Tort excelent cu citrice

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • • 9 oua
  • • 18 linguri zahar
  • • 11 linguri faina
  • • 800 ml lapte
  • • 5 linguri de gelatina fina, maruntita, alba, dr Otker
  • • 2 plicuri frisca 150 g praf
  • • 3-4 portocale
  • • 3-4 kiwi
  • • 3-4 mandarine
  • • compot mic de ananas
  • • 2 foi celofan
  • • foaie pergament

Mod de preparare

Blatul:

-9 albusuri

-9 linguri zahar

-9 linguri faina

Cu mixerul, albusurile se amesteca cu zaharul, pana avem o spuma tare.

Faina se adauga treptat cu o lingura si se amesteca foarte usor.

Se unge cratita in care coacem blatul cu putin ulei si se imbraca cu o foaie de pergament.

Se pune compozitia in forma si se coace la foc mediu 35-40 min - se incearca cu o scobitoare.

Nu deschidem cuptorul in timpul coacerii!!

Crema:

In recipientul de la mixer se freaca:

-9 glbenusuri

-9 linguri zahar

Se adauga apoi 2 linguri de faina si se omogenizeaza.

Punem ½ l lapte si amestecam bine.

Toata compozitia se toarna intr-o cratita si se fierbe pe aragaz la bain-marie. Se amesteca permanent, pana devine de consistenta smantanii, apoi dam vasul deoparte.

Intr-o ceasca se pun 5 linguri de gelatina fina, maruntita, alba, dr Otker si se dizolva cu putina apa rece. (Atentie: nu se prepara gelatina dinainte, pt ca se intareste.)

Gelatina se pune in crema si se amesteca inca 2 min, tot la bain-marie.

Se da crema la rece.

Se face frisca, amestcand cu mixerul 150 g praf cu 150 ml lapte.

Amestecam crema cu frisca.

Ornarea blatului

Cu zeama de la un compot mic de ananas se insiropeaza blatul taiat in 3 parti egale.

Apoi cu:

-bucatelele de la compot

-3-4 portocale

-3-4 kiwi

-3-4 mandarine

taiate rondele, ornam fiecare blat, in felul urmator:

In cratita in care am copt blatul se pune celofan si se incepe cu fructele, asezate decorativ, peste care turnam 1/3 din crema. Se continua in acest fel pana la ultimul blat, pe care nu mai punem fructe si crema pentru ca la rasturnare va fi baza tortului. Pe ultimul blat punem celofan si acoperim cu o grutate care sa preseze uniform pe toata suprafata.

Se pune la frigider pana a doua zi, cand il rasturnam pe un platou si il ornam cu frisca pe care o facem atunci, amestcand cu mixerul 150 g praf cu 150 ml lapte.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise