm.Nu uitati,inainte sa le taiati bucati,lasati,putin(netaiat)pt.decor.Kiwi se taie,tot bucati(nu uitati sa lasati pt.decor).
Fructele taiate,se pun in strecuratoare,ca tot surplusul de suc,sa curga.Sucul de la compoturi,se amesteca si se pune si sucul lasat de fructele din strecuratoare.Sucul se foloseste pt.a face gelatina si pt.a insiropa blatul.
Asamblare:forma,in care am copt blatul,se spala,apoi se pune o bucata mare de nylon alimentar,celofan…(nu folie).In forma,peste nylon,se pun niste fructe(care le-am lua din fructele pt.crema);se pun,dupa plac;se face un model.
Peste fructe,se pune putina frisca(doar,cit sa acoperim fructele),inainte de a pune fructele taiate;peste stratul de frisca,se pune
1/2 de blat(partea superioara a blatului);se insiropeaza,bine,cu suc de la compoturi.Pe urma se pune frisca.
Frisca o pregatim asa:gelatina(14 g) se amesteca cu cca 175 ml suc de la compot,apoi se pune pe foc,sa se dizolve bine gelatina;nu trebuie sa fiarba;daca fierbe,gelatina isi pierde proprietatile;dupa aceea se lasa sa se raceasca,putin(sa poti pune,degetul,inauntru),mestecind din cind in cind.Daca se raceste,prea mult,se incheaga,n-o mai putem folosi.
In timp ce gelatina se raceste,incepem sa batem frisca lichida.Cind frisca,incepe sa se intareasca,punem gelatina(racita),in fir subtire(ca uleiul pt.maioneza),apoi indulcim(batind,in continuare),dupa gust.Frisca e gata,cind,daca facem o dunga,cu un cutit,aceasta(dunga)ramine;deci frisca trebuie sa fie tare.
Din aceasta frisca, se pun,citeva linguri,peste fructele din forma(vezi poza);apoi,restul de frisca se amesteca cu fructele taiate.
Frisca aceasta cu fructe,o punem peste prima jumatate de blat(insiropat),din forma.
Peste frisca+fructe,se pune a 2-a jumatate de blat(baza blatului);o insiropam (bine) cu suc de compot,apoi,nylonul,mare,din forma,se aduce deasupra;trebuie inchis f.bine;se lasa asa,peste noapte,in frigider.
A 2-a zi,se deschide nylonul,si se rastoarna,pe platoul de servit;fructele puse pe fundul formei,vor fi deasupra.
Frisca pt.decor,o preparam(ca frisca pusa inauntrul tortului),din cantitatile scrise.
Decoram tortul,dupa plac,se lasa la frigider,inca,cel putin 3-4 ore.
Sper ca am fost explicita si n-am uitat nimic;daca aveti,vreo nedumerire,intrebati-ma!
E un tort f.bun,racoros,usor.
Pt.acest tort(si in general pentru tort Diplomat),se pot folosi fructe proaspete sau din compot;nu se folosesc fructe tari(mere,gutui…)
La timpul de pregatire,nu pun timpul,in care tortul,se raceste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat de vara

Tort diplomat de vara

Am inmuiat gelatina in vreo 100 ml de lapte si am lasat sa stea pana am fiert crema (vreo juma de

30 voturi    16 comentarii
2h
Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Se fierbe laptele cu 200 gr zahar, apoi se raceste. Gelatina se pune in apa rece la foc mic, mestecand

5 voturi    2 comentarii
30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 23 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Magnolia Assam , 27 decembrie 2015

    Excelent tortul

  • Fara foto

    Liliana Ichim , 05 noiembrie 2015

    foarte bun

  • Fara foto

    Mihaela Mihalcescu , 29 martie 2015

    e mai bun cu piscoturi

    • Fara foto

      Maria Saviciuc , 29 martie 2015

      Multumim pt. reteta. Si eu am de gand sa incerc, insa nu stiu cu "rasturnatul", daca nu se misca fructele . Mi-i frica ca n-o sa-mi iasa asa frumos decorat

    • Fara foto

      Copp Ale Eneea , 13 ianuarie 2015

      un deliciu credetima (Y)

    • Fara foto

      Mihaela Bulzesc , 29 decembrie 2014

      foarte buna

    • Fara foto

      anamat (Chef de cuisine) , 26 decembrie 2014

      eu l-am facut mai rapid si cu piscoturi de sampanie in loc de blat ;)

    • Fara foto

      Elena Radu , 02 noiembrie 2014

      f.bun si eu l-am facut de multe ori si il am in plan ptr.saptamana care urmeaza ptr.zi aniversara.

    • Fara foto

      Doina Munteanu , 01 august 2013

      foarte bun tort eu l am facut.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 septembrie 2012

      Foarte frumos tortul!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 10 septembrie 2012

      Ce deliciu !!!!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 17 august 2010

      Minunat.*****

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 15 august 2010

      Minunata reteta si interesanta am sa incerc si eu pina acum nu o faceam in forma de tort faceam numai o foaie de blat pe care o insiropam cu sosul din fructe puneam felii de ananas si frisca deasupra.Iese gustos dar a ta este interesanta cu jocul de fructe si frisca.

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 14 august 2010

      Imi place forma,in care ai facut tortul,Mihaela;arata super!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 august 2010

      Foarte aromat si arata superb!***** Eu il fac si cu fructe din compot si cu fructe proaspete; am folosit un vas de iena pe care l-am imbracat complet in portocale.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 13 august 2010

      Ce bine arata tortuletul!! Cred ca a fost un deliciu

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 11 august 2010

      Arata tare bine! Felicitari!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 august 2010

      Apetisant, yami,yami...ce bun eeeeeeeee*****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 august 2010

      Bine mai arata ...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 10 august 2010

      Minunat tortuletul!!!foarte elegant si bun :)

    • mia

      mia (Chef de cuisine) , 10 august 2010

      Arata super........racoros si bun,cat de curand o sa-l fac si eu.....*****

    • liliana hristova

      liliana hristova (Chef de cuisine) , 09 august 2010

      arata minunat !!!! Felicitari

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

      Tortul Diplomat e preferatul meu !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

5h

92 voturi

Ingrediente

  • Blat:
  • -6 oua
  • -160 g zahar tos
  • -150 g faina
  • -1/2 lingurita de praf de copt
  • -2 linguri de ulei
  • -1 lingura zeama de lamiie
  • -1 lingurita coaja de lamiie
  • -1/2 lingurita vanilie pudra
  • Crema:
  • -cca 850 g frisca lichida
  • -5-6 lingurite de zahar pudra(sau dupa gust)
  • -1 conserva de compot de ananas
  • -1 conserva de compot de piersici
  • -3 bucati de kiwi
  • -14 g gelatina+cca175 ml suc de fructe(din compot) sau apa
  • Decor:
  • -cca 150 ml frisca lichida
  • -2-3 g gelatina+cca 40 ml suc de fructe(sau apa)
  • -1 lingurita de zahar pudra
  • -citeva felii de kiwi,de piersici,de ananasfructele se iau din cantitatea de fructe,pt.crema

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

anamat (Chef de cuisine)

eu l-am facut mai rapid si cu piscoturi de sampanie in loc de blat ;)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu capsuni si piersici