1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune in frigider pentru 1/2 ora.
2.Aluatul se imparte in doua ;cu o parte din aluat se captuseste o forma de tort cu diametrul de 18 cm., unsa si infainata in prealabil.Se acopera cu hartie de copt , se presara boabe de fasole si se coace la 180*C, timp de 20 minute.Se scot boabele si hartia si se mai coace 5 minute.La fel se procedeaza si cu a doua foaie.
3.Se inmoaie gelatina in apa rece.Se pune la foc frisca cu 50g.zahar si cele 2 prafuri de vanilie ,se adauga gelatina ,se amesteca bine , apoi se intinde peste prima foaie .
4.Ciresele fara samburi se pun la fiert in 1/2 l. apa cu coaja de la o lamaie si restul de zahar.Se incorporeaza restul de gelatina si se lasa sa se raceasca.Se aseaza apoi peste crema de frisca , se acopera cu cea de a doua foaie si se tine la rece pe putin o ora, inainte de a se servi cu inghetata de vanilie.
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cireseReteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.
Orez cu carne de porcGutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...
Gutui coapte cu sirop de vin rosuRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii