autor:

Doina  Varga

» » , Retete de Pasti, Torturi

Tort Iepuras cu mure si ciocolata

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 aprilie 2010

Ingrediente
400 g gem de capsuni (caise), 400 g gem de maciese (prune, gutui), 8 oua, 500 g ciocolata menaj amaruie, 800 g ciocolata menaj alba, 600-650 g faina, 350 g mure (congelate), 200 ml ulei, 200 ml lapte, 2 plicuri zahar vanilat, 3 plicuri praf de copt, 1 lamaie, 2-3 linguri stafide, coloranti bio (galben de lamaie, albastru de porumbe), esenta de rom, esenta vanilie ~cate 1 lingurita, dupa gust, bombonele aurii, argintii, de ciocolata pentru decor, 12 linguri lapte praf, 3 lingurite miere

Dificultate: Ridicata Timp: 4h 45 min

81 voturi

Mod de preparare

Incepem cu cele doua blaturi cu gem. Puneti in doua castroane cate un borcan de gem, 3 galbenusuri, 1 si 1/2 plic praf de copt stins cu putina zeama de lamaie si 1 plic zahar vanilat. Amestecati cu un tel cu cate 100 ml lapte, 100 ml ulei si ~300 g faina. Adaugati in compozitiile de blaturi stafidele si intr-unul esenta de rom si in celalalt esenta de vanilie.
Bateti spuma tare (cu un praf de sare) cele 6 albusuri. Impartiti-le in mod egal in cele 2 castroane si amestecati usor, de jos in sus, cu telul. Turnati compozitiile in forme de copt unse si tapetate cu faina si dati-le la cuptorul preincalzit pentru ~40-45 minute.
Lasam un blat intreg, iar din celalalt taiem o semiluna dupa curba primului blat, pe care o asezam in tava lipita de el. Din ce ramane vom forma urechile, coada si picioarele iepurasului. Dupa ce am format baza iepurasului, taiem totul in doua, cu un cutit mai lung si incepem sa preparam cremele.
Puneti la topit in bain marie cate 300 g ciocolata alba si amaruie. Dupa ce s-a topit, adaugati cate un ou crud, omogenizati si obtineti 2 creme de ciocolata. Puneti murele la foc mic si amestecati 5-6 minute. Insiropati primul strat de blat cu zeama lasata de mure. Turnati pe tort crema de ciocolata alba, apoi cea de ciocolata amaruie. Asezati deasupra, uniform, murele. Acoperiti cu al doilea strat de blat. Insiropati din nou cu zeama de la mure.
Topiti pe bain marie ciocolata alba ramasa cu 10 ml apa si amestecati cu telul pana obtineti o compozitie omogena. Imbracati cu ea tortul Iepuras. Pastrati cam 1/3 din compozitie pentru fundita de la gat si pentru “iarba”. Topiti ciocolata amaruie ramasa in bain marie cu 10 ml apa. Cu o seringa de unica folosinta conturati urechile, boticul, capul, ochiul, labutele si coada iepurasului. Cu restul de ciocolata amaruie imbracati tortul pe margini. Dintr-un pic de ciocolata alba, cu putina zeama de la mure confectionati fundita roz de la gat.
Din ciocolata alba, cu colorantii bio, galben si albastru, formati iarba din jurul iepurasului, pe care o decorati cu perlute, bombonele si chiar cu flori naturale (untisor, gutui japonez, piersic, mar, etc.). Sub iepuras asezati oute din cate 4 linguri de lapte praf omogenizat cu cate o lingurita de miere si cateva picaturi de colorant. Puteti folosi oute de ciocolata imbracate in staniol colorat din comert.
Toate detaliile din fazele de preparare sunt in urmatorul filmulet.
Iepurasul s-a bucurat de ziua insorita de Pasti. L-am scos in gradina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Iepuras cu mure si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort cu ciocolata si crema de cafea

Tort cu ciocolata si crema de cafea

Mod de preparare pentru blat: Se separa albusurile de galbenusuri, se pun albusurile la robot cu

6 voturi    0 comentarii
2h
Torturi
Tort Diplomat

Tort Diplomat

Mai intai ,pregatim forma. Se unge cu putin ulei si o tapetam cu folie alimentara ( unsa si pa dinauntru

9 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 23 comentarii
  • Fara foto

  • KatrinC

    KatrinC (Chef de cuisine) , 15 aprilie 2011

    Foaarteee frumusel iepurila !!!! La cata munca depusa era si de asteptat asa frumusete !!! Mi-ar placea si mie sa fac asa tort de Paste, insa nu cred ca imi va ajunge curaj :)) Bravooo !!! *****

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 31 august 2010

    Bine mai arata !

  • Fara foto

    ICE (Chef de cuisine) , 02 iulie 2010

    Foarte dragut iepurasul! Felicitari!

    • Danutza_Retetegg

      Danutza_Retetegg (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Yum-yum, tare bun!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 26 iunie 2010

      chiar ft frumos !

    • anamarialarisa

      anamarialarisa (Chef de cuisine) , 19 iunie 2010

      Interesant si gustos tortul.Delicios...

    • tandarica

      tandarica (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      e super tortuletul.....felicitari!

    • Catalina

      Catalina (Chef de cuisine) , 21 mai 2010

      Foarte frumos iepurașul.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 mai 2010

      O reteta tare interesanta...Am salvat-o si am s-o pregatesc cat mai curand...

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      arata super,felicitari

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010

      arata super,felicitari!

    • Fara foto

      Monica18 , 28 aprilie 2010

      superb.... se vede ca te pricepi!!!

    • diana

      diana (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2010

      ce simpatic iepuras! felicitari !

    • susu

      susu (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

      Foarte frumos tortuletul Doina si delicios pe de alta parte.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

      E dragalas! Imi place mult Doinita.

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

      Extraordinar!Felicitari!

    • Doina  Varga

      Doina Varga (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2010

      Am pus filmuletul pe youtube: http://www.youtube.com/watch?v=vL5jfki34t0

    • lucica mihaila

      lucica mihaila (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      Ai avut o rabdareeeee! Felicitari!

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      Mmm... Arata foarte bine si vreau si eu o felie!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      Cata munca! Ce arome!!!!!! MMMMMMMMMM Superb iepurasul tau!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2010

      Superb!!!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010

      Eu nu as avea curajul sa-l mananc,si nici n-as lasa pe nimeni sa se atinga de el...Felicitari Doina,arata foarte bine!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010

      Ai avut cam mult de munca dar a meritat efortul.........arata fenomenal iepurasul tau !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

4h 45 min

81 voturi

Ingrediente

  • 400 g gem de capsuni (caise)
  • 400 g gem de maciese (prune
  • gutui)
  • 8 oua
  • 500 g ciocolata menaj amaruie
  • 800 g ciocolata menaj alba
  • 600-650 g faina
  • 350 g mure (congelate)
  • 200 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 plicuri praf de copt
  • 1 lamaie
  • 2-3 linguri stafide
  • coloranti bio (galben de lamaie
  • albastru de porumbe)
  • esenta de rom
  • esenta vanilie ~cate 1 lingurita
  • dupa gust
  • bombonele aurii
  • argintii
  • de ciocolata pentru decor
  • 12 linguri lapte praf
  • 3 lingurite miere

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

127 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

KatrinC (Chef de cuisine)

Foaarteee frumusel iepurila !!!! La cata munca depusa era si de asteptat asa frumusete !!! Mi-ar placea si mie sa fac asa tort de Paste, insa nu cred ca imi va ajunge curaj :)) Bravooo !!! *****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort alpahores Tort alpahores

In vasul mixerului se bat bine ouale cu zahar pana devin o compozitie spumoasa mai deschisa la culoare; se adauga uleiul si se continua

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tort Steliana Tort Steliana

Pentru onomastica surorii mele, am pregătit un tort cu nucă, cremă cu alune de pădure, ciocolată, frişcă şi alune de pădure

1 vot    1 comentariu
3h 30 min
Dulciuri diverse
Tort de mere cu branza