Tort cu kranz insiropat

Se bat albusurile cu un praf de sare.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tort cu kranz insiropat

Ingrediente

  • blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • un praf de sare
  • sirop:
  • sirop de la un compot de ananas
  • un pahar de sirop din coacaze
  • crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri de dulceata de coacaze
  • un plic (10 g) gelatina
  • bucati de ananas din compot,bbine scurse de sirop
  • krantz:
  • 200 g miez de nuca prajitit si maruntit
  • 1 cescuta de zahar
  • 2 oua
  • decor:
  • biscuiti cu lapte si jeleu

Mod de preparare

Se bat albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc la consistenta unei bezele. Se incorporeaza si galbenusurile frecate un pic, apoi se incorporeaza si faina. Se toarna in forma de tort cu inel detasabil, cu diametrul de 24 cm. Se tapeteaza cu hartie pentru copt inante, apoi se da cca. 20 minute la copt, 5 minute la foc iute, apoi la foc moderat.

Blatul copt se scoate din forma si se lasa sa se raceasca bine si se taie pe orizontala, in 2 discuri egale ca grosime.

Se insiropeaza primul disc asezat in forma, cu siropul de ananas, se asaza biscuitii pe marginea formei, cu jeleul spre exterior, apoi se asaza crema obtinuta din smantana pentru frisca mixata pana se intareste, amestecata cu dulceata de coacaze, apoi se adauga ananasul scurs bine si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se fixeaza deasupra cremei si cel de-al 2 lea disc de blat insiropat cu siropul de coacaze. Se lasa la rece, cel putin 2 ore. Se caramelizeaza zaharul, apoi adaugam miezul de nuca maruntit. Dam craticioara de pe foc si adaugam ouale batute, amestecand in continuu pana la o omogenizare perfecta. Krantzul fierbinte il intindem deasupra prajiturii care este inca in forma. Se mai lasa cca. 30 minute la rece, inante de a-l scoate din forma.

Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura pufoasa cu fructe

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Salata de vinete cu pasta de rosii

Salata de vinete cu pasta de rosii

Reteta de salata de vinete cu pasta de rosii. Salata de vinete cu pasta de rosii reteta simpla. Reteta de salata de vinete cu...

Salata de vinete cu pasta de rosii
Batoane cu magiun

Batoane cu magiun

Reteta de batoane cu magiun. Batoane cu magiun sau gem reteta pas cu pas. Reteta de batoane de post. Retete de batoane....

Batoane cu magiun
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise