autor:

LAVINIA ARDELEAN

» » , Retete de Pasti, Torturi

Tort diplomat cu rulade

Autor: LAVINIA ARDELEAN (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 12 octombrie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LAVINIA ARDELEAN (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 12 octombrie 2008

Ingrediente
blat: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 1 praf de copt vanilie., , crema: 7 oua, 500 ml.lapte, 3 linguri faina, 400 gr.zahar, 1 compot de ananas sau, la alegere, 200 ml frisca, gem de capsuni, 40 gr.gelatina

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Blat: se bat albusele spuma, se adauga zaharul, apoi se adauga galbenusele, faina, praful de copt, vanilia. Compozitia se pune la copt. Cand e coapta rulada, se ruleaza intr-un prosop si se lasa pana se raceste. Apoi, se unge cu gemul de capsuni si se taie felii.

Crema: 7 galbenuse se freaca cu 3 linguri de faina, 200 gr.zahar, se adauga laptele si se fierbe pe baie de aburi pana se ingroasa. Cand crema s-a mai racit putin, se adauga gelatina pusa la inmuiat in sirop sau in apa. Se adauga apoi albusele batute spuma cu 200 gr.zahar. Se omogenizeaza usor, apoi se adauga fructele taiate cubulete. Se tapeteaza o cratita cu folie alimentara, se aranjeaza felii de rulada pe margine, apoi se pune crema, iar deasupra se pun restul de felii. Se da la frigider cam 5 ore, apoi se rastoarna pe platou si se orneaza cu frisca.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat cu rulade" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT PENTRU MAJORAT

TORT PENTRU MAJORAT

Blatul : Se bat albusurile spuma cu 8 linguri zahar . Galbenusurile se freaca cu 8 linguri zahar

35 voturi    12 comentarii
1h 30 min
Torturi
Tort bust cu danteluta

Tort bust cu danteluta

Se separa albusurile de galbenusuri, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga 3 linguri

4 voturi    1 comentariu
8h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 05 iulie 2009

    Chiar interesant! Felicitari!

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 10 mai 2009

    Am facut si eu tort diplomat cu rulade, mi-a placut. O sa-l mai fac.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • blat: 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 praf de copt vanilie.
  • crema: 7 oua
  • 500 ml.lapte
  • 3 linguri faina
  • 400 gr.zahar
  • 1 compot de ananas sau
  • la alegere
  • 200 ml frisca
  • gem de capsuni
  • 40 gr.gelatina

Raporteaza reteta

Retete
de LAVINIA ARDELEAN
Prajitura cu crema capuccino

Prajitura cu crema capuccino

blat 1: se bat albusele spuma, se adauga zaharul, faina si nuca de cocos. Se unge o tava bine si

1 vot    1 comentariu
2h
Prajituri
Tort cu fructe

Tort cu fructe

6 galbenusuri se freaca spuma cu 250 gr. zahar separat gelatina se pune la inmuiat in apa calduta.

4 voturi    10 comentarii
2h
Torturi
TORT DE CIOCOLATA

TORT DE CIOCOLATA

Blat.se bat albusele bine apoi se adauga tot cate 2 ling.zahar se adauga galbenusele apoi nuca,faina

2 voturi    5 comentarii
2h
Torturi

mirey (Chef de cuisine)

Chiar interesant! Felicitari!

Adauga reteta
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si caise Tort cu ciocolata si caise

Se topeste ciocolata si se incorporeaza cate putin, untul. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza albusurile cu un praf de sare, apoi cu

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone Tort cu jeleu de zmeura si crema mascarpone

Blatul: Untul la temperatura camerei se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Se adauga pe rand, cate un ou, mixand bine dupa fiecare.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort diplomat