Tort Ou de Paste

Oul de ciocolata se desface in jumatati, cu grija sa nu se strice.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
ridicata
Tort Ou de Paste

Ingrediente

  • Ou de ciocolata
  • Crema de fructe de padure:
  • 200 gr iaurt de fructe
  • 200 ml frisca
  • 100 gr fructe de padure
  • 50 gr zahar
  • 5 gr gelatina
  • Crema de ciocolata:
  • 1 plic de budinca de ciocolata
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml frisca
  • Crema de vanilie:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 200 ml frisca
  • Blat:
  • 6 oua
  • 6 linguri de apa
  • 6 linguri de zahar
  • 12 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • Capsuni
  • fructe de padure din compot, bine scurse.

Mod de preparare

Oul de ciocolata se desface in jumatati, cu grija sa nu se strice. Eu am folosit un cutit de bucatarie cu lama foarte subtire si zimtata.

Blat:

Batem albusurile impreuna cu apa. Adaugam zaharul, apoi galbenusurile. Incorporam faina si praful de copt si punem compozitia in tava mare de la aragaz, tapetata cu hartie de copt.

Cand este copt, se scoate de pe hartie si se lasa sa se raceasca.

Crema de vanilie si ciocolata:

Budinca, laptele si zaharul se fierb. Cand este fiarta, se acopera cu folie alimentara si se lasa la rece. Se amesteca cu mixerul si se adauga si frisca. Amestecam bine compozitia de budinca cu frisca lichida, pana obtinem o crema spumoasa.

Crema de fructe de padure:

Fructele se fierb 5 minute, impreuna cu zaharul si se lasa sa se raceasca. Gelatina se hidrateaza in 2 linguri de apa si apoi se topeste si se adauga in iaurtul de fructe. Frisca se bate spuma tare. Adaugam fructele pasate cu blenderul in iaurt si apoi amestecam si frisca batuta.

Pentru a putea decupa exact sau cate mai exact blatul dupa marime, mi-am facut cateva sabloane de hartie.

Am puc cremele in poshuri si am inceput sa aranjez bucatile de blat la locul lor, lipite de ou cu putina crema.

Am umplut spatiile dintre cu crema de vanilie, crema de fructe de padure si fructe pentru o jumatate din ou, iar la cealata jumatate, am folosit crema de ciocolata, crema de fructe de padure si fructe.

Am decorat cu fructe proaspete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise