autor:

anuta

» » , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Torturi

Tort cu kranz insiropat

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 aprilie 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 aprilie 2017

Ingrediente
blat:, 6 oua, 6 linguri de zahar, 6 linguri de faina, un praf de sare, , sirop:, sirop de la un compot de ananas,  un pahar de sirop din coacaze, , crema:, 200 ml smantana pentru frisca, 2 linguri de dulceata de coacaze, un plic (10 g) gelatina, bucati de ananas din compot,bbine scurse de sirop, , krantz:, 200 g miez de nuca prajitit si maruntit, 1 cescuta de zahar, 2 oua, , decor:, biscuiti cu lapte si jeleu

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se bat albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc la consistenta unei bezele. Se incorporeaza si galbenusurile frecate un pic, apoi se incorporeaza si faina. Se toarna in forma de tort cu inel detasabil, cu diametrul de 24 cm. Se tapeteaza cu hartie pentru copt inante, apoi se da cca. 20 minute la copt, 5 minute la foc iute, apoi la foc moderat.

Blatul copt se scoate din forma si se lasa sa se raceasca bine si se taie pe orizontala, in 2 discuri egale ca grosime.

Se insiropeaza primul disc asezat in forma, cu siropul de ananas, se asaza biscuitii pe marginea formei, cu jeleul spre exterior, apoi se asaza crema obtinuta din smantana pentru frisca mixata pana se intareste, amestecata cu dulceata de coacaze, apoi se adauga ananasul scurs bine si gelatina hidratata in 100 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Se fixeaza deasupra cremei si cel de-al 2 lea disc de blat insiropat cu siropul de coacaze. Se lasa la rece, cel putin 2 ore. Se caramelizeaza zaharul, apoi adaugam miezul de nuca maruntit. Dam craticioara de pe foc si adaugam ouale batute, amestecand in continuu pana la o omogenizare perfecta. Krantzul fierbinte il intindem deasupra prajiturii care este inca in forma. Se mai lasa cca. 30 minute la rece, inante de a-l scoate din forma.

Pofta buna!!
Se bat albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc la consistenta unei bezele. Se incorporeaza si galbenusurile frecate un pic, a
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu kranz insiropat" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Retete de Pasti
Croissante

Croissante

Drojdia uscata am dizolvat-o in 50 ml de apa calduta, impreuna cu o lingura de zahar si una de faina

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Pasca cu umplutura de branza cremoasa

Pasca cu umplutura de branza cremoasa

Aluatul: Intr-un bol punem faina. Drojdia o frecam cu putin ulei. Facem o gaura in mijlocul fainii,

1 vot    0 comentarii
1h 40 min
Retete de Pasti

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • un praf de sare
  • sirop:
  • sirop de la un compot de ananas
  •  un pahar de sirop din coacaze
  • crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri de dulceata de coacaze
  • un plic (10 g) gelatina
  • bucati de ananas din compot,bbine scurse de sirop
  • krantz:
  • 200 g miez de nuca prajitit si maruntit
  • 1 cescuta de zahar
  • 2 oua
  • decor:
  • biscuiti cu lapte si jeleu

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Ciocanele impachetate in bacon

Ciocanele impachetate in bacon

Ciocanelele spalate si curatate de piele (se indeparteaza) se cresteaza pe alocuri, se ung cu un

0 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de Pasti
Saratele cu chimen

Saratele cu chimen

Se framanta un aluat elastic, din margarina topita nu fierbinte), cu smantana si branza rasa prin

0 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de Pasti
Primavara in cosulete

Primavara in cosulete

Biscuitii se maruntesc la robot, apoi se framanta cu ciocolata si untul topit. Se pune cate o lingura

0 voturi    0 comentarii
45 min
Retete de Pasti
Sfaturi

Idei si retete pentru Pasti

8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste
8 modalitati de a folosi cozonacul ramas de la Paste

Cozonacul este nelipsit de pe mesele de sarbatoare ale romanilor, fiind unul dintre deserturile preferate ale multora dintre noi.

8 voturi   7 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste
7 modalitati de a folosi ouale ramase de la Paste

  Dupa Paste, se intampla sa ramanem cu o multime de oua colorate pe care nimeni nu le mai mananca. Si pentru ca risipa

8 voturi   9 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste
3 meniuri pentru o masa delicioasa de Paste

  Pentru ca masa de Paste trebuie sa fie plina cu cele mai delicioase si atent pregatite feluri de mancare, v-am pregatit

5 voturi   0 comentarii
Idei si retete pentru Pasti
Vezi toate articolele