Tort Martisor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tort Martisor

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 4 albusuri
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 120 gr zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 90 gr ciocolata amaruie, topita
  • 100 ml lichior de ciocolata
  • 120 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru crema
  • 150 gr zahar tos
  • 300 ml lapte
  • 150 gr iaurt
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 6 linguri amidon alimentar

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200⁰C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma de prajituri.

Pentru aluat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Intr-un alt vas se bat galbenusurile cu 120 gr zahar pudra, 1 plic zahar vanilat Bourbon si 1 lingurita scortisoara.Se adauga ciocolata topita, se amesteca apoi se adauga lichiorul de ciocolata.Faina cu praful de copt se cern deasupra amestecului cu galbenusuri apoi se mixeaza impreuna.Se inglobeaza albusurile spuma apoi se toarna aluatul obtinut in forma pregatita si se da la copt 25 minute.Se lasa sa se raceasca.

Pentru crema, se caramelizeaza 150 gr zahar tos apoi se aduaga laptele, 150 gr iaurt, 1 lingura zahar pudra si 1 lingurita scortisoara macinata si se amesteca repede.Se dizolva amidonul in aprox. 150 ml apa rece apoi se inglobeaza in caramelul din cratita.Se lasa sa fiarba pana cand se obtine un pudding.Se lasa sa se raceasca complet.

Aluatul se taie in 2, pe orizontala.Se aseaza primul blat pe o farfurie si se unge cu ½ din crema.Se aseaza al 2-lea blat de aluat se se unge cu crema ramasa apoi se acopera cu blatul ramas.Tortul se decoreaza cu fondant sau pasta de zahar dupa fantezia fiecaruia.

http://lauradfood.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise