Blatul:
-9 albusuri
-9 linguri zahar
-9 linguri faina
Cu mixerul, albusurile se amesteca cu zaharul, pana avem o spuma tare.
Faina se adauga treptat cu o lingura si se amesteca foarte usor.
Se unge cratita in care coacem blatul cu putin ulei si se imbraca cu o foaie de pergament.
Se pune compozitia in forma si se coace la foc mediu 35-40 min - se incearca cu o scobitoare.
Nu deschidem cuptorul in timpul coacerii!!
Crema:
In recipientul de la mixer se freaca:
-9 glbenusuri
-9 linguri zahar
Se adauga apoi 2 linguri de faina si se omogenizeaza.
Punem ½ l lapte si amestecam bine.
Toata compozitia se toarna intr-o cratita si se fierbe pe aragaz la bain-marie. Se amesteca permanent, pana devine de consistenta smantanii, apoi dam vasul deoparte.
Intr-o ceasca se pun 5 linguri de gelatina fina, maruntita, alba, dr Otker si se dizolva cu putina apa rece. (Atentie: nu se prepara gelatina dinainte, pt ca se intareste.)
Gelatina se pune in crema si se amesteca inca 2 min, tot la bain-marie.
Se da crema la rece.
Se face frisca, amestcand cu mixerul 150 g praf cu 150 ml lapte.
Amestecam crema cu frisca.
Ornarea blatului
Cu zeama de la un compot mic de ananas se insiropeaza blatul taiat in 3 parti egale.
Apoi cu:
-bucatelele de la compot
-3-4 portocale
-3-4 kiwi
-3-4 mandarine
taiate rondele, ornam fiecare blat, in felul urmator:
In cratita in care am copt blatul se pune celofan si se incepe cu fructele, asezate decorativ, peste care turnam 1/3 din crema. Se continua in acest fel pana la ultimul blat, pe care nu mai punem fructe si crema pentru ca la rasturnare va fi baza tortului. Pe ultimul blat punem celofan si acoperim cu o grutate care sa preseze uniform pe toata suprafata.
Se pune la frigider pana a doua zi, cand il rasturnam pe un platou si il ornam cu frisca pe care o facem atunci, amestcand cu mixerul 150 g praf cu 150 ml lapte.
Pofta buna!
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii