Tort Ou de Paste

Oul de ciocolata se desface in jumatati, cu grija sa nu se strice.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
ridicata
Tort Ou de Paste

Ingrediente

  • Ou de ciocolata
  • Crema de fructe de padure:
  • 200 gr iaurt de fructe
  • 200 ml frisca
  • 100 gr fructe de padure
  • 50 gr zahar
  • 5 gr gelatina
  • Crema de ciocolata:
  • 1 plic de budinca de ciocolata
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml frisca
  • Crema de vanilie:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml frisca
  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de apa
  • 6 linguri de zahar
  • 12 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • Capsuni
  • fructe de padure din compot, bine scurse.

Mod de preparare

Oul de ciocolata se desface in jumatati, cu grija sa nu se strice. Eu am folosit un cutit de bucatarie cu lama foarte subtire si zimtata.

Blat:

Batem albusurile impreuna cu apa. Adaugam zaharul, apoi galbenusurile. Incorporam faina si praful de copt si punem compozitia in tava mare de la aragaz, tapetata cu hartie de copt.

Cand este copt, se scoate de pe hartie si se lasa sa se raceasca.

Crema de vanilie si ciocolata:

Budinca, laptele si zaharul se fierb. Cand este fiarta, se acopera cu folie alimentara si se lasa la rece. Se amesteca cu mixerul si se adauga si frisca. Amestecam bine compozitia de budinca cu frisca lichida, pana obtinem o crema spumoasa.

Crema de fructe de padure:

Fructele se fierb 5 minute, impreuna cu zaharul si se lasa sa se raceasca. Gelatina se hidrateaza in 2 linguri de apa si apoi se topeste si se adauga in iaurtul de fructe. Frisca se bate spuma tare. Adaugam fructele pasate cu blenderul in iaurt si apoi amestecam si frisca batuta.

Pentru a putea decupa exact sau cate mai exact blatul dupa marime, mi-am facut cateva sabloane de hartie.

Am puc cremele in poshuri si am inceput sa aranjez bucatile de blat la locul lor, lipite de ou cu putina crema.

Am umplut spatiile dintre cu crema de vanilie, crema de fructe de padure si fructe pentru o jumatate din ou, iar la cealata jumatate, am folosit crema de ciocolata, crema de fructe de padure si fructe.

Am decorat cu fructe proaspete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Salata de legume proaspete cu crutoane – reteta simpla, rapida si sanatoasa

Salata de legume proaspete cu crutoane – reteta simpla, rapida si sanatoasa

Incearca o salata de legume proaspete cu crutoane crocante, perfecta pentru pranz sau cina. Reteta rapida, simpla si plina de...

Salata de legume proaspete cu crutoane – reteta simpla, rapida si sanatoasa
Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa

Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa

Incearca aceasta reteta usoara de briose cu afine si faina integrala, perfecte pentru un mic dejun sanatos sau gustare. Fara...

Briose cu afine si faina integrala – reteta simpla, delicioasa si sanatoasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise