Se freacă gălbenușurile cu zahăr până se obține o cremă. Separat se amestecă făina cu praful de copt și se adaugă puțin câte puțin în amestecul de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă și se adaugă la amestec.
Se unge o formă de tort de 26 cm cu unt și se tapetează cu făină, se pune compoziția în formă și se coace la foc potrivit timp de 40 min. Se scoate pe un grătar și se lasă să se răcească.
Între timp se amestecă oul cu 150g zahăr până se face o pastă omogenă, apoi se adaugă în oala de fiert lapte (dacă aveți sau se fierbe la bain-marie) împreună cu ciocolata menaj, untul si cacao, se amestecă până se omogenizează, se ia de pe foc și se pune la răcit. Până se răcește compoziția rezultată bați frișca puțin mai moale. Apoi adaugi ciocolata rezultată în frișcă amestecând încet să se încorporeze.
Poți tăia blatul de tort în 2 sau 3 și îl umplii cu crema obținută, îl poți decora cu frișcă, ciocolată sau orice dorești.
Eu l-am îmbrăcat în ciocolată și l-am pudrat puțin cu cacao.
Descopera reteta de pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Afla cum sa faci un desert delicios si aromat,...
Pachetele pufoase cu aluat de casa si umplutura de mere. Reteta usoara si delicioasaCiorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasa! Descopera cum sa pregatesti aceasta ciorba plina de vitamine, perfecta...
Ciorba de verdeturi - reteta sanatoasa si gustoasaReteta de cartofi noi la tigaie. Cartofi noi la tigaie reteta simpla. Reteta de cartofi fierti si trasi la tigaie. Retete cu...
Cartofi noi la tigaieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii