Ingrediente
500g.cirese,, 125g. faina,, 75g.unt,, 20g.zahar praf,, 1 galbenus,, 2,5dl. frisca,, 100g.zahar,, 2 prafuri de vanilie,, 1 lamaie, , sare,, 20g. gelatina,, inghetata de vanilie
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
3 voturi
Mod de preparare
2.Aluatul se imparte in doua ;cu o parte din aluat se captuseste o forma de tort cu diametrul de 18 cm., unsa si infainata in prealabil.Se acopera cu hartie de copt , se presara boabe de fasole si se coace la 180*C, timp de 20 minute.Se scot boabele si hartia si se mai coace 5 minute.La fel se procedeaza si cu a doua foaie.
3.Se inmoaie gelatina in apa rece.Se pune la foc frisca cu 50g.zahar si cele 2 prafuri de vanilie ,se adauga gelatina ,se amesteca bine , apoi se intinde peste prima foaie .
4.Ciresele fara samburi se pun la fiert in 1/2 l. apa cu coaja de la o lamaie si restul de zahar.Se incorporeaza restul de gelatina si se lasa sa se raceasca.Se aseaza apoi peste crema de frisca , se acopera cu cea de a doua foaie si se tine la rece pe putin o ora, inainte de a se servi cu inghetata de vanilie.
ana maria lengher (Chef de cuisine) , 01 august 2008
Eu de obicei fac blat de tort normal cu albusurile care se bat spuma sau cu gelatina si frisca.