Tort Iepuras cu mure si ciocolata

Timp pregatire
285 minute
Complexitate
ridicata
Tort Iepuras cu mure si ciocolata

Ingrediente

  • 400 g gem de capsuni (caise)
  • 400 g gem de maciese (prune, gutui)
  • 8 oua
  • 500 g ciocolata menaj amaruie
  • 800 g ciocolata menaj alba
  • 600-650 g faina
  • 350 g mure (congelate)
  • 200 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 plicuri praf de copt
  • 1 lamaie
  • 2-3 linguri stafide
  • coloranti bio (galben de lamaie, albastru de porumbe)
  • esenta de rom, esenta vanilie ~cate 1 lingurita, dupa gust
  • bombonele aurii, argintii, de ciocolata pentru decor
  • 12 linguri lapte praf
  • 3 lingurite miere

Mod de preparare

Incepem cu cele doua blaturi cu gem. Puneti in doua castroane cate un borcan de gem, 3 galbenusuri, 1 si 1/2 plic praf de copt stins cu putina zeama de lamaie si 1 plic zahar vanilat. Amestecati cu un tel cu cate 100 ml lapte, 100 ml ulei si ~300 g faina. Adaugati in compozitiile de blaturi stafidele si intr-unul esenta de rom si in celalalt esenta de vanilie.

Bateti spuma tare (cu un praf de sare) cele 6 albusuri. Impartiti-le in mod egal in cele 2 castroane si amestecati usor, de jos in sus, cu telul. Turnati compozitiile in forme de copt unse si tapetate cu faina si dati-le la cuptorul preincalzit pentru ~40-45 minute.

Lasam un blat intreg, iar din celalalt taiem o semiluna dupa curba primului blat, pe care o asezam in tava lipita de el. Din ce ramane vom forma urechile, coada si picioarele iepurasului. Dupa ce am format baza iepurasului, taiem totul in doua, cu un cutit mai lung si incepem sa preparam cremele.

Puneti la topit in bain marie cate 300 g ciocolata alba si amaruie. Dupa ce s-a topit, adaugati cate un ou crud, omogenizati si obtineti 2 creme de ciocolata. Puneti murele la foc mic si amestecati 5-6 minute. Insiropati primul strat de blat cu zeama lasata de mure. Turnati pe tort crema de ciocolata alba, apoi cea de ciocolata amaruie. Asezati deasupra, uniform, murele. Acoperiti cu al doilea strat de blat. Insiropati din nou cu zeama de la mure.

Topiti pe bain marie ciocolata alba ramasa cu 10 ml apa si amestecati cu telul pana obtineti o compozitie omogena. Imbracati cu ea tortul Iepuras. Pastrati cam 1/3 din compozitie pentru fundita de la gat si pentru “iarba”. Topiti ciocolata amaruie ramasa in bain marie cu 10 ml apa. Cu o seringa de unica folosinta conturati urechile, boticul, capul, ochiul, labutele si coada iepurasului. Cu restul de ciocolata amaruie imbracati tortul pe margini. Dintr-un pic de ciocolata alba, cu putina zeama de la mure confectionati fundita roz de la gat.

Din ciocolata alba, cu colorantii bio, galben si albastru, formati iarba din jurul iepurasului, pe care o decorati cu perlute, bombonele si chiar cu flori naturale (untisor, gutui japonez, piersic, mar, etc.). Sub iepuras asezati oute din cate 4 linguri de lapte praf omogenizat cu cate o lingurita de miere si cateva picaturi de colorant. Puteti folosi oute de ciocolata imbracate in staniol colorat din comert.

Toate detaliile din fazele de preparare sunt in urmatorul filmulet.

Iepurasul s-a bucurat de ziua insorita de Pasti. L-am scos in gradina.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise