autor:

anuta

» » , , , Dulciuri diverse, Prajituri, Retete de Craciun, Torturi

Tort inteligent cu jeleu de fructe

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 03 ianuarie 2018

Ingrediente
(pentru o forma de tort cu diametrul de 25 cm), 4 oua, 125 g unt, 100 g zahar, 100 g faina, 40 g amidon de porumb, 500 ml lapte caldut, un praf de sare, o pastaie de vanilie sau esenta vanilie, Crema:, 200 ml frisca lichida, 1 plic de gelatina (10 g), 2,3 linguri de dulceata de coacaze, Jeleu:, 3 linguri de dulceata diluate cu 200 ml apa, 1 plic de tort gelle

Dificultate: Medie Timp: 50 min

1 vot

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste ca o bezea.

Galbenusurile se freaca cu restul de zahar si untul moale pana ce obtinem o crema spumoasa in care turnam, alternand laptele caldut cu faina cernuta si amestecata cu amidonul, la urma se adauga si esenta de vanilie. Daca folosim pastaie de vanilie, o taiem pe lung si cu lama unui cutit curatam semintele parfumate pe care le adaugam in laptele caldut. Se incorporeaza in amestecul omogen si bezeaua, apoi turnam totul in forma unsa cu un pic de ulei si tapetata cu un praf de faina. Se da la cuptorul preincalzit, cca. 10 minute la foc iute, apoi reglam temperatura la moderat si mai lasam 20 de minute. Se incearca cu un pai daca aluatul este facut. Se lasa sa se racasca bine, apoi turnam deasupra blatului rece, frisca mixata si amestecata cu dulceata de coacaze in care am adaugat gelatina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marie, nu fiarta, si turnata in frisca in fir subtire. Se da la rece cateva ore sau de preferat de seara pana a 2 a zi.

Se dilueaza dulceata, se strecoara fructele de sirop. Siropul il amestecam cu praful de tort gelle si il dam in 2-3 clocote pe foc, amestecand continuu. Fructele de coacaze ramase din dulceata se repartizeaza pe toata suprafata tortului, apoi se toarna jeleul de la mijloc spre marginile lui. Se mai lasa la rece 30 de minute, apoi se desface forma si se scoate tortul. Se decoreaza cu frisca, bezele sau o crema aerata de vanilie, dupa preferinta!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort inteligent cu jeleu de fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
TORT FANTEZIE-TABLA SE SAH

TORT FANTEZIE-TABLA SE SAH

Mod de preparare blaturi: Se incalzeste cuptorul la 190 de g.Se ung usor tavile si se acopera cu

24 voturi    25 comentarii
2h
Torturi
Tort ALEX

Tort ALEX

Se fac 4 rulade , fiecare din 3 oua, 3 linguri zahar, 3 linguri faina , 3 linguri apa si praful de

50 voturi    18 comentarii
1h 40 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

1 vot

Ingrediente

  • (pentru o forma de tort cu diametrul de 25 cm)
  • 4 oua
  • 125 g unt
  • 100 g zahar
  • 100 g faina
  • 40 g amidon de porumb
  • 500 ml lapte caldut
  • un praf de sare
  • o pastaie de vanilie sau esenta vanilie
  • Crema:
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 plic de gelatina (10 g)
  • 2,3 linguri de dulceata de coacaze
  • Jeleu:
  • 3 linguri de dulceata diluate cu 200 ml apa
  • 1 plic de tort gelle

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort negru cu cafea