autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tort excelent cu citrice

Autor: Simona Bidileci (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 13 februarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona Bidileci (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 13 februarie 2008

Ingrediente
•9 oua, •18 linguri zahar, •11 linguri faina, •800 ml lapte, •5 linguri de gelatina fina, maruntita, alba, dr Otker, •2 plicuri frisca 150 g praf, •3-4 portocale, •3-4 kiwi, •3-4 mandarine, •compot mic de ananas, •2 foi celofan, •foaie pergament,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

36 voturi

Mod de preparare

Blatul:
-9 albusuri
-9 linguri zahar
-9 linguri faina

Cu mixerul, albusurile se amesteca cu zaharul, pana avem o spuma tare.
Faina se adauga treptat cu o lingura si se amesteca foarte usor.
Se unge cratita in care coacem blatul cu putin ulei si se imbraca cu o foaie de pergament.
Se pune compozitia in forma si se coace la foc mediu 35-40 min - se incearca cu o scobitoare.
Nu deschidem cuptorul in timpul coacerii!!

Crema:
In recipientul de la mixer se freaca:
-9 glbenusuri
-9 linguri zahar

Se adauga apoi 2 linguri de faina si se omogenizeaza.
Punem ½ l lapte si amestecam bine.
Toata compozitia se toarna intr-o cratita si se fierbe pe aragaz la bain-marie. Se amesteca permanent, pana devine de consistenta smantanii, apoi dam vasul deoparte.

Intr-o ceasca se pun 5 linguri de gelatina fina, maruntita, alba, dr Otker si se dizolva cu putina apa rece. (Atentie: nu se prepara gelatina dinainte, pt ca se intareste.)
Gelatina se pune in crema si se amesteca inca 2 min, tot la bain-marie.

Se da crema la rece.

Se face frisca, amestcand cu mixerul 150 g praf cu 150 ml lapte.

Amestecam crema cu frisca.

Ornarea blatului

Cu zeama de la un compot mic de ananas se insiropeaza blatul taiat in 3 parti egale.
Apoi cu:
-bucatelele de la compot
-3-4 portocale
-3-4 kiwi
-3-4 mandarine
taiate rondele, ornam fiecare blat, in felul urmator:
In cratita in care am copt blatul se pune celofan si se incepe cu fructele, asezate decorativ, peste care turnam 1/3 din crema. Se continua in acest fel pana la ultimul blat, pe care nu mai punem fructe si crema pentru ca la rasturnare va fi baza tortului. Pe ultimul blat punem celofan si acoperim cu o grutate care sa preseze uniform pe toata suprafata.
Se pune la frigider pana a doua zi, cand il rasturnam pe un platou si il ornam cu frisca pe care o facem atunci, amestcand cu mixerul 150 g praf cu 150 ml lapte.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort excelent cu citrice" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu portocala

Biscuiti cu portocala

Intr-un bol punem margarina cu zaharul si le amestecam cu mana pana obtinem o pasta. Incorporam

8 voturi    9 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Quinoa Energy Bars

Quinoa Energy Bars

Daca folositi quinoa gata prajita, treaba merge mult mai repede. Turnati cele doua cani de quinoa

3 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

36 voturi

Ingrediente

  • •9 oua
  • •18 linguri zahar
  • •11 linguri faina
  • •800 ml lapte
  • •5 linguri de gelatina fina
  • maruntita
  • alba
  • dr Otker
  • •2 plicuri frisca 150 g praf
  • •3-4 portocale
  • •3-4 kiwi
  • •3-4 mandarine
  • •compot mic de ananas
  • •2 foi celofan
  • •foaie pergament

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa cu nuca Ciocolata de casa cu nuca

Ciocolata de casa a fost si va ramane unul dintre deserturile noastre preferate, care nu lipsea niciodata de la mesele de sarbatoare.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu lapte condensat