Biscuitii se sfarama nu foarte fin cu robotul sau cu masina de tocat carne. Apa se pune la fiert cu zaharul pana se face sirop, se adauga margarina pana se topeste si apoi cacaoa. Biscuitii se amesteca cu sosul si cu esenta de rom. Se formeaza 3 bile - una mare, una mijlocie si una mica, se infasoara in folie alimentara si se pun la frigider cam o ora.
Untul se freaca cu zaharul praf si cu nuca de cocos.
Din marzipan (amestecat cu zahar praf, daca nu are in el) si coloranti alimentari se modeleaza un nas in forma de morcov, 2 ochi, nasturii omului de zapada si eventual gura.
Bilele de salam de biscuiti se scot din frigider, se intinde fiecare cu un sucitor pe folie alimentara, crema de cocos se imparte pe fiecare foaie si apoi se fac bilele la loc.
Se bate frisca cu zaharul vanilat.
Montarea: pe platoul de servit se pune bila cea mare, apoi se infige un bat pentru frigarui in mijloc. In acest bat se infige a doua bila, se pune din nou o frigaruie si apoi a treia bila. Bilele se ung cu Nutella facultativ si apoi se imbraca in frisca. Se pun ochii, gura, nasul si nasturii omului de zapada. Pe cap se pune o oala de jucarie sau o ceasca de cafea cu toarta, iar in loc de matura se infige lateral o crenguta.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii