Foile de gelatina se lasa la inmuiat in laptele rece 10-15 minute. Dupa ce s-a inmuiat, se stoarce si se tine deoparte.Laptele in care a stat gelatina se amesteca cu ouale, zaharul si esenta de vanilie, apoi se pun pe foc pana se topeste zaharul. Dupa ce s-a topit zaharul se adauga gelatina si se amesteca continuu pana se topeste si gelatina, dar fara sa fiarba amestecul, deoarece fierberea distruge gelatina si continutul nu se mai intareste. Pentru a nu risca puteti lua vasul de pe foc si apoi sa adaugati gelatina. Se lasa la racit compozitia dupa care se amesteca cu frisca batuta cu mixerul in prealabil.
Se tapeteaza un vas cu folie de plastic, se pun apoi pe fundul vasului fructe la alegere, se toarna compozitia racita in care s-au adaugat alte fructe taiate dupa bunul plac.
Eu am pus pe fundul vasului felii de nectarina, iar in aluat bucati de cirese. O alta varianta ar putea fi felii de kiwi si bucati de ananas.
Compozitia se tine la frigider 5-6 ore inainte de servire.
Dupa ce au trecut cele 5-6 ore se rastoarna tortul pe un platou.
Pofta buna!
Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructeReteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...
Salata de vinete cu pasta de rosiiReteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....
Batoane cu magiunRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii