autor:

LAVINIA ARDELEAN

» » , Retete de Pasti, Torturi

Tort diplomat cu rulade

Autor: LAVINIA ARDELEAN (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 octombrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LAVINIA ARDELEAN (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 octombrie 2008

Ingrediente
blat: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 1 praf de copt vanilie., , crema: 7 oua, 500 ml.lapte, 3 linguri faina, 400 gr.zahar, 1 compot de ananas sau, la alegere, 200 ml frisca, gem de capsuni, 40 gr.gelatina

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Blat: se bat albusele spuma, se adauga zaharul, apoi se adauga galbenusele, faina, praful de copt, vanilia. Compozitia se pune la copt. Cand e coapta rulada, se ruleaza intr-un prosop si se lasa pana se raceste. Apoi, se unge cu gemul de capsuni si se taie felii.

Crema: 7 galbenuse se freaca cu 3 linguri de faina, 200 gr.zahar, se adauga laptele si se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa. Cand crema s-a mai racit putin, se adauga gelatina pusa la inmuiat in sirop sau in apa. Se adauga apoi albusele batute spuma cu 200 gr.zahar. Se omogenizeaza usor, apoi se adauga fructele taiate cubulete. Se tapeteaza o cratita cu folie alimentara, se aranjeaza felii de rulada pe margine, apoi se pune crema, iar deasupra se pun restul de felii. Se da la frigider cam 5 ore, apoi se rastoarna pe platou si se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu rulade" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort de frisca

Tort de frisca

Se separa albusul de galbenus, albusurile se bat spuma cu zahar pana devine ca o bezea. Incorporam

1 vot    1 comentariu
45 min
Torturi
Tort Floare de Cires, cu glazura oglinda

Tort Floare de Cires, cu glazura oglinda

Blatul: Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă pe rând zahărul,

1 vot    1 comentariu
4h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

    Chiar interesant! Felicitari!

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

    Am facut si eu tort diplomat cu rulade, mi-a placut. O sa-l mai fac.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • blat: 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 praf de copt vanilie.
  • crema: 7 oua
  • 500 ml.lapte
  • 3 linguri faina
  • 400 gr.zahar
  • 1 compot de ananas sau
  • la alegere
  • 200 ml frisca
  • gem de capsuni
  • 40 gr.gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de LAVINIA ARDELEAN
Prajitura cu crema capuccino

Prajitura cu crema capuccino

blat 1: se bat albusele spuma, se adauga zaharul, faina si nuca de cocos. Se unge o tava bine si

1 vot    1 comentariu
2h
Prajituri
Tort cu fructe

Tort cu fructe

6 galbenusuri se freaca spuma cu 250 gr. zahar separat gelatina se pune la inmuiat in apa calduta.

4 voturi    10 comentarii
2h
Torturi
TORT DE CIOCOLATA

TORT DE CIOCOLATA

Blat.se bat albusele bine apoi se adauga tot cate 2 ling.zahar se adauga galbenusele apoi nuca,faina

2 voturi    5 comentarii
2h
Torturi

mirey (Chef de cuisine)

Chiar interesant! Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort diplomat Tort diplomat

Se pune gelatina la hidratat in 3 linguri de apă rece şi se lasă până preparăm cremele. Se pregateste budinca de vanilie

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Tort spirala de ciocolata si cafea Tort spirala de ciocolata si cafea

Se prepară aluatul pentru blat : se bat albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se bat în continuare.

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Tartã de mere cu stafide si scortisoarã