autor:

Dachman Laura
Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dachman Laura (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 februarie 2010

Ingrediente
Pentru aluat, 4 albusuri, un praf de sare, 2 galbenusuri, 120 gr zahar pudra, 1 plic zahar vanilat Bourbon, 1 lingurita scortisoara macinata, 90 gr ciocolata amaruie, topita, 100 ml lichior de ciocolata, 120 gr faina, 1 plic praf de copt, , Pentru crema, 150 gr zahar tos, 300 ml lapte, 150 gr iaurt, 1 lingura zahar pudra, 1 lingurita scortisoara macinata, 6 linguri amidon alimentar

Dificultate: Redusa Timp: 1h

45 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200⁰C.Se unge cu unt si se tapeteaza cu faina o forma de prajituri.
Pentru aluat, se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Intr-un alt vas se bat galbenusurile cu 120 gr zahar pudra, 1 plic zahar vanilat Bourbon si 1 lingurita scortisoara.Se adauga ciocolata topita, se amesteca apoi se adauga lichiorul de ciocolata.Faina cu praful de copt se cern deasupra amestecului cu galbenusuri apoi se mixeaza impreuna.Se inglobeaza albusurile spuma apoi se toarna aluatul obtinut in forma pregatita si se da la copt 25 minute.Se lasa sa se raceasca.
Pentru crema, se caramelizeaza 150 gr zahar tos apoi se aduaga laptele, 150 gr iaurt, 1 lingura zahar pudra si 1 lingurita scortisoara macinata si se amesteca repede.Se dizolva amidonul in aprox. 150 ml apa rece apoi se inglobeaza in caramelul din cratita.Se lasa sa fiarba pana cand se obtine un pudding.Se lasa sa se raceasca complet.
Aluatul se taie in 2, pe orizontala.Se aseaza primul blat pe o farfurie si se unge cu ½ din crema.Se aseaza al 2-lea blat de aluat se se unge cu crema ramasa apoi se acopera cu blatul ramas.Tortul se decoreaza cu fondant sau pasta de zahar dupa fantezia fiecaruia.

http://lauradfood.blogspot.com/
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Martisor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort martisor

Tort martisor

Gelatina se pune in vas sa se desfaca in sucul de la compotul de ananas si cel de la portocale,

3 voturi    1 comentariu
4h 30 min
Torturi
Tort martisor

Tort martisor

Mod de preparare: Blatul: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul

1 vot    3 comentarii
1h
Torturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 19 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    COMY.M. (Chef de cuisine) , 16 noiembrie 2013

    foarte frumos tortul

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    delicios !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 septembrie 2012

    O minunatie!!!

    • anamaria zaharia

      anamaria zaharia (Chef de cuisine) , 17 august 2010

      faci niste decoratiuni extraordinare mi-ar placea sa fac si eu asa ceva dar nu stiu cum sa fac pasta de zahar daca te rog frumos sa-mi trimiti si mie reteta pe adresa de mail : zaharia.beatriz@yahoo.com iti multumesc anticipat

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 19 mai 2010

      Foarte ispirata intotdeauna.

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010

      Frumos si delicios!

    • Fara foto

      Monica18 , 29 aprilie 2010

      ai niste retete extraordinate, multumim ca ni le arati si noua

    • Georgiana Cosac

      Georgiana Cosac (Chef de cuisine) , 29 martie 2010

      E foarte frumos!

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 14 martie 2010

      O frumusete de tort.Felicitari.

    • elenita

      elenita (Chef de cuisine) , 07 martie 2010

      Arata extraordinar si cu siguranta e la fel de gustos

    • Alexandrina

      Alexandrina (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      E foarte frumos, felicitari!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

      Superba prezentare,grozav tortulet....

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      Felicitari,deosebit!

    • veronica

      veronica (Chef de cuisine) , 01 martie 2010

      super,super, trebuie sa fie si gustos, felicitari,

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      Un tort de sezon extraordinar.Felicitari si nota maxima!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      Super.

    • fragolina bianca

      fragolina bianca (Chef de cuisine) , 28 februarie 2010

      bravo torturile tale sunt mereu o sursa de inspiratie.am salvat reteta mai ales pentru crema caramel care mi se pare putin spus minunata!

    • Fara foto

      Lia , 28 februarie 2010

      Superb !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 27 februarie 2010

      Minunat, foarte inspirata.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

45 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 4 albusuri
  • un praf de sare
  • 2 galbenusuri
  • 120 gr zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat Bourbon
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 90 gr ciocolata amaruie
  • topita
  • 100 ml lichior de ciocolata
  • 120 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru crema
  • 150 gr zahar tos
  • 300 ml lapte
  • 150 gr iaurt
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 6 linguri amidon alimentar

Raporteaza reteta

Retete
de Dachman Laura
Bagels

Bagels

Se amesteca faina cu sarea si drojdia, apoi se face o adancitura la mijloc.Intr-un castronas se amesteca

14 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Peste in stil mediteraneean

Peste in stil mediteraneean

Se incalzesc uleiul si vinul sau bulionul intr-o cratita, se adauga telina, usturoiul si ceapa si

19 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Marble Bundt Cake

Marble Bundt Cake

Incalzeste cuptorul la 150°, unge cu unt si da cu faina o tava pentru chec rotund.Bate cu mixerul

4 voturi    7 comentarii
2h
Prajituri

COMY.M. (Chef de cuisine)

foarte frumos tortul

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si menta Tort cu ciocolata si menta

Se piseaza biscuitii in blender, se adauga untul, se amesteca, apoi se rastoarna in forma de tort de 22 cm diametru, iar dupa ce s-a

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Deliciu cu mascarpone, pere si caramel Deliciu cu mascarpone, pere si caramel

Perele le curatam de coaja si le taiem in jumatati, apoi fiecare jumatate in felii subtiri. Le punem intr-o tigaie cu scortisoara, cuisoarele,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tartã bezea cu cremã de lamâie - Tarte de limão merengada
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania