autor:

Simona_Georgescu

» » , Dulciuri diverse, Torturi

Tort Diplomat

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 ianuarie 2019

Ingrediente
Pentru blat:, 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina, 3 linguri ulei 1 praf mic de sare, Pentru crema:, 5 galbenusuri, 800 ml smantana pentru frisca, 1 plic de gelatina granule, 8 linguri zahar, Fructe: caise, capsuni, cirese, strugurei(coacaze rosii si negre), Pentru sirop:, 3 linguri zahar, 300 ml apa, 1 lingura esenta vanilie, In plus:, Piscoturi, Fructe pentru deasupra, Frunze de menta, 100 gr ciocolata cu lapte

Dificultate: Ridicata Timp: 1h 20 min

2 voturi

Mod de preparare

Pentru blat: se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu zaharul si sarea pana devine o bezea. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga la bezeaua facuta anterior. La final se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pentru a scoate cat mai putin aer din compozitie. Se pune aluatul intr-o forma rotunda de copt, de preferat cu marginile detasabile de 24 cm. Fundul tavii se captuseste cu hartie de copt, iar marginile se ung cu ulei. Se coace blatul la cuptorul incins la 170 grade pentru 20 minute sau pana este copt si facem testul cu scobitoarea. Se scoate pe un grilaj si se lasa sa se raceasca.

Pentru crema: galbenusurile se amesteca cu un praf de sare si zaharul. Se mixeaza pana se deschid la culoare si capata consistenta unei creme. Se pune castronul cu galbenusuri pe baie de aburi, se amesteca constant pana se topeste zaharul si crema se ingroasa. Gelatina se pune la inmuiat in 50 ml apa rece. Dupa ce s-a hidratat se pune peste galbenusurile care inca se afla be baie de aburi si se amesteca pana se dizolva. Este necesar sa fie calda compozitia ca sa se dizolve gelatina. Se da deoparte si se lasa sa se tempereze. Se mixeaza smantana pentru frisca pana capata consistenta dorita. Intre timp fructele sunt curatate de samburi si taiate in cubulete aproximativ egale. Se amesteca frisca cu crema de galbenusuri, iar la final adaugam fructele.

Pentru sirop: se caramelizeaza zaharul intr-o craticioara. Se adauga apa si se lasa pe foc pana zaharul este complet dizolvat. Se lasa sa se raceasca complet si se adauga vanilia.

Se insiropeaza blatul cu o parte din sirop, iar restul este folosit la insiropat piscoturile.

Asamblare: forma in care am copt blatul se imbraca in folie alimentara. Se pune blatul, se insiropeaza, se imbraca marginile cu piscoturi trecute prin sirop. Se toarna crema cu fructe, se niveleaza si se taie surplusul de piscoturi. Daca crema a ajuns pana sus in marginea piscoturilor nu este necesar sa le mai taiati. Se aduna marginile foliei alimentare si se imbraca tortul. Se da la frigider cel putin 4 ore(eu prefer sa-l las peste noapte).

Se scoate din forma dar si din folie, se decoreaza cu fructe si ciocolata topita. Sa va fie de folos!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort diplomat

Tort diplomat

Ouale, zaharul si laptele se amesteca pana devin ca o smantana si se dau la rece. Zeama de la compotul

35 voturi    9 comentarii
1h
Torturi
Tort Diplomat Aniversar

Tort Diplomat Aniversar

Preparare blat: Albusurile se bat bine, se adauga zaharul, zaharul vanilat, sarea,esenta si zeama

2 voturi    0 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Ridicata

Timp

1h 20 min

2 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri ulei 1 praf mic de sare
  • Pentru crema:
  • 5 galbenusuri
  • 800 ml smantana pentru frisca
  • 1 plic de gelatina granule
  • 8 linguri zahar
  • Fructe: caise
  • capsuni
  • cirese
  • strugurei(coacaze rosii si negre)
  • Pentru sirop:
  • 3 linguri zahar
  • 300 ml apa
  • 1 lingura esenta vanilie
  • In plus:
  • Piscoturi
  • Fructe pentru deasupra
  • Frunze de menta
  • 100 gr ciocolata cu lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Raffaello Tort Raffaello

Vom începe cu crema pentru ca va avea nevoie sa stea la frigider câteva ore. Frișca lichida o punem pe aragaz la foc mic

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu aroma de vanilie Cheesecake cu aroma de vanilie

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit. Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii

1 vot    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura