autor:

zbiggi

» » , Retete de Pasti, Torturi

Tort diplomat de vara

Autor: zbiggi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: zbiggi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 septembrie 2009

Ingrediente
*2 pliclete gelatina (20 g), *5 oua, *500 ml lapte, *1 lingura faina, *300 g zahar, *2 pliculete zahar vanilat, *1 pachet (400 g) pisocturi Savoiardi, *1000 ml frisca (folosit Meegle, 500 ml pentru crema + *500 ml pentru ornat), *fructe caise, afine, visine, *1 pachet piscoturi Savoiardi (400 g)

Dificultate: Ridicata Timp: 2h

30 voturi

Mod de preparare

Am inmuiat gelatina in vreo 100 ml de lapte si am lasat sa stea pana am fiert crema (vreo juma de ora sigur a fost).

Am separat ouale, galbenusurile le-am amestecat cu zaharul, z.vanilat si faina, apoi am adaugat laptele si am amestecat sa nu fie cocoloase. Amestecul l-am pus pe foc mic si l-am fiert amestecand in continuu pana s-a ingrosat cam ca budinca (in imagine se vede ca nu curge de pe lingura).
Am luat crema de pe foc si am adaugat gelatine inmuiata apoi albusurile batute spuma si am bagat castronul in frigider. Din cand in cand am mai amestecat. Cand s-a racit bine de tot am adaugat frisca batuta spuma tare.

In timp ce crema era la racit, m-am ocupat de oale.
Am captusit cu folie alimentara doua vase (un bol si o oala).
Piscoturile le-am insiropat cu zeama de la visinele din borcan (visine puse acu o luna si ceva, asa ca erau aproape ca si cand le-as fi cules din pom) si le-am aranjat pe marginea vaselor.
Pe fundul vaselor am facut ceva model din fructe, apoi am pus un strat de crema, urmat de visine si caise maruntite.
Afinele (aprox 200 g) scurse de zeama le-am amestecat cu vreo 2 polonicuri de crema. Am pus peste fructe crema cu afine, apoi restul de crema.
Am terminat cu un strat de piscoturi insiropate.
Dupa care am acoperit tortul cu folie, am pus deasupra cate o farfurie ca sa se taseze mai bine crema si am bagat tortuletele la frigider pana a doua zi.

*decoratiunile: 1 tabla poiana cu lapte + 2 patratele ciocolata neagra topite pe baie de aburi, puse intr-o punga gaurita la un colt. pe dosul hartiei de copt am desenat diferite modele si am desenat cu ciocolata. apoi le-am bagat la frigider sa se intareasca. dezavantajul e ca se inmoaie repede pe caldura asta, in rest arata fain si sint bune de mancat.

Sursa cremei de baza: http://www.bucatarianoastra.com/forum.htm
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort diplomat de vara" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Saint Honore cu iaurt si fructe

Tort Saint Honore cu iaurt si fructe

Se pune la fiert laptele,sarea,zaharul si untul,se lasa sa dea in clocot,apoi se adauga faina dintr-o

15 voturi    9 comentarii
3h 45 min
Torturi
Tort   Lapte de pasare

Tort Lapte de pasare

Diametrul tortului de 22 cm. Blatul: mixam ouale cu zaharul, adaugam faina cu praful de copt

17 voturi    19 comentarii
12h
Torturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 16 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    clara marinescu (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

    bun usor si racoros, bravo

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

    Tare dragute torturi!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Imi place foarte mult tortul diplomat,iar al tau arata super!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 martie 2010

      O bunatate de tort.Felicitari.

    • zbiggi

      zbiggi (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      mersi pt aprecieri @---

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 05 februarie 2010

      Imi place cum arata, iar am nimerit aici l-am studiat, admirat.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      E foarte frumos, si cred si gustos.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      Frumos expus si reteta si pozele.Ai votul meu,felicitari.

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Dacă voi ziceţi că e bun, zic şi eu la fel. Dar trebuie încercat!

    • zbiggi

      zbiggi (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Hmm n-am incercat cu iaurt. de fapt crema de diplomat de mai sus e singura pe care am incercat-o pana acum. am ramas la ea pentru ca mi-a iedit din prima si mi-a fost cam teama sa mai experimentez.

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 27 octombrie 2009

      Buna reteta, eu fac ceva asemanator cu iaurt (de fructe) si cu frisca lichida.Asez fructele pe fundul tavii, pun compozitia, deasupra piscoturi inmuiate in zeama de compot sau suc.Cand rastorn tava ii fac peste fructe un pliculet de tort gelee rosu sau transparent in functie de ce fructe al folosit!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Delicios...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Delicios...

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 octombrie 2009

      Delicios...

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Ft bun, arata deosebit!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 septembrie 2009

      Apetisant!!!!!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

2h

30 voturi

Ingrediente

  • *2 pliclete gelatina (20 g)
  • *5 oua
  • *500 ml lapte
  • *1 lingura faina
  • *300 g zahar
  • *2 pliculete zahar vanilat
  • *1 pachet (400 g) pisocturi Savoiardi
  • *1000 ml frisca (folosit Meegle
  • 500 ml pentru crema + *500 ml pentru ornat)
  • *fructe caise
  • afine
  • visine
  • *1 pachet piscoturi Savoiardi (400 g)

Raporteaza reteta

Retete
de zbiggi
Fusilli cu costita si sunca

Fusilli cu costita si sunca

Am fiert pastele in apa cu sare si 1 lingura de ulei. Costita am taiat-o marunt si am prajit-o in

4 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Am amestecat putin cu ajutorul robotului de bucatarie: untul rece taiat cubulete, zaharul, zaharul

59 voturi    23 comentarii
2h
Prajituri
Pancakes

Pancakes

Am batut ouale intregi cu mixerul, am adaugat zaharul si sarea; La ouale batute am adaugat margarina

2 voturi    6 comentarii
1h
Prajituri

clara marinescu (Chef de cuisine)

bun usor si racoros, bravo

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu mousse alb si fructe de padure