autor:

Vekas

» » Dulciuri diverse

TORT LINZER CU CIRESE

Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Vekas (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iunie 2008

Ingrediente
500g.cirese,, 125g. faina,, 75g.unt,, 20g.zahar praf,, 1 galbenus,, 2,5dl. frisca,, 100g.zahar,, 2 prafuri de vanilie,, 1 lamaie, , sare,, 20g. gelatina,, inghetata de vanilie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune in frigider pentru 1/2 ora.
2.Aluatul se imparte in doua ;cu o parte din aluat se captuseste o forma de tort cu diametrul de 18 cm., unsa si infainata in prealabil.Se acopera cu hartie de copt , se presara boabe de fasole si se coace la 180*C, timp de 20 minute.Se scot boabele si hartia si se mai coace 5 minute.La fel se procedeaza si cu a doua foaie.
3.Se inmoaie gelatina in apa rece.Se pune la foc frisca cu 50g.zahar si cele 2 prafuri de vanilie ,se adauga gelatina ,se amesteca bine , apoi se intinde peste prima foaie .
4.Ciresele fara samburi se pun la fiert in 1/2 l. apa cu coaja de la o lamaie si restul de zahar.Se incorporeaza restul de gelatina si se lasa sa se raceasca.Se aseaza apoi peste crema de frisca , se acopera cu cea de a doua foaie si se tine la rece pe putin o ora, inainte de a se servi cu inghetata de vanilie.
Daca ti-a placut reteta noastra "TORT LINZER CU CIRESE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Dulceata de dovlecei

Dulceata de dovlecei

Se spala dovleceii (fie ei tineri sau mai batrani), se curata de coaja si se taie cubulete cat mai

3 voturi    3 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Budinca de orez cu zahar ars

Budinca de orez cu zahar ars

Am fiert orezul in lapte, impreuna cu zaharul si esenta de vanilie. Apoi am lasat sa se racoreasca

3 voturi    2 comentarii
1h 59 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Vekas

    Vekas (Chef de cuisine) , 18 mai 2009

    Cea de a doua foaie se taie in prealabil ca si foaia de cremes si se aranjeaza pe tort ca sa nu se sfarme.Astfel se poate taia bine.Se poate prepara cu orice fruct.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 14 mai 2009

    Eu pregatesc aceasta reteta ,ca prajitura si in general cu mere.O sa incerc si cu cirese.

  • samoila tudorel

    samoila tudorel (Chef de cuisine) , 09 aprilie 2009

    Cum se taie acest tort? Urmariti fotografia postata! Daca era prajitura, nu intrebam!!!!

    • Fara foto

      ana maria lengher (Chef de cuisine) , 01 august 2008

      Eu de obicei fac blat de tort normal cu albusurile care se bat spuma sau cu gelatina si frisca.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 500g.cirese,
  • 125g. faina,
  • 75g.unt,
  • 20g.zahar praf,
  • 1 galbenus,
  • 2,5dl. frisca,
  • 100g.zahar,
  • 2 prafuri de vanilie,
  • 1 lamaie
  • sare,
  • 20g. gelatina,
  • inghetata de vanilie

Raporteaza reteta

Retete
de Vekas
BILUTE DE COCOS

BILUTE DE COCOS

1.Se pune laptele la fiert si se adauga 150g.nuca de cocos.Se ia de pe foc si se lasa la racit. 2.Se

3 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
STRUDEL CU VISINE

STRUDEL CU VISINE

1. Se amesteca untul cu zaharul vanilat, coaja de lamaie si putina scortisoara, pina cind amestecul

11 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
SALATA DE FRUCTE

SALATA DE FRUCTE

1. Se curata ananasul si se taie in cubulete. 2. Pepenele verde se curata de coaja si seminte si

21 voturi    5 comentarii
15 min
Salate de fructe

Vekas (Chef de cuisine)

Cea de a doua foaie se taie in prealabil ca si foaia de cremes si se aranjeaza pe tort ca sa nu se sfarme.Astfel se poate taia bine.Se poate prepara cu orice fruct.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
CREMA DE ZAHAR ARS