TORT LINZER CU CIRESE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
TORT LINZER CU CIRESE

Ingrediente

  • 500g.cirese,
  • 125g. faina,
  • 75g.unt,
  • 20g.zahar praf,
  • 1 galbenus,
  • 2,5dl. frisca,
  • 100g.zahar,
  • 2 prafuri de vanilie,
  • 1 lamaie,
  • sare,
  • 20g. gelatina,
  • inghetata de vanilie;

Mod de preparare

1.Se amesteca faina cu zaharul praf,untul, putina sare si galbenusul de ou.Aluatul obtinut se pune in frigider pentru 1/2 ora.

2.Aluatul se imparte in doua ;cu o parte din aluat se captuseste o forma de tort cu diametrul de 18 cm., unsa si infainata in prealabil.Se acopera cu hartie de copt , se presara boabe de fasole si se coace la 180*C, timp de 20 minute.Se scot boabele si hartia si se mai coace 5 minute.La fel se procedeaza si cu a doua foaie.

3.Se inmoaie gelatina in apa rece.Se pune la foc frisca cu 50g.zahar si cele 2 prafuri de vanilie ,se adauga gelatina ,se amesteca bine , apoi se intinde peste prima foaie .

4.Ciresele fara samburi se pun la fiert in 1/2 l. apa cu coaja de la o lamaie si restul de zahar.Se incorporeaza restul de gelatina si se lasa sa se raceasca.Se aseaza apoi peste crema de frisca , se acopera cu cea de a doua foaie si se tine la rece pe putin o ora, inainte de a se servi cu inghetata de vanilie.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Cartofi boieresti cu sunculita afumata

Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete.

Cartofi boieresti cu sunculita afumata
Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca

Spalam cartofii, îi intepam din loc in loc cu furculita și-i bagam la cuptor, la copt.

Cartofi dublu copti, umpluti cu branza de vaci si sunca
Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni

Desert cu spuma de capsuni