autor:

Kyra

» » , Retete de Pasti, Torturi

Tort Diplomat

Autor: Kyra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Kyra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 martie 2012

Ingrediente
- 3 oua, - un pahar zahar, - un pahar lapte, - 2x10 gr plicuri gelatina Dr. Oetker, - 2x400 ml smintina de separator, - 3 bucati kiwi, - o banana, - cirese confiate (dupa preferinta), - 2 plicuri zahar pudra vanilat Dr. Oetker, - 10 piscoturi de sampanie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Intii am separat galbenusurile de albus, apoi le-am pus intr-un castron cu zaharul.
Se mixeaza impreuna pina isi dubleaza volumul si se deschid la culoare, devenind spumoase.
Se adauga si laptele amestecindu-se pentru omogenizare.
Se pune vasul pe foc mic si se amesteca continuu pina ce compozitia se leaga si se ingroasa putin (capata aspectul de ciulama dar nu foarte groasa).
Gelatina se pune intr-un bol adaugindu-se apa rece: la 10 gr gelatina granulata aproximativ 50 ml apa. Se lasa pina se umfla putin inmuindu-se, apoi se pune vasul pe un alt vas in care fierbe apa (bain-marie). Se lasa doar cit se incalzeste amestecul si se topeste gelatina devnind lichida.
Atentie! Nu trebuie sa fiarba, la 60 de grade caracteristicile gelatinei se distrug.
Cind gelatina a devenit lichida se incorporeaza in crema de ou si lapte.
Se bat frisca 400 ml de smintina cu un plic de zahar Albusurile se mixeaza pina devin spuma tare dupa care se incorporeaza in frisca cu miscari delicate pentru a nu se pierde volumul. Apoi se adauga si crema cite putin continuind amestecarea usoara.
pudra vanilat.
Se pregateste o forma pe care o tapetam cu folie alimentara lasind marginile in afara. Apoi decoram cu felii de fructe fundul formei avind in vedere ca partea aceea va fi suprafata superioara a prajiturii. Asta pentru ca, in cele mai multe cazuri, nici nu se mai orneaza tortul cu frisca, pastrind aspectul rezultat direct dupa intarirea compozitiei.
Taiem in bucati potrivite fructele cu care vom umple prajitura.
Se rastoarna jumatate din crema in forma apoi se presara bucatile de fructe, completindu-se cu restul de crema. Se inchide prajitura cu piscoturi de sampanie. Apoi se acopera cu folia alimentara si se introduce la frigider pentru cel putin sase ore. Eu l-am lasat de pe o zi pe alta.
Cind se scoate de la frigider pentru finalizarea tortului, se indeparteaza folia de deasupra si se intoarce forma pe un platou. Se scoate cu grija si restul de folie, apoi, se procedeaza la decorare. Se pregateste din restul de smintina si zahar pudra vanilat o noua cantitate de frisca. Decoram cum ne place cu ajutorul unui posh si, daca vrem, cu felii de fructe. Eu am folosit kiwi, pentru ca imi plac mult.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT DIPLOMAT

TORT DIPLOMAT

• se bat ouale cu zaharul si vanilia, se adauga laptele si se bat pe abur pana se ingroase ca o

15 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort diplomat

Tort diplomat

Inainte de toate punem gelatina la inmuiat intr-o cana si turnam apa peste si o lasam asa. Intre

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 40 %
499.99 lei
299.99 lei

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lore Loredana , 05 februarie 2015

    probam

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2012

    O delicatesa!*****

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • - 3 oua
  • - un pahar zahar
  • - un pahar lapte
  • - 2x10 gr plicuri gelatina Dr. Oetker
  • - 2x400 ml smintina de separator
  • - 3 bucati kiwi
  • - o banana
  • - cirese confiate (dupa preferinta)
  • - 2 plicuri zahar pudra vanilat Dr. Oetker
  • - 10 piscoturi de sampanie

Raporteaza reteta

Retete
de Kyra
Tort black&white

Tort black&white

Laptele se imparte in cantitati egale in doua vase. Ciocolata alba se rupe in bucati mici si se adauga

17 voturi    12 comentarii
1h
Torturi
Imam bayildi

Imam bayildi

Vinetele de spala apoi se taie in doua pe lung. Se curata o fisie din coaja apoi se pun in apa rece

15 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mille-feuille cu mere caramelizate

Mille-feuille cu mere caramelizate

* Intii merele se taie cubulete. Apoi se pun intr-un vas impreuna cu zaharul tos, scortisoara si

3 voturi    0 comentarii
45 min
Torturi
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

O delicatesa!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise