TORT GARGARITA

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
TORT GARGARITA

Ingrediente

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 250 grame de faina
  • - 16 linguri de zahar
  • - 5 linguri de apa
  • - 6 oua
  • - 4 linguri de ulei
  • - 3 linguri de cacao
  • - 1 fiola esenta de rom
  • - 1 fiola esenta de vanilie
  • - 1 plic amoniu pentru prajituri
  • - 1 lingura si jumatate de zeama de lamaie
  • Ingrediente pentru prima crema
  • - un plic praf pentru desert Crème ole
  • - 2 linguri de cacao
  • - 2 linguri de zahar
  • - 400 mililitri de lapte
  • Ingrediente pentru a doua crema
  • - 250 grame mascarpone
  • - 12 tablete de ciocolata cu lapte
  • - 1 lingura de cacao
  • - 2 linguri de zahar
  • - 5 linguri de ness cu apa si migdale
  • Pentru tort mai avem nevoie de:
  • - 8 piscoturi
  • - 350 grame de capsune
  • - 6 cirese
  • - putina frisca
  • - cocos verde razuit
  • - 200 militri apa
  • - 2 linguri de ness
  • - 1 esenta de migdale
  • - 1 plic de gelatina rosie
  • - pudra de cacao
  • - un cubulet ciocolata amaruie

Mod de preparare

Acest tort este pentru 10-12 persoane, timpul de coacere al blatului este de 45 de minute si timpul de preparare( aranjare, creme, ornare) al intregului tort este de o ora.

Ingrediente pentru blat:

- 250 grame de faina

- 16 linguri de zahar

- 5 linguri de apa

- 6 oua

- 4 linguri de ulei

- 3 linguri de cacao

- 1 fiola esenta de rom

- 1 fiola esenta de vanilie

- 1 plic amoniu pentru prajituri

- 1 lingura si jumatate de zeama de lamaie

Ingrediente pentru prima crema

- un plic praf pentru desert Crème ole

- 2 linguri de cacao

- 2 linguri de zahar

- 400 mililitri de lapte

Ingrediente pentru a doua crema

- 250 grame mascarpone

- 12 tablete de ciocolata cu lapte

- 1 lingura de cacao

- 2 linguri de zahar

- 5 linguri de ness cu apa si migdale

Pentru tort mai avem nevoie de:

- 8 piscoturi

- 350 grame de capsune

- 6 cirese

- putina frisca

- cocos verde razuit

- 200 militri apa

- 2 linguri de ness

- 1 esenta de migdale

- 1 plic de gelatina rosie

- pudra de cacao

- un cubulet ciocolata amaruie

Instructiuni de preparare:

Pentru blat: 1.Se separa ouale.

2.Galbenusurile se amesteca, cu zaharul se adauga 5 linguri de apa si amestecam.

3.Se adauga amoniul pentru prajituri care in prealabil a fost diluat cu o lingura si jumatate de zeama de lamaie si cele 4 linguri de ulei.

4.Se adauga treptat faina si amestecam.

5.Peste toata aceasta compozitie adaugam albusurile batute spuma cu un varf de sare.

6.Intreaga compozitie se toarna intr-o forma de tort, care in prealabil a fost unsa cu margarina si tapetata cu faina si se introduce la cuptor timp de 45 de minute la temperatura de 170-180 de grade. Cand este gata se lasa la racit timp de 30-40 de minute.

Cand s-a racit, dam forma gargaritei incepand cu capul acesteia.Dupa ce i-am dat forma, se taie blatul in doua pe orizontala, avand grija ca primul blat sa fie mai gros.

Se pune blatul mai subtire pe un platou si se trece la a doua etapa, prepararea primei creme.

Pentru prima crema: Intr-un vas mai inalt punem 400 mililitri de lapte, adauga praful pentru desert, cacao si zahar si amestecam cu mixerul pana crema se ingroasa.Pe primul blat se asaza crema uniform cu ajutorul unei palete.

Luam blatul mai gros si cu ajutorul unei linguri luam din blat, pentru a forma o adancitura, avand grija sa nu stricam capul gargaritei si asezam blatul peste tort.Cel de-al doilea blat va fi insiropat cu esenta de migdale, apa si zahar. In acea adancitura punem cele 8 piscoturi care in prealabil au fost inmuiate in ness amestecat cu apa calduta si esenta de migdale.

Peste piscoturi punem cea de-a doua crema.

Pentru a doua crema: Intr-un vas punem mascarpone, tabletele de ciocolata taiate cubulete, 4 linguri de ness cu apa si migdale, 2 linguri de zahar, o lingura de cacao si amestecam. Cand este gata se pune peste piscoturi, modeland cu ajutorul unei palete.

Blatul care a mai ramas( atunci, cand am dat forma gargaritei) se faramiteaza si se presara peste intregul tort.

Se orneaza intregul tort cu capsunele taiate feliute si cu cele 6 cirese care reprezinta bulinutele pe care le are o gargarita.

Pe marginea tortului se pune putina frisca si pe aceasta se asaza capsune.

Se prepara gelatina conform instructiunilor de pe ambalaj si anume se pun intr-un ibric gelatina, 2 linguri de zahar, 200 ml de apa si intreaga compozitie se tine pe foc cca 1 minut, avand grija sa nu fiarba.Cand este gata se pune cu ajutorul unei linguri peste capsune.

Se pudreaza fata gargaritei cu pudra de cacao inchisa la culoare.Se orneaza si fata gargaritei cu 2 bucatele de ciocolata amaruie (ochii carora le-am dat o forma rotunda cu un cutit) si o fasiuta de capsuna care reprezinta gura gargaritei.

Pe marginea platoului se presara cocos razuit verde care reprezinta iarba.

Asa ornat se introduce la frigider pentru 3-4 ore.

Va doresc pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor