autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tort excelent cu citrice

Autor: Simona Bidileci (Bucatar)   
    Reteta postata pe: 13 februarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona Bidileci (Bucatar)   
Reteta postata pe: 13 februarie 2008

Ingrediente
•9 oua, •18 linguri zahar, •11 linguri faina, •800 ml lapte, •5 linguri de gelatina fina, maruntita, alba, dr Otker, •2 plicuri frisca 150 g praf, •3-4 portocale, •3-4 kiwi, •3-4 mandarine, •compot mic de ananas, •2 foi celofan, •foaie pergament,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

36 voturi

Mod de preparare

Blatul:
-9 albusuri
-9 linguri zahar
-9 linguri faina

Cu mixerul, albusurile se amesteca cu zaharul, pana avem o spuma tare.
Faina se adauga treptat cu o lingura si se amesteca foarte usor.
Se unge cratita in care coacem blatul cu putin ulei si se imbraca cu o foaie de pergament.
Se pune compozitia in forma si se coace la foc mediu 35-40 min - se incearca cu o scobitoare.
Nu deschidem cuptorul in timpul coacerii!!

Crema:
In recipientul de la mixer se freaca:
-9 glbenusuri
-9 linguri zahar

Se adauga apoi 2 linguri de faina si se omogenizeaza.
Punem ½ l lapte si amestecam bine.
Toata compozitia se toarna intr-o cratita si se fierbe pe aragaz la bain-marie. Se amesteca permanent, pana devine de consistenta smantanii, apoi dam vasul deoparte.

Intr-o ceasca se pun 5 linguri de gelatina fina, maruntita, alba, dr Otker si se dizolva cu putina apa rece. (Atentie: nu se prepara gelatina dinainte, pt ca se intareste.)
Gelatina se pune in crema si se amesteca inca 2 min, tot la bain-marie.

Se da crema la rece.

Se face frisca, amestcand cu mixerul 150 g praf cu 150 ml lapte.

Amestecam crema cu frisca.

Ornarea blatului

Cu zeama de la un compot mic de ananas se insiropeaza blatul taiat in 3 parti egale.
Apoi cu:
-bucatelele de la compot
-3-4 portocale
-3-4 kiwi
-3-4 mandarine
taiate rondele, ornam fiecare blat, in felul urmator:
In cratita in care am copt blatul se pune celofan si se incepe cu fructele, asezate decorativ, peste care turnam 1/3 din crema. Se continua in acest fel pana la ultimul blat, pe care nu mai punem fructe si crema pentru ca la rasturnare va fi baza tortului. Pe ultimul blat punem celofan si acoperim cu o grutate care sa preseze uniform pe toata suprafata.
Se pune la frigider pana a doua zi, cand il rasturnam pe un platou si il ornam cu frisca pe care o facem atunci, amestcand cu mixerul 150 g praf cu 150 ml lapte.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort excelent cu citrice" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu rubarbă

Chec cu rubarbă

Rubarba se taie în cuburi mici. Se freacă untul spumă, se adaugă zahăr, ouă, sare şi zahăr

12 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Placinta cu mere

Placinta cu mere

Se pune apa putin la incalzit. Punem intr-un ligheam cubuletu de drojdie,adaugam apa calduta,uleiu,si

26 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

36 voturi

Ingrediente

  • •9 oua
  • •18 linguri zahar
  • •11 linguri faina
  • •800 ml lapte
  • •5 linguri de gelatina fina
  • maruntita
  • alba
  • dr Otker
  • •2 plicuri frisca 150 g praf
  • •3-4 portocale
  • •3-4 kiwi
  • •3-4 mandarine
  • •compot mic de ananas
  • •2 foi celofan
  • •foaie pergament

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu mac