autor:

Fara foto

» » , Retete de Pasti, Torturi

Tort diplomat

Autor: Elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 martie 2014

Ingrediente
-5 galbenusuri, -200 grame zahar tos, -1/2 esenta de vanilie dintr-o sticluta, -500 ml lapte, -3 pliculete de gelatina, -250 grame de frisca lichida, -3 portocale, -2 kiwi, -2 banane, -1 rodie, -o cutie compot de piersici(taiate bucati), -200 grame piscoturi

Dificultate: Medie Timp: 24h

4 voturi

Mod de preparare

Se pune gelatina la inmuiat asa cum indica pe ambalaj.



Se mixeaza galbenusurile cu zahar,pana ce se albesc (circa 8 minute). In acest timp se pregateste baia de aburi, punand un vas, plin pe jumatate cu apa la fiert. Cand apa clocoteste, se da focul la minim.



Se incalzeste laptele si se toarna peste compozitia cu galbenusuri si zahar, se transfera compozitia intr-un alt vas mai mic, care sa intre perfect in vasul cu apa clocotita de pe foc (fundul vasului in care ati pus compozitia nu are voie sa atinga apa de dedesubt). Se lasa la bain-marie timp de 10-15 minute, amestecand continuu. Compozitia o sa fie lichida. La final crema se da deoparte si se lasa cateva minute sa se racoreasca. Se adauga gelatina inmuiata, se amesteca bine si se lasa la racit. Se bate cu mixerul frisca lichida cu esenta de vanilie si se incorporeaza compozitiei racite. Se tine la frigider pana se pregateste forma cu fructe.



Se pune folie alimentara intr-o forma de tort, de preferat rotunda cu diametrul de 26 cm. Se curata de coaja fructele si se taie feliute. Peretii si fundul formei de tort se imbraca in felii de portocale, kiwi, banane, rodie si piersici din compot. Se toarna jumatate din compozitia de la frigider, se dauga feliute de banane si din nou compozitia ramasa. Se inmoaie piscoturile in compotul de piersici si se aseaza uniform, unul langa altul. Se lasa la frigider pana a doua zi. Se rastoarna tortul pe o farfurie intinsa si se detaseaza folia. Il puteti orna cu frisca sau il puteti savura chiar asa ca in imagine.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat cu blat

Tort diplomat cu blat

Ieri a fost ziua verisoarei mele dragi si tare mi-as fi dorit sa fiu acasa si sa petrecem asa cum

80 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Torturi
tort diplomat cu pere

tort diplomat cu pere

blatul:Se separa albusurile de galbenusuri.Acestea din urma se bat bine cu zaharul,se adauga faina

2 voturi    2 comentarii
1h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Viorica Nistor , 09 iulie 2014

    Ce bun e tort cu fructe.

  • Fara foto

    Bostanaru Nicoleta , 03 iulie 2014

    incercati cu blat e super

  • Fara foto

    Valentina Toader , 17 aprilie 2014

    este bun am facut si eu

Dificultate

Medie

Timp

24h

4 voturi

Ingrediente

  • -5 galbenusuri
  • -200 grame zahar tos
  • -1/2 esenta de vanilie dintr-o sticluta
  • -500 ml lapte
  • -3 pliculete de gelatina
  • -250 grame de frisca lichida
  • -3 portocale
  • -2 kiwi
  • -2 banane
  • -1 rodie
  • -o cutie compot de piersici(taiate bucati)
  • -200 grame piscoturi

Raporteaza reteta

Retete
de Elena
Papanasi cu smantana si dulceata

Papanasi cu smantana si dulceata

1. Amestecati, intr-un bol destul de mare, branza de vaci scursa de zer, faina, grisul, coaja de

3 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Inghetata cu aroma de vanilie

Inghetata cu aroma de vanilie

- Se freaca cu mixerul intr-un bol galbenusurile de ou impreuna cu zaharul pana se obtine o consistenta

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Inghetate
Tort cu fructe

Tort cu fructe

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se obtine o crema albicioasa (circa 8 minute). Se mixeaza

8 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Torturi
Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
tort de nuci