autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort diplomat

Autor: Andreea (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 19 iulie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 19 iulie 2012

Ingrediente
500 ml frisca, 5 foi gelatina, 2 oua, 1/2 cana de zahar, 1/2 cana de lapte, fructe, esenta de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

4 voturi

Mod de preparare

Foile de gelatina se lasa la inmuiat in laptele rece 10-15 minute. Dupa ce s-a inmuiat, se stoarce si se tine deoparte.Laptele in care a stat gelatina se amesteca cu ouale, zaharul si esenta de vanilie, apoi se pun pe foc pana se topeste zaharul. Dupa ce s-a topit zaharul se adauga gelatina si se amesteca continuu pana se topeste si gelatina, dar fara sa fiarba amestecul, deoarece fierberea distruge gelatina si continutul nu se mai intareste. Pentru a nu risca puteti lua vasul de pe foc si apoi sa adaugati gelatina. Se lasa la racit compozitia dupa care se amesteca cu frisca batuta cu mixerul in prealabil.

Se tapeteaza un vas cu folie de plastic, se pun apoi pe fundul vasului fructe la alegere, se toarna compozitia racita in care s-au adaugat alte fructe taiate dupa bunul plac.

Eu am pus pe fundul vasului felii de nectarina, iar in aluat bucati de cirese. O alta varianta ar putea fi felii de kiwi si bucati de ananas.

Compozitia se tine la frigider 5-6 ore inainte de servire.

Dupa ce au trecut cele 5-6 ore se rastoarna tortul pe un platou.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat pentru mama

Tort diplomat pentru mama

Preparare blat: Separati albusurile si galbenusurile celor doua oua. Bateti albusurile cu 2 linguri

4 voturi    1 comentariu
24h
Torturi
Tort  Diplomat

Tort Diplomat

Pt.cantitatile scrise,folosesc o forma rotunda,cu diametrul de 25 cm. Blatul se face asa:albusurile

91 voturi    23 comentarii
5h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Floare de colt (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2012

    Ce frumos explici cum se prepara acest tort delicios !!! N-am incercat varianta cu cirese si mare pofta mi-ai facut acum, la inceput de noiembrie.:)

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 24 iulie 2012

    Un deliciu...

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 20 iulie 2012

    Minunat, gustos, racoros!

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

4 voturi

Ingrediente

  • 500 ml frisca
  • 5 foi gelatina
  • 2 oua
  • 1/2 cana de zahar
  • 1/2 cana de lapte
  • fructe
  • esenta de vanilie

Raporteaza reteta

Floare de colt (Chef de cuisine)

Ce frumos explici cum se prepara acest tort delicios !!! N-am incercat varianta cu cirese si mare pofta mi-ai facut acum, la inceput de noiembrie.:)

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Amandina