autor:

LAVINIA ARDELEAN

» » , Retete de Pasti, Torturi

Tort diplomat cu rulade

Autor: LAVINIA ARDELEAN (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 octombrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LAVINIA ARDELEAN (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 octombrie 2008

Ingrediente
blat: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 1 praf de copt vanilie., , crema: 7 oua, 500 ml.lapte, 3 linguri faina, 400 gr.zahar, 1 compot de ananas sau, la alegere, 200 ml frisca, gem de capsuni, 40 gr.gelatina

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Blat: se bat albusele spuma, se adauga zaharul, apoi se adauga galbenusele, faina, praful de copt, vanilia. Compozitia se pune la copt. Cand e coapta rulada, se ruleaza intr-un prosop si se lasa pana se raceste. Apoi, se unge cu gemul de capsuni si se taie felii.

Crema: 7 galbenuse se freaca cu 3 linguri de faina, 200 gr.zahar, se adauga laptele si se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa. Cand crema s-a mai racit putin, se adauga gelatina pusa la inmuiat in sirop sau in apa. Se adauga apoi albusele batute spuma cu 200 gr.zahar. Se omogenizeaza usor, apoi se adauga fructele taiate cubulete. Se tapeteaza o cratita cu folie alimentara, se aranjeaza felii de rulada pe margine, apoi se pune crema, iar deasupra se pun restul de felii. Se da la frigider cam 5 ore, apoi se rastoarna pe platou si se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu rulade" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Cupola cu frisca

Cupola cu frisca

Albusurile se bat spuma,se adauga zaharul,apoi galbenusurile unul cate unul,se incorporeaza faina

10 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort de zahar ars

Tort de zahar ars

Se tapeteaza tava cu zahar (300 de grame), se caramelizeaza pe aragaz. 1 kg de mar se curata se

1 vot    6 comentarii
1h 45 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Pro 200 Wet & Dry

- 45 %
199.99 lei
109.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

    Chiar interesant! Felicitari!

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

    Am facut si eu tort diplomat cu rulade, mi-a placut. O sa-l mai fac.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • blat: 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 praf de copt vanilie.
  • crema: 7 oua
  • 500 ml.lapte
  • 3 linguri faina
  • 400 gr.zahar
  • 1 compot de ananas sau
  • la alegere
  • 200 ml frisca
  • gem de capsuni
  • 40 gr.gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de LAVINIA ARDELEAN
Prajitura cu crema capuccino

Prajitura cu crema capuccino

blat 1: se bat albusele spuma, se adauga zaharul, faina si nuca de cocos. Se unge o tava bine si

1 vot    1 comentariu
2h
Prajituri
Tort cu fructe

Tort cu fructe

6 galbenusuri se freaca spuma cu 250 gr. zahar separat gelatina se pune la inmuiat in apa calduta.

4 voturi    10 comentarii
2h
Torturi
TORT DE CIOCOLATA

TORT DE CIOCOLATA

Blat.se bat albusele bine apoi se adauga tot cate 2 ling.zahar se adauga galbenusele apoi nuca,faina

2 voturi    5 comentarii
2h
Torturi

mirey (Chef de cuisine)

Chiar interesant! Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu morcovi si crema de branza Tort cu morcovi si crema de branza

Pt blat: se amesteca toate ingredientele in ordinea in care sunt scrise. Eu am folosit 2 forme detasabile de 18 cm, tapetate cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Cheesecake cu portocale Cheesecake cu portocale

Pentru blatul din biscuiti: se pun biscuitii in vasul robotului de bucatarie si se maruntesc, dar nu foarte marunt. Se pun biscuitii

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti
Prajitura Battenberg