autor:

Maria Namoloiu

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tort Om de zapada

Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Maria Namoloiu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 februarie 2011

Ingrediente
800g biscuiti (sau prajituri uscate, napolitane, biscuiti cu crema), 200ml apa, 300g zahar, 100g margarina, 4 linguri cacao, 1 esenta de rom, , Pentru crema:, 200g unt moale, 200g zahar praf, 150-200g fulgi de nuca de cocos, , Pentru ornat:, 2 cutii de frisca (de 200 sau 250ml), 4 pliculete de zahar praf, 50gmartipan sau jeleuri pentru ornat, coloranti alimentari rosu si albastru/verde, (facultativ Nutella)

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Biscuitii se sfarama nu foarte fin cu robotul sau cu masina de tocat carne. Apa se pune la fiert cu zaharul pana se face sirop, se adauga margarina pana se topeste si apoi cacaoa. Biscuitii se amesteca cu sosul si cu esenta de rom. Se formeaza 3 bile - una mare, una mijlocie si una mica, se infasoara in folie alimentara si se pun la frigider cam o ora.
Untul se freaca cu zaharul praf si cu nuca de cocos.
Din marzipan (amestecat cu zahar praf, daca nu are in el) si coloranti alimentari se modeleaza un nas in forma de morcov, 2 ochi, nasturii omului de zapada si eventual gura.
Bilele de salam de biscuiti se scot din frigider, se intinde fiecare cu un sucitor pe folie alimentara, crema de cocos se imparte pe fiecare foaie si apoi se fac bilele la loc.
Se bate frisca cu zaharul vanilat.
Montarea: pe platoul de servit se pune bila cea mare, apoi se infige un bat pentru frigarui in mijloc. In acest bat se infige a doua bila, se pune din nou o frigaruie si apoi a treia bila. Bilele se ung cu Nutella facultativ si apoi se imbraca in frisca. Se pun ochii, gura, nasul si nasturii omului de zapada. Pe cap se pune o oala de jucarie sau o ceasca de cafea cu toarta, iar in loc de matura se infige lateral o crenguta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Om de zapada" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort OM DE ZAPADA

Tort OM DE ZAPADA

Se face un blat dupa metoda: separam albusul de galbenus. Batem spuma tare cu robotul cele 7 albusuri,

9 voturi    10 comentarii
1h
Torturi
Tort Om de Zapada

Tort Om de Zapada

Se prepara doua blaturi: primul din 8 oua, 8 linguri zahar, 8 linguri ulei si 8 linguri faina si

4 voturi    3 comentarii
2h
Torturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

    Ce frumos! Am si eu unul, dar nu am indraznit sa-l montez pe verticala, l-am asezat pe planseta.

  • Maria Namoloiu

    Maria Namoloiu (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2011

    Va multumesc! N-am apucat sa fac poza cu sectiunea. A fost foarte bun, insa trebuie avut mare grija la montarea tortului ca sa nu se darame.

  • KatrinC

    KatrinC (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2011

    Ce tort neobisnuit de interesant !!! O sa i-l fac cu siguranta de ziua fetitei mele, mai ales ca e iarna ziua ei, deci la tema :) :) Merci mult de reteta !!! :*****

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 09 februarie 2011

      Arata super.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 07 februarie 2011

      Ce idee minunata.

    • Fara foto

      Estera Flori (Chef de cuisine) , 07 februarie 2011

      Felicitari arata super

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 07 februarie 2011

      Waw ce fain arata ! Cred ca fetele tale au fost foarte incantate cand l-au vazut.... Pacat ca nu ai pus o poza cu tortul in sectiune... Bine ai revenit Mona draga !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 800g biscuiti (sau prajituri uscate
  • napolitane
  • biscuiti cu crema)
  • 200ml apa
  • 300g zahar
  • 100g margarina
  • 4 linguri cacao
  • 1 esenta de rom
  • Pentru crema:
  • 200g unt moale
  • 200g zahar praf
  • 150-200g fulgi de nuca de cocos
  • Pentru ornat:
  • 2 cutii de frisca (de 200 sau 250ml)
  • 4 pliculete de zahar praf
  • 50gmartipan sau jeleuri pentru ornat
  • coloranti alimentari rosu si albastru/verde
  • (facultativ Nutella)

Raporteaza reteta

Retete
de Maria Namoloiu
Zuccotto

Zuccotto

1. O tava mare se acopera cu hartie de copt. Cuptorul se incalzeste la 175gradeC. Pentru blatul

30 voturi    11 comentarii
4h
Torturi
Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Baniţa (placinta bulgareasca cu branza)

Se rade branza sau se striveste cu furculita. Se adauga iaurtul, ouale batute, bicarbonatul, sarea

31 voturi    5 comentarii
35 min
Aluaturi si Foietaje
Analele istoriei

Analele istoriei

140g margarina se freaca cu 180g zahar farin. Se adauga 140g nuca macinata; 70g faina si 4 albusuri

13 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Ce frumos! Am si eu unul, dar nu am indraznit sa-l montez pe verticala, l-am asezat pe planseta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu nuca, ness si ciocolata alba Tort cu nuca, ness si ciocolata alba

Pentru aniversarea mamei am pregătit un tort cu blat de nucă, cremă de ciocolată şi ness, îmbrăcat în frişcă şi

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Dulciuri diverse
Tort Padurea Neagra Tort Padurea Neagra

Este un tort foarte placut la gust... aroma de cirese este senzationala, iar despre alcool, pot zice ca nici nu se simte. Chiar a fost

1 vot    0 comentarii
5h
Torturi
Tort cu mousse de ciocolata