Tort diplomat(excelent la o aniversare sau petrecere)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 600g lapte
  • 400g zahar
  • 3 plicuri mari(5 mici) gelatina Dr Qctker
  • 8 oua
  • 3linguri faina(cu varf)
  • frisca pt ornat(2 cutii Hulala)
  • fructe-ananas(2 cutii)
  • banane si kiwi
  • stafide
  • piscoturi

Mod de preparare

Se amesteca 200g zahar cu galbenusurile,faina si 200ml lapte.Laptele ramas(400ml)se pune la fiert dupa care se amesteca cu compozitia de mai sus la foc mic pana se face ca o smantana putin groasa. Se adauga gelatina (care in prealabil a fost lasata sa se desfaca in jumatate de cana apa, dupa aceea putin fiarta pe baie de apa pana se face ca un sirop). Se mai fierbe putin cu gelatina si se da la rece.

Albusurile se bat cu 200g zahar pana se obtine o spuma, si se amesteca cu compozitia racita. Se uda o forma cu apa si se pune celofan se pune un strat de fructe taiate rondele, un strat din compozitie,piscoturi, si iar un rand de fructe, compozitie, piscoturi.

Se lasa la racit pana a doua zi dupa care se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca.POFTA BUNA!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise