autor:

Kyra

» » , Retete de Pasti, Torturi

Tort Diplomat

Autor: Kyra (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Kyra (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 martie 2012

Ingrediente
- 3 oua, - un pahar zahar, - un pahar lapte, - 2x10 gr plicuri gelatina Dr. Oetker, - 2x400 ml smintina de separator, - 3 bucati kiwi, - o banana, - cirese confiate (dupa preferinta), - 2 plicuri zahar pudra vanilat Dr. Oetker, - 10 piscoturi de sampanie

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

16 voturi

Mod de preparare

Intii am separat galbenusurile de albus, apoi le-am pus intr-un castron cu zaharul.
Se mixeaza impreuna pina isi dubleaza volumul si se deschid la culoare, devenind spumoase.
Se adauga si laptele amestecindu-se pentru omogenizare.
Se pune vasul pe foc mic si se amesteca continuu pina ce compozitia se leaga si se ingroasa putin (capata aspectul de ciulama dar nu foarte groasa).
Gelatina se pune intr-un bol adaugindu-se apa rece: la 10 gr gelatina granulata aproximativ 50 ml apa. Se lasa pina se umfla putin inmuindu-se, apoi se pune vasul pe un alt vas in care fierbe apa (bain-marie). Se lasa doar cit se incalzeste amestecul si se topeste gelatina devnind lichida.
Atentie! Nu trebuie sa fiarba, la 60 de grade caracteristicile gelatinei se distrug.
Cind gelatina a devenit lichida se incorporeaza in crema de ou si lapte.
Se bat frisca 400 ml de smintina cu un plic de zahar Albusurile se mixeaza pina devin spuma tare dupa care se incorporeaza in frisca cu miscari delicate pentru a nu se pierde volumul. Apoi se adauga si crema cite putin continuind amestecarea usoara.
pudra vanilat.
Se pregateste o forma pe care o tapetam cu folie alimentara lasind marginile in afara. Apoi decoram cu felii de fructe fundul formei avind in vedere ca partea aceea va fi suprafata superioara a prajiturii. Asta pentru ca, in cele mai multe cazuri, nici nu se mai orneaza tortul cu frisca, pastrind aspectul rezultat direct dupa intarirea compozitiei.
Taiem in bucati potrivite fructele cu care vom umple prajitura.
Se rastoarna jumatate din crema in forma apoi se presara bucatile de fructe, completindu-se cu restul de crema. Se inchide prajitura cu piscoturi de sampanie. Apoi se acopera cu folia alimentara si se introduce la frigider pentru cel putin sase ore. Eu l-am lasat de pe o zi pe alta.
Cind se scoate de la frigider pentru finalizarea tortului, se indeparteaza folia de deasupra si se intoarce forma pe un platou. Se scoate cu grija si restul de folie, apoi, se procedeaza la decorare. Se pregateste din restul de smintina si zahar pudra vanilat o noua cantitate de frisca. Decoram cum ne place cu ajutorul unui posh si, daca vrem, cu felii de fructe. Eu am folosit kiwi, pentru ca imi plac mult.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Un desert cu adevarat racoritor, usor si numai bun pentru a servi oaspetii, chiar si pe cei mai mofturosi

1 vot    4 comentarii
24h
Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Mod de preparare: 1)cele 4 plicuri de gelatina le pui in 150 ml apa rece...si mai amesteci din

9 voturi    8 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lore Loredana , 05 februarie 2015

    probam

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 aprilie 2012

    O delicatesa!*****

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

16 voturi

Ingrediente

  • - 3 oua
  • - un pahar zahar
  • - un pahar lapte
  • - 2x10 gr plicuri gelatina Dr. Oetker
  • - 2x400 ml smintina de separator
  • - 3 bucati kiwi
  • - o banana
  • - cirese confiate (dupa preferinta)
  • - 2 plicuri zahar pudra vanilat Dr. Oetker
  • - 10 piscoturi de sampanie

Raporteaza reteta

Retete
de Kyra
Tort black&white

Tort black&white

Laptele se imparte in cantitati egale in doua vase. Ciocolata alba se rupe in bucati mici si se adauga

17 voturi    12 comentarii
1h
Torturi
Imam bayildi

Imam bayildi

Vinetele de spala apoi se taie in doua pe lung. Se curata o fisie din coaja apoi se pun in apa rece

15 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mille-feuille cu mere caramelizate

Mille-feuille cu mere caramelizate

* Intii merele se taie cubulete. Apoi se pun intr-un vas impreuna cu zaharul tos, scortisoara si

3 voturi    0 comentarii
45 min
Torturi
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

O delicatesa!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort cu nuci si crema ganache