autor:

Andreea Constantina Manciu

» » , Dulciuri diverse, Torturi

TORT GARGARITA

Autor: Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 iunie 2009

Ingrediente
Ingrediente pentru blat:, - 250 grame de faina, - 16 linguri de zahar, - 5 linguri de apa, - 6 oua, - 4 linguri de ulei, - 3 linguri de cacao, - 1 fiola esenta de rom, - 1 fiola esenta de vanilie, - 1 plic amoniu pentru prajituri, - 1 lingura si jumatate de zeama de lamaie, , Ingrediente pentru prima crema, - un plic praf pentru desert Crème ole, - 2 linguri de cacao, - 2 linguri de zahar, - 400 mililitri de lapte, , Ingrediente pentru a doua crema, - 250 grame mascarpone, - 12 tablete de ciocolata cu lapte, - 1 lingura de cacao, - 2 linguri de zahar, - 5 linguri de ness cu apa si migdale, , Pentru tort mai avem nevoie de:, - 8 piscoturi, - 350 grame de capsune, - 6 cirese, - putina frisca, - cocos verde razuit, - 200 militri apa, - 2 linguri de ness, - 1 esenta de migdale, - 1 plic de gelatina rosie, - pudra de cacao, - un cubulet ciocolata amaruie

Dificultate: Redusa Timp: 2h

16 voturi

Mod de preparare

Acest tort este pentru 10-12 persoane, timpul de coacere al blatului este de 45 de minute si timpul de preparare( aranjare, creme, ornare) al intregului tort este de o ora.

Ingrediente pentru blat:
- 250 grame de faina
- 16 linguri de zahar
- 5 linguri de apa
- 6 oua
- 4 linguri de ulei
- 3 linguri de cacao
- 1 fiola esenta de rom
- 1 fiola esenta de vanilie
- 1 plic amoniu pentru prajituri
- 1 lingura si jumatate de zeama de lamaie

Ingrediente pentru prima crema
- un plic praf pentru desert Crème ole
- 2 linguri de cacao
- 2 linguri de zahar
- 400 mililitri de lapte

Ingrediente pentru a doua crema
- 250 grame mascarpone
- 12 tablete de ciocolata cu lapte
- 1 lingura de cacao
- 2 linguri de zahar
- 5 linguri de ness cu apa si migdale

Pentru tort mai avem nevoie de:
- 8 piscoturi
- 350 grame de capsune
- 6 cirese
- putina frisca
- cocos verde razuit
- 200 militri apa
- 2 linguri de ness
- 1 esenta de migdale
- 1 plic de gelatina rosie
- pudra de cacao
- un cubulet ciocolata amaruie

Instructiuni de preparare:
Pentru blat: 1.Se separa ouale.
2.Galbenusurile se amesteca, cu zaharul se adauga 5 linguri de apa si amestecam.
3.Se adauga amoniul pentru prajituri care in prealabil a fost diluat cu o lingura si jumatate de zeama de lamaie si cele 4 linguri de ulei.
4.Se adauga treptat faina si amestecam.
5.Peste toata aceasta compozitie adaugam albusurile batute spuma cu un varf de sare.
6.Intreaga compozitie se toarna intr-o forma de tort, care in prealabil a fost unsa cu margarina si tapetata cu faina si se introduce la cuptor timp de 45 de minute la temperatura de 170-180 de grade. Cand este gata se lasa la racit timp de 30-40 de minute.
Cand s-a racit, dam forma gargaritei incepand cu capul acesteia.Dupa ce i-am dat forma, se taie blatul in doua pe orizontala, avand grija ca primul blat sa fie mai gros.
Se pune blatul mai subtire pe un platou si se trece la a doua etapa, prepararea primei creme.

Pentru prima crema: Intr-un vas mai inalt punem 400 mililitri de lapte, adauga praful pentru desert, cacao si zahar si amestecam cu mixerul pana crema se ingroasa.Pe primul blat se asaza crema uniform cu ajutorul unei palete.

Luam blatul mai gros si cu ajutorul unei linguri luam din blat, pentru a forma o adancitura, avand grija sa nu stricam capul gargaritei si asezam blatul peste tort.Cel de-al doilea blat va fi insiropat cu esenta de migdale, apa si zahar. In acea adancitura punem cele 8 piscoturi care in prealabil au fost inmuiate in ness amestecat cu apa calduta si esenta de migdale.
Peste piscoturi punem cea de-a doua crema.
Pentru a doua crema: Intr-un vas punem mascarpone, tabletele de ciocolata taiate cubulete, 4 linguri de ness cu apa si migdale, 2 linguri de zahar, o lingura de cacao si amestecam. Cand este gata se pune peste piscoturi, modeland cu ajutorul unei palete.

Blatul care a mai ramas( atunci, cand am dat forma gargaritei) se faramiteaza si se presara peste intregul tort.
Se orneaza intregul tort cu capsunele taiate feliute si cu cele 6 cirese care reprezinta bulinutele pe care le are o gargarita.
Pe marginea tortului se pune putina frisca si pe aceasta se asaza capsune.
Se prepara gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj si anume se pun intr-un ibric gelatina, 2 linguri de zahar, 200 ml de apa si intreaga compozitie se tine pe foc cca 1 minut, avand grija sa nu fiarba.Cand este gata se pune cu ajutorul unei linguri peste capsune.
Se pudreaza fata gargaritei cu pudra de cacao inchisa la culoare.Se orneaza si fata gargaritei cu 2 bucatele de ciocolata amaruie (ochii carora le-am dat o forma rotunda cu un cutit) si o fasiuta de capsuna care reprezinta gura gargaritei.
Pe marginea platoului se presara cocos razuit verde care reprezinta iarba.
Asa ornat se introduce la frigider pentru 3-4 ore.
Va doresc pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT GARGARITA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Prajitura rece cu Dulce de leche

Prajitura rece cu Dulce de leche

Baza Intr-o tigaie se topeste ciocolata cu smantina 100 gr de unt si 1/2 pahar de dulce de leche

16 voturi    7 comentarii
1h
Torturi
Tort semifreddo cu caramel si crocant

Tort semifreddo cu caramel si crocant

Ouale se mixeaza cu zaharul pana devin o crema spumoasa; Mascarponele se adauga in compozitia de

6 voturi    8 comentarii
4h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Marian

    Marian (Chef de cuisine) , 19 martie 2011

    complicat dar bun

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    SALVAT RETETA ;SA VEDEM DACA IMI IESE!

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

    Arata bine dar e puțin cam complicat.

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      un deliciu cu un aspect deosebit.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Cred ca o sa folosesc drept model gargarita ta, Andreea.

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 09 mai 2010

      Arata minunat!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Dragalasa gargarita ta, Andreea.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Si nu ti-e mila sa mananci gargarita??

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Foarte aspectos tortul, merita toata osteneala.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 27 decembrie 2009

      Frumos prezentat.

    • zana b.

      zana b. (Chef de cuisine) , 28 iulie 2009

      Foarte elaborata reteta,dar trebuie sa fie si delicioasa dupa atata munca.

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 28 iunie 2009

      Tare draguta e gargarita ta, Andreea!

    • samoila tudorel

      samoila tudorel (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

      Seamana cu... oricum, multa munca depusa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

2h

16 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 250 grame de faina
  • - 16 linguri de zahar
  • - 5 linguri de apa
  • - 6 oua
  • - 4 linguri de ulei
  • - 3 linguri de cacao
  • - 1 fiola esenta de rom
  • - 1 fiola esenta de vanilie
  • - 1 plic amoniu pentru prajituri
  • - 1 lingura si jumatate de zeama de lamaie
  • Ingrediente pentru prima crema
  • - un plic praf pentru desert Crème ole
  • - 2 linguri de cacao
  • - 2 linguri de zahar
  • - 400 mililitri de lapte
  • Ingrediente pentru a doua crema
  • - 250 grame mascarpone
  • - 12 tablete de ciocolata cu lapte
  • - 1 lingura de cacao
  • - 2 linguri de zahar
  • - 5 linguri de ness cu apa si migdale
  • Pentru tort mai avem nevoie de:
  • - 8 piscoturi
  • - 350 grame de capsune
  • - 6 cirese
  • - putina frisca
  • - cocos verde razuit
  • - 200 militri apa
  • - 2 linguri de ness
  • - 1 esenta de migdale
  • - 1 plic de gelatina rosie
  • - pudra de cacao
  • - un cubulet ciocolata amaruie

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea Constantina Manciu
PUI CU VIN

PUI CU VIN

1.Se taie sunculita sau kaiserul feliute(daca este afumat se va opari 2-3 minute) si se caleste 2.Peste

25 voturi    23 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
SARMALE

SARMALE

1.Adaugam peste carne condimentele pentru sarmale,ouale, orezul, delikatul si amestecam. 2.Luam

16 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Spaghete cu carne tocata

Spaghete cu carne tocata

Se fierb spaghetele, cand sunt aproape fierte se adauga carnea tocata, se mai fierb vreo 15 minute,

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza

Marian (Chef de cuisine)

complicat dar bun

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort de morcovi cu nuca Tort de morcovi cu nuca

Se curata morcovii de coaja. Se spala si rad marunt. Se cantaresc, este nevoie de o cantitate de 300 gr morcov ras. Se asaza intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tort cu iaurt si caise Tort cu iaurt si caise

Este un desert care se pregateste repede, este gata in 20- 30 minute maxim. Se spală fructele, se lasă sa se scurga intr-o sita,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Tort fin