autor:

LAVINIA ARDELEAN

» » , Retete de Pasti, Torturi

Tort diplomat cu rulade

Autor: LAVINIA ARDELEAN (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 octombrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LAVINIA ARDELEAN (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 octombrie 2008

Ingrediente
blat: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 1 praf de copt vanilie., , crema: 7 oua, 500 ml.lapte, 3 linguri faina, 400 gr.zahar, 1 compot de ananas sau, la alegere, 200 ml frisca, gem de capsuni, 40 gr.gelatina

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Blat: se bat albusele spuma, se adauga zaharul, apoi se adauga galbenusele, faina, praful de copt, vanilia. Compozitia se pune la copt. Cand e coapta rulada, se ruleaza intr-un prosop si se lasa pana se raceste. Apoi, se unge cu gemul de capsuni si se taie felii.

Crema: 7 galbenuse se freaca cu 3 linguri de faina, 200 gr.zahar, se adauga laptele si se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa. Cand crema s-a mai racit putin, se adauga gelatina pusa la inmuiat in sirop sau in apa. Se adauga apoi albusele batute spuma cu 200 gr.zahar. Se omogenizeaza usor, apoi se adauga fructele taiate cubulete. Se tapeteaza o cratita cu folie alimentara, se aranjeaza felii de rulada pe margine, apoi se pune crema, iar deasupra se pun restul de felii. Se da la frigider cam 5 ore, apoi se rastoarna pe platou si se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu rulade" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Profiterol in ciocolata

Tort Profiterol in ciocolata

Blat: Ciocolata si untul se pun la topit impreuna si apoi se lasa sa se racoreasca bine. Faina,cacaua

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Torturi
Red Velvet

Red Velvet

Pentru blat, amestecam pe rand ingredientele,incepand cu untul si zaharul. Se coace la cuptor

1 vot    0 comentarii
1h 5 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

    Chiar interesant! Felicitari!

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

    Am facut si eu tort diplomat cu rulade, mi-a placut. O sa-l mai fac.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • blat: 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 praf de copt vanilie.
  • crema: 7 oua
  • 500 ml.lapte
  • 3 linguri faina
  • 400 gr.zahar
  • 1 compot de ananas sau
  • la alegere
  • 200 ml frisca
  • gem de capsuni
  • 40 gr.gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de LAVINIA ARDELEAN
Prajitura cu crema capuccino

Prajitura cu crema capuccino

blat 1: se bat albusele spuma, se adauga zaharul, faina si nuca de cocos. Se unge o tava bine si

1 vot    1 comentariu
2h
Prajituri
Tort cu fructe

Tort cu fructe

6 galbenusuri se freaca spuma cu 250 gr. zahar separat gelatina se pune la inmuiat in apa calduta.

4 voturi    10 comentarii
2h
Torturi
TORT DE CIOCOLATA

TORT DE CIOCOLATA

Blat.se bat albusele bine apoi se adauga tot cate 2 ling.zahar se adauga galbenusele apoi nuca,faina

2 voturi    5 comentarii
2h
Torturi

mirey (Chef de cuisine)

Chiar interesant! Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu mere crude